تاریخ انتشار :يکشنبه ۹ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۷
کد مطلب : 97864
جشنواره هفته کرامت در کابل آغاز شد
جشنواره هفته کرامت به مناسبت ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) و حضرت امام رضا(ع) امروز یکشنبه با حضور شخصیت های علمی، فرهنگی، دانش آموزان و قاریان قرآن کریم و اقشار مختلف جامعه آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، حجت الاسلام والمسلمین قربان علی عرفانی؛ عضو مجلس نمایندگان که در این افتتاحیه صحبت می کرد، گفت: زمانی که امام هفتم شیعیان حضرت موسی بن جعفر(ع) در بغداد به شهادت رسید، منصب امامت به امام علی ابن موسی الرضا(ع) فرزند برومندش تعلق گرفت.
به گفته عرفانی، امام(ع) در مدینه و سایر بلادهای اسلامی از موقعیت خاصی در بین مردم برخوردار بود و روز به روز بر مریدان و پیروان آن حضرت افزوده می شد، لذا مامون عباسی امام را از مدینه به مرو خواست تا از نزدیک وی را تحت نظر داشته باشد.
او به شخصیت برجسته حضرت معصومه (س) نیز اشاره کرد و گفت: از معصوم(ع) روایت شده است کسی که مرقد و بارگاه حضرت معصومه را در قم زیارت کند، بهشت بر او واجب می شود.
همچنین آقای عرفانی گفت که فاطمه معصومه یکی از شفعای روز قیامت نیز برای کسانی خواهد بود که عارف در حق او باشد.
عرفانی در ادامه سخنان خود گفت: آمدن حضرت فاطمه معصومه(س) از مدینه به قم و تحمل رنج سفر و طی نمودن صدها کیلومتر راه تنها جنبه عاطفی نداشت، بلکه آن حضرت در مسیر راه سخرانی می کرد و مردم را از واقعیت ها و شرایط دنیای اسلام آگاه می ساخت.
به گفته این عالم دینی، یکی از هدف هایی که حضرت معصومه(س) در این سفر دنبال می کرد، این بود که برادرش را به عنوان امام زمان به مردم معرفی کند.
 سید عبدالعظیم فاضل حسینی؛ رییس بنیاد فرهنگی راه امین نیز در این جشنواره، گفت: امام رضا(ع) در زمانی زندگی می کرد که خاندان پیامبر(ص) در شرایط سخت و دشواری قرار داشتند.
به گفته او، با وجود اینکه مامون همه چیز را می دانست و بر علم و فضل امام رضا(ع) واقف بود؛ اما حب ریاست و دنیا طلبی چشم او را کور کرده بود، لذا شرایط را هر روز بر امام سخت تر می کرد، تا اینکه وی را به خراسان خواست و شدیداً تحت نظر قرار داد.
وی ضمن عرض تبریک و تهنیت به مناسبت ولادت فاطمه معصومه(س) تاکید کرد که مسلمانان باید شناخت دقیق از ائمه داشته باشند؛ زیرا سعادت دنیا و آخرت در گرو این است که انسان در راه آنان گام بر دارد.
از سوی دیگر، آقای جابری معاون رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به شخصیت والای فاطمه معصومه گفت: امام رضا(ع) لقب معصومه را به خواهرش داده است، معصوم به کسی گفته می شود که نه گناه می کند و نه به فکر گناه می افتد.
او همچنان به القاب مشهور امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: یکی از لقب های آن حضرت رئوف است، هر چند تمام ائمه(ع) مهربان بودند؛ اما این ویژگی در امام هشتم به خصوص در مسیر سفر طولانی از مدینه تا مرو بیشتر به ظهور رسید.
جابری گفت: یکی از لقب های مشهور دیگر امام رضا(ع) عالم آل محمد است، به دلیل اینکه مامون عباسی می خواست امام را در مناظرات علمی شکست دهد، هر از گاهی جلسات علمی تشکیل می‌داد و علمای برجسته آن زمان را با امام به مناظره وا می‌داشت؛ اما امام(ع) در تمام این مناظرات علمی، پیروزمندانه از صحنه بیرون می شد و کسی که شکست می خورد مامون بود؛ در اینجا بود که علم امام نظر به شرایط و زمان بیشتر تبارز کرد و ملقب به عالم آل محمد گردید.
عباس حسن زاده نیز با اشاره به حدیث سلسلة الذهب، گفت: امام از مدینه تا خراسان با بیان حقایق مردم را آگاه ساخت و شرایط دنیای اسلام و همچنین ستمگری های خلفای عباسی را برملا ساخت، تا اینکه در شهر نیشاپور حدیث را بیان کرد که تمام قلم به دستان آن را ثبت کردند.
گفتنی است که این جشنواره تا یک هفته ادامه دارد و بر نامه های متنوعی مانند نمایشگاه عکس و تصاویر ازحرم و بارگاه امام رضا و همچنین نامه به امام رضا(ع) ( در خواست حاجت)، کودک و نقاشی به نمایش گذاشته خواهد شد.
همچنین نمایشگاه کتاب امام رضا(ع)، زیارت مجازی آن حضرت، ارائه هنرهای تجسمی مربوط به آن بزرگوار از دیگر نمایش های این جشنواره می باشد.
در این جشنواره ارائه داستان های زندگی امام رضا (ع) به صورت نمایش نامه، نشست های علمی، تخصصی، هنری و شعرخوانی، مرکز مشاوره و برگزاری مسابقات کتبی، نقاشی، خطاطی و غیره به نمایش گذاشته خواهد شد.
https://avapress.com/vdcdoj0n.yt0596a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مطالب مرتبط