تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۴ جدی ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۷
کد مطلب : 121048
درنگی بر اتحاد آل خلیفه و آل سعود
رژیم بحرین، شیخ احمد جد حفصی؛ روحانی شیعه این کشور را به دلیل شرکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز علیه اعدام روحانی برجستۀ شیعیان عربستان، دستگیر کرده است.

یک سازمان حقوق بشری در بحرین خبر داده که در پی تظاهرات صلح‌آمیز بحرینی‌ها علیه اعدام شیخ نمر باقر النمر؛ از علمای دینی برجستۀ عربستان، رژیم بحرین اقدام به دستگیری شیخ جد حفصی و مقابله با معترضان کرد.

ائتلاف ۱۴ فبروری بحرین، یکی از گروه‌های مخالف رژیم آل خلیفه اعلام کرد اقدام مقامات در دستگیری این روحانی «وقیحانه» و در راستای ترویج «فرقه‌گرایی و نزاع مذهبی» است.

وزارت داخله بحرین روز یکشنبه اعلام کرد نیروهای امنیتی تعدادی از تظاهرات‌کنندگان علیه اعدام شیخ نمر را دستگیر کردند.

اغلب بازداشت شدگان کودکان و نوجوانان هستند.

در پی اعلام خبر شهادت آیت الله نمر، وزارت داخله رژيم بحرین ضمن حمایت از این اقدام سعودی، اعلام کرد با هرگونه تجمع اعتراضی و تظاهرات علیه اعدام این روحانی برخورد خواهد شد.

کارشناسان می گویند که این اقدام رژيم آل خلیفه آشکارا نشان می دهد که این رژيم حد اقلی و دست نشانده سعودی که مورد حمایت های وسیع امریکا نیز هست، از آغاز موج تازه ای از انقلاب اصلاح طلبانه اکثریت محروم این کشور، به شدت احساس وحشت کرده و از هم اکنون با سرکوب موج جدید اقدامات انقلابی دموکراسی خواهان اکثریت در این کشور، تلاش می کند دامنه بازتاب ها و تبعات ناشی از شهادت مظلومانه آیت الله نمر توسط رژيم منحط سعودی را کنترل و به شدت محدود کند.

رژيم آل خلیفه در بحرین که بقا و دوام خود را مدیون دخالت های نظامی آشکار رژيم غیر دموکراتیک و ترویست پرور آل سعود به منظور سرکوب اعتراض های دموکراسی خواهانه شیعیان اکثریت در این کشور است، همواره با چراغ سبز آل سعود، اقدام به تشدید فضای سرکوب و اختناق و بازداشت و زندانی کردن معترضان انقلابی می کند و اقدام اخیر رژيم آل خلیفه نیز در ادامه همان اقداماتی قابل تفسیر است که رژيم آل سعود در عربستان سعودی بر علیه شیعیان این کشور، به راه انداخته است.

آل خلیفه و آل سعود هردو به خوبی می دانند که یکی از مهم ترین تبعات و پیامدهای شهادت آیت الله نمر باقر النمر توسط رژيم سعودی، تشدید اعتراضات انقلابی اکثریت شیعه در بحرین خواهد بود و به همین دلیل، به همان میزان که فضای سنگین امنیتی و پولیسی بر مناطق شیعه نشین در عربستان سعودی حاکم کرده اند، در بحرین نیز سرکوب های ضد انقلابی را تشدید کرده و با بازداشت و زندانی کردن روحانیون انقلابی شیعه تلاش می کنند از هزینه های این اقدام ضد انسانی و جنایتکارانه رژيم منحط آل سعود بکاهند.

با این حال، انقلاب بحرین، انبوهی از تجربه های مشابه را در زمینه سرکوب، بازداشت و زندانی کردن رهبران اعتراضات انقلابی و اصلاح طلبانه مردم مسلمان این کشور در خاطره دارد و به همین دلیل، انتظار نمی رود که بازداشت های تازه بتواند مانع از عزم انقلابی مردم بحرین برای ایجاد تغییر و اصلاح در ساخت خودبنیاد و متصلب سیاست و قدرت در این کشور شود.

آل خلیفه و آل سعود مدت هاست که در اتحادی که ناشی از ذات، ماهیت، سرگذشت و سرنوشت مشترک آنهاست، از گسترش دامنه اعتراضات تغییرطلبانه در این دو کشور، احساس خطر کرده اند و به همین دلیل، اقدامات سرکوبگرانه شان علیه معترضان و انقلابیون را نیز به صورت مشترک و به کمک همدیگر به پیش می برند.

در این میان، رژيم حد اقلی آل خلیفه، به صورت همه جانبه به کمک ها و حمایت های رژيم سعودی وابسته است و می داند که در صورت قطع این کمک ها و حمایت ها، مردم بحرین به سرعت قادر به براندازی آل خلیفه از قدرت و برقراری حکومتی دموکراتیک، منتخب و مردمی خواهند شد؛ اما اکنون شرایط ناگواری برای هردو رژيم خاندانی و غیر منتخب در عربستان و بحرین رقم خورده است؛ شرایطی که در پی اعدام روحانی انقلابی عربستانی، به وجود آمده و آینده رژيم آل سعود را در معرض خطر قرار داده است.

در چنین وضعیتی، به ویژه وقتی رژيم سعودی در جنگ یمن نیز هزینه های سنگینی را متحمل شده و شکست سختی خورده است، عربستان سعودی هرگز نمی تواند برای رژيم حد اقلی آل خلیفه، یک تکیه گاه مطمئن و نیرومند محسوب شود.

آگاهان می گویند که این امر، به نگرانی های وسیعی در هردو کشور دامن زده و لرزه بر اندام دودمان های حاکم انداخته است.
https://avapress.com/vdcdof0fjyt0xz6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما