تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۱ سرطان ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۳۳
کد مطلب : 113894
هدف از ترویج قرآن تحقیق و تفکر  در آیات آن باشد تا مواردی که هنوز برای بشریت در هاله  ابهام قرار دارد، حل شود
تدویر نمایشگاه های قرآنی، مسابقات قرائت، حفظ، ترجمه و تفسیر قرآن کریم روش های دیگری اند که در ترویج فرهنگ قرآنی در ماه مبارک رمضان مفید و موثر به نظر می آید
رییس انتشارات بیهقی میگوید، که در ماه مبارک رمضان مومنان با کارت ویژه به مهمانی خداوند (ج) دعوت شده اند، این مهمانی ویژگی های به خصوص خود را دارد.
ستیز بختیاری، رییس انتشارات بیهقی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: در این ماه مومنان به مهمانی دعوت شده اند که در آن خداوند خود شخصاً میزبان است.
وی در گفتمان یک روزه "رمضان؛ فرصتی برای تجدیدحیات اسلامی" که از سوی دفتر مرکزی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با حضور علما، ائمه مساجد، دانشجویان و باشندگان کابل برگزار شده بود، تأکید کرد: وسیله پذیرایی در این ماه، شب قدر، نزول قرآن، فرود آمدن فرشتگان، استجابت دعا، لطافت روح و دوری از دوزخ می باشد.
او افزود: چگونگی پذیرایی شب قدر بگونه ای است که در آن نیاز یک سال مهمانان تامین می شود و زمین با نزول فرشتگان در شب "قدر" مزین می شود.
این فعال فرهنگی با بیان اینکه غذای این ماه غذای روح است که برای رشد معنوی لازم است، افزود: لطف غذای این مهمانی آیات قرآن است که تلاوت یک آیه آن در ماه رمضان مانند تلاوت تمام قرآن در ماه های دیگر است.
آقای بختیاری در ادامه افزود: این مهمانی هیچ همخوانی با مهمانی های دنیوی ندارد، چون خداوند عالم غنی، خالق و باقی، میزبان انسان های جاهل، فقیر، فانی و مخلوق می شود و می گوید: من دعای تان را مستجاب می کنم و برای هر نفسی که در این ماه می کشید، پاداش اعطا می کنم.
وی علاوه کرد، اول ماه رمضان رحمت، وسط آن مغفرت و آخر این مهمانی، پاداش است.
ستیز بختیاری، خاطر نشان ساخت که رمضان نهمین ماه از ماه های سال قمری است که بین ماه شعبان و شوال واقع شده و در قرآن کریم از ماه های دوازده گانه غیر از ماه رمضان نام هیچ ماه دیگری نیامده است.
رئیس انتشارات بیهقی افزود: ماه رمضان،ماهیست که قرآن در آن نازل شده است و قرآن کتابیست که هدایت گر مردم همراه با دلایل روشن هدایت و وسیله تشخیص حق از باطل است.
وی با بیان اینکه رمضان از ماده رمض، به معنای سوزانیدن بدون دود و خاکستر گرفته شده است افزود: وجه تسمیه این ماه از آنرو است که در ماه رمضان گناه انسان سوزانده می شود.
بختیاری، دلیل اینکه ماه رمضان به خاطر روزه گرفتن انتخاب شده را برتری این ماه نسبت به سایر ماه ها عنوان کرده افزود: در آیه ۱۸۵ سوره بقره چنین بیان شده است که "قرآن رهنمای بشر و با قوانین خود روش های صحیح را از نا صحیح جدا کرده و سعادت انسانها را تضمین نموده است، و قرآن کریم نیز در همین ماه نازل شده است" و در روایات اسلامی نیز چنین آمده است که همۀ کتاب های آسمانی (تورات، انجیل، زبور و قرآن کریم) در این ماه نازل شده است.
او در ادامه افزود: به این ترتیب ماه رمضان همواره ماه نزول کتاب های بزرگ آسمانی و ماه تعلیم و تربیت بوده است، چراکه تربیت و پرورش بدون تعلیم و آموزش صحیح ممکن نیست.
آقای بختیاری تاکید کرد که برنامه تربیتی روزه باید با آگاهی هرچه بیشتر و عمیق تر از تعلیمات آسمانی هم آهنگ شود، تا جسم و جان آدمی را از آلودگی گناه شستشو دهد.
این نویسنده قرآنکریم، با اشاره به خطبه پیامبر گرامی اسلام (ص) افزود: پیامبر گرامی اسلام(ص)، برای آماده ساختن یاران خود جهت استقبال از ماه مبارک رمضان خطبه ای خواند و اهمیت این ماه را چنین گوشزد نمود: ای مردم ماه خدا با برکت آمرزش و رحمت بسوی شما رو می آورد،این ماه برترین ماه هاست، روز های آن برتر از روزهای دیگر و شب های آن بهترین شب هاست، لحظات و ساعات این ماه بهترین ساعات است، ماهی است که به مهمانی خداوند دعوت شده اید و از کسانیکه مورد اکرام خداوند است می باشید، نفس های شما همچون تسبیح، خواب تان عبادت، اعمال تان مقبول و دعای تان مستجاب است، بنابراین با نیت های خالص و دل های پاک از خداوند بخواهید تا شما را در روزه داشتن و تلاوت قرآن در این ماه توفیق دهد، چرا که بدبخت کسی است که از آمرزش الهی در این ماه محروم گردد، با گرسنگی و تشنگی خود در این ماه به یاد گرسنگی و تشنگی رستاخیر باشید، بر فقرا و بینوایان بخشش کنید، پیران خویش را گرامی بدارید و به خردسالان رحمت آورید، پیوند خویشاوندی را محکم سازید، زبان های تان را از گناه باز دارید، چشمان خویش را از آنچه نگاه کردن اش حلال نیست بپوشانید، گوش های تان را از آنچه شنیدن اش حرام است، فراگیرید، بر یتیمان مردم شفقت و محبت کنید تا بر یتیمان شما چنین کنند.
ستیز بختیاری یادآور شد که روزه عامل موثری برای پرورش روح تقوا و پرهیزگاری در تمام زمینه ها و همه ابعاد می باشد.
او افزود: از آنجا که انجام این عبادات با محرومیت از لذایذ مادی و مشکلات مخصوصاً در فصل تابستان همراه است در حقیقت بزرگترین فلسفه ی روزه همین اثر روحانی و معنوی آن است.
مسوول انتشارات بیهقی خاطر نشان ساخت، انسانی که انواع غذا ها و نوشابه ها در اختیار دارد و هر لحظه تشنه و گرسنه شد، بسراغ آن میرود، همانند درختانی است که در پناه دیوار های باغ در لب نحر ها میرویند، این درختان ناز پرورده بسیار کم مقاومت و کم دوام اند، اگر چند روزی آب از پای آنها قطع شود پژمرده شده و می خشکند.
او افزود: اما درختانی که از لابلای صخره ها در دل کوه ها و بیابان ها می رویند و نوازشگر شاخه هایشان از همان طفولیت طوفان های سخت و آفتاب سوزان و سرمای زمستان است و با انوع محرومیت ها دست به گریبان اند، محکم و با دوام و با استقامت و سخت کوش و سخت جان اند.
آقای بختیاریدر ادمه گفت: روزه نیز با روح و جان انسان همین عمل را انجام میدهد و با محدودیت های موقت به او مقاومت و قدرت اراده و توان مبارزه با حوادث سخت می بخشد و چون غرایض سرکش را کنترول میکند، بر قلب انسان نور و صفا می بخشد.
ستیز بختیاری یادآور شد که روزه انسان را از عالم حیوانیت ترقی داده و به جهان فرشتگان صعود می دهد و جمله "باشد که پرهیزگار شویم" اشاره به همه این حقایق است.
او با اشاره به آیه ۱۸۵ سوره بقره گفت: از آنجاییکه خداوند فرموده است که ماه رمضان ماهی است که قرآن برای رهنمای مردم و نشانه های هدایت و فرقی میان حق و باطل نازل شده است، بنائاً ترویج فرهنگ قرآنی در این ماه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
بختیاری افزود: فرهنگ قرآنی، فرهنگ بی نظیر و متعالی است که برای سعادت انسان ها و جوامع کارآیی عمده و اساسی دارد و مجموعه ارزش های معنوی و متعالی کامل و جامع را تنها در فرهنگ قرآن می توان یافت.
این فعال قرآنی افزود: تلاوت قرآن کریم، خواندن ترجمه و ارایه تفسیر این کتاب آسمانی و تشریح زیبای ها و حقایق قرآن از طریق تدویر نمایشگاه های قرآنی کمک می کند تا فرهنگ قرآنی ترویج یابد.
او تاکید کرد که ترویج فرهنگ قرآنی نباید تنها در گفتار و نمایش های ظاهری صورت گیرد، بلکه باید فرهنگ قرآن در عمل مسلمانان تبلور یافته و جایگاه عملی خود را همانند گذشته ها بیابد.
رئیس انتشارات بیهقی در ادامه افزود: هدف از ترویج قرآن فقط تدریس و خواندن نباشد بلکه در مورد تمام آیات آن تحقیق و تفکر صورت گیرد و بسیاری از مواردی که هنوز برای بشریت در هاله ابهام قرار دارد، حل شود.
وی هم چنان تاکید کرد که از همه مهمتر تطبیق احکام و حقایق قرآن در اعمال و رفتار های مسلمانان، بُعد دیگری از ترویج قرآنیست که باید مد نظر گرفته شود.
بختیاری افزود: در فضای رمضانی برای ترویج فرهنگ قرآنی از راهکار های عمده ای که نتیجه بخش است باید استفاده گردد، که یکی از این راهکار ها چنگ زدن به ریسمان الهی است که در پرتو کلمة الله باعث ایجاد زندگی مسالمت آمیز، ایجاد وحدت و اتحاد و تامین عدالت میگردد.
ستیز بختیاری در ادامه افزود: در صورتی که مسلمانان قرآن کریم را به عنوان نقطه وصل خود قرار دهند مشکلات تعصب، جهل، بدبختی و گمراهی ریشه کن خواهد شد.
وی خاطر نشان ساخت که باید کوشش شود تا جنبه های عملی و کاربردی آیات قرآن کریم توسط مفسرین و متخصصین علوم قرآنی برای مردم بیان گردد.
بختیاری افزود: تدویر نمایشگاه های قرآنی، مسابقات قرائت، حفظ، ترجمه و تفسیر قرآن کریم روش های دیگری اند که در ترویج فرهنگ قرآنی در ماه مبارک رمضان مفید و موثر به نظر می آید.
او خاطر نشان ساخت، که یکی از مهم ترین پیامدهای ترویج فرهنگ قرآنی در این ماه مبارک، رسیدن به رستگاری، سعادت و خوشبختی دنیا و آخرت است که از بزرگترین اهداف انسانها به شمار می رود و روزه داران واقعی همان اصحاب جنت اند که قرآن کریم آن را به صراحت بیان می فرماید.
https://avapress.com/vdcdns0foyt0fj6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما