تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۴۵
کد مطلب : 117935
محرم و آموزه های زندگی/5
به راستی چرا خاک کربلا چنین خاصیتی پیدا کرده است؟ آیا غیر از این است که این ویژگی به خاطر آن است که خون پاک امام حسین علیه السلام و یاران با وفایش در آنجا به زمین ریخته شده است؟ آن همه رشادت ها و از خود گذشتن ها، آن همه مصایب و سختی ها فقط برای خدا؟

با توجه به اینکه خوردن خاک در دین اسلام حرام است، اما خوردن تربت کربلا بسیار کم و برای استشفا مجاز شمرده شده است؛ و حتی سفارش شده است هنگامی که فرزند به دنیا می آید، کام او را با تربت کربلا بردارید.

مرحوم شیخ عباس قمی در کتاب شریف مفاتیح الجنان پس از بیان زیارات امام حسین علیه السلام می گوید: بدان كه روايات بسيار وارد شده كه در تربت آن حضرت شفاى هر درد و مرض است مگر مرگ و امان است از بلاها و باعث ايمنى از هر خوف و بيم است.

به سند معتبر منقول است كه: شخصى گفت حضرت امام رضا عليه السلام براى من از خراسان بسته متاعى فرستاد چون گشودم در ميان آن خاكى بود از آن مرد كه آورده بود پرسيدم كه اين خاك چيست گفت خاك قبر امام حسين عليه السلام است و هرگز آن حضرت از جامه و غير جامه چيزى به جايى نمى‏فرستد مگر آنكه اين خاك را در ميانش مى‏گذارد و مى‏فرمايد اين امان است از بلاها به اذن و مشيت خدا؛ و روايت است كه: عبد الله بن ابى يعفور به خدمت حضرت صادق عليه السلام عرض كرد: كه يك شخص از خاك قبر امام حسين عليه السلام برمى‏دارد و منتفع مى‏شود و ديگرى بر مى‏دارد و منتفع نمى شود فرمود كه نه و الله هر كه بردارد و اعتقاد داشته باشد كه به او نفع مى بخشد البته منتفع مى شود.

به راستی چرا خاک کربلا چنین خاصیتی پیدا کرده است؟ آیا غیر از این است که این ویژگی به خاطر آن است که خون پاک امام حسین علیه السلام و یاران با وفایش در آنجا به زمین ریخته شده است؟ آن همه رشادت ها و از خود گذشتن ها، آن همه مصایب و سختی ها فقط برای خدا؟

در منابع دینی ما به حقیقتی شگرف اشاره شده است که بر همه ما توجه به آن ضروری است؛ و آن اینکه رفتار ما انسان ها در محیط اطراف و حتی در همه زمین اثر می گذارد، چه بدانیم و چه ندانیم، چه ببینیم و چه نبینیم، چه در دسترس ما باشند و چه در دسترس ما نباشند، چه ما از آن مطلع شویم و چه نشویم.
ابتدا به وجود خویش توجه کنیم تا معلوم شود عالم جسم با عالم روح و معنا ارتباط داشته و از آن تأثیر می گیرد، مانند زمانی که انسان خوشحال می شود و در صورت او بشاشیّت و انبساط دیده می شود، و یا زمانی که آدمی غضبناک می شود و رنگ صورت او تغییر کرده و قیافه او درهم کشیده شده و رگ گردن او متورم می شود، و یا اگر خبر بسیار ناراحت کننده ای به او داده شود که در این حالت قلب او به درد می آید؛ همچنانکه روح از عالم اجسام تأثیر می گیرد و با دیدن مناظر زیبای طبیعت روح او آرامش می یابد، و از دیدن صحنه های دردناک آزرده خاطر می شود.

این حقیقت قرآنی توسط دانشمندان و نیز پژوهشگران بخش زیست شناسی و تجربی نیز مورد آزمایش قرار گرفته است. چنانکه گفته شده یکی از دانشمندان جاپانی هنگام بررسی مولکول آب متوجه تغییر در آن شد، بدین شکل که گاهی مولکول ها صورت زیبایی پیدا کرده و به صورت منظم در کنار هم قرار می گیرند و گاه شکل مولکول ها دگرگون و زشت شده و به صورت نامنظم در می آیند؛ وی پس از آزمایش های فراوان متوجه شد اتفاقات خارج از آب و رفتارها و گفتار انسان ها در تغییر شکل مولکول آب اثر گذاشته است.

آزمایش دیگری نیز توسط یکی از پژوهشگرانی ایرانی انجام شد و آن گذاشتن چند صدا در کنار چند لیوان آب بود. یکی از این صداها نوای ملکوتی قرآن بود و دیگری آوای موسیقی و سومی نیز صدای فریاد و حرف های نابهنجار یک انسان بود. پس از لحظاتی، آب لیوان ها را آزمایش کردند و دیدند فقط آبی که نزدیک صوت قرآن بود دارای مولکول های زیبا و به صورت منظم است.

به راستی آیا کسی که با رفتار ناشایست و خلاف مقررات دینی علاوه بر آنکه شکل زندگی خود را بر اساس عالم حیوانیت چیدمان کرده، قلب و روح خویش را از تاریکی و سیاهی پر کرده است، چگونه می تواند پیوند قلبی با امام زمانش برقرار کند؟ او را به زندگی خویش دعوت کند و حضورش را درک کند؟ و آیا رفتار ما علاوه بر آنکه عالم طبیعت را به هم ریخته و فساد و تباهی در آن ایجاد می کند، در تعجیل و یا تأخیر ظهور و فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تأثیر نخواهد داشت.

درسی که منتظران دوره سخث غیبت از این نکته باید بگیرند این است که بدانند رفتار آنها در عالم طبیعت و در زندگی خودشان اثر دارد، و علاوه بر آنکه باعث افزایش و یا کاهش نعمات الهی و رحمت های مادی خداوند می شود، همچنین در میزان بهره مندی آنها از الطاف امامشان نیز تأثیر دارد.
ادامه دارد....
نویسنده: حجت الاسلام مهدی یوسفیان
https://avapress.com/vdcds50fkyt0fn6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما