تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۴۶
کد مطلب : 119195
وظیفه علما، تقویت حوزه های علمیه سنتی افغانستان است
آقای لنکرانی گفت: مهمترین وظیفه علماء تقویت حوزه های علمیه افغانستان آنهم به سبک سنتی است. در این میان مدرک گرایی چه بسا در تمامی موارد ضربه به دین و ملت افغانستان است.
به گزارش خبرگزاری آوا، حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در کل افغانستان روز پنجشنبه گذشته با حضرت آیت الله جواد فاضل لنکرانی دیدار کرد.

در این دیدار ابتدا آقای حسینی مزاری شهادت شهدای مکه و منا را به آقای لنکرانی تسلیت گفت و خطاب به ایشان عنوان کرد: از اینکه راه پدر را در مورد افغانستان تداوم بخشیده و علمای افغانستان را در راستای تحصیل شان کمک می کنید سپاس گزارم.

نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ادامه گفت: حضرت آیت الله العظمی فاضل لنگرانی(ره) مجتهدی بودند که بسیار پیشتر از برخی در صحنه افغانستان حضور یافته و با تاسیس مرکز فقهی ائمه اطهار، خدمات شایان و قابل قدری را به حوزات علمیه افغانستان ارائه کردند و اکنون نیز تداوم این کار موهبت قابل توجهی برای مردم و به ویژه علمای افغانستان است.

آقای مزاری اظهار داشت: امروزه کمک به حوزات علمیه افغانستان و فراهم آوردن امکانات تحصیلی کیفی با شرایط رسیدن علما به حد اجتهاد و دستیابی به قُلل رفیع علم و معرفت دینی و اخلاق اسلامی، در حقیقت کمک به رشد و ترقی و تعالی مردم ما و رهایی افغانستان از بحران خطرناک موجود است.

ایشان تصریح کردند که علما با مشی اسلامی و روحیه انقلابی، می توانند مردم افغانستان را با سیراب کردن از اندیشه ناب الهی و بهره ور ساختن از قانون مدون خدایی، هدایت کنند و راه مقابله در برابر تمام معضلات دنیوی و رسیدن به قله های رفیع معنویت و عبودیت را رهنمون گردیده و از گردنه های خطرناک کنونی عبور داده، به سلامتی به سر منزل مقصود برسانند. طبیعی است که اینگونه علما می توانند تنها ثمره کار تعلیمی ی یک حوزه علمیه و مدرسه دینی ی باشند که تحت اشراف علما و فضلای پیشتاز با دید وسیع علمی و مبارزاتی آن هم با محوریت تفکر و اندیشه ولایت فقیه باشد.

نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در کل افغانستان با اشاره به موقعیت و جایگاه حضرت آیت الله جواد فاضل لنکرانی اظهار داشت: تاکید دارم، شخصیت هایی مثل حضرتعالی توجه بیش از پیش به حوزات علمیه افغانستان کرده، بدین ترتیب کمک حقیقی به مردم ما جهت نجات و رهایی آنان از مشکلات متعدد مادی و معنوی صورت خواهد گرفت. چه اینکه علمای حوزه، تنها در مسایل دینی، امام مردم نیستند بلکه اگر قلل رفیع علمی را با داشتن معرفت بالای دینی و روحیه انقلابی بپیمایند، قطعا در عرصه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و حتی نظامی نیز پیشگام بوده، مردم را به سمت و سوی درست راهنمایی و رهبری خواهند کرد.

در ادامه این دیدار آیت الله جواد فاضل لنکرانی از خدمات و تلاشهای آقای حسینی مزاری در جهت ترویج مکتب اهل بیت (ع) و خدمت به ملت مظلوم و متدین افغانستان تقدیر و تشکر کرد.

ایشان با اشاره به نقش خطیر علماء افزود: اختلافات داخلی سبب رخنه دشمن می شود، علماء افغانستان در جهت جلوگیری از اختلافات نقش مستقیم دارند و باید در این مورد نقش سازنده ایفا نمایند.

آقای لنکرانی افزود: مهمترین وظیفه علماء تقویت حوزه های علمیه افغانستان آنهم به سبک سنتی است. در این میان مدرک گرایی چه بسا در تمامی موارد ضربه به دین و ملت افغانستان است.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود تلاش جامعه المصطفی العالمیه را در افغانستان قابل تقدیر دانست و افزود: اما سبک سنتی در میان طلاب افغانستان باید تقویت گردد زیرا نیاز جامعه افغانستان چنین اقتضاء دارد.

آقای لنکرانی خطر حضور جریان های خشونت طلب همچون داعش را در افغانستان و دیگر کشورها بسیار جدی دانست و افزود: با آنهمه، مردم افغانستان، مثل مردم سوریه و عراق نیستند، ولی باید به آنها بیداری داد، خطوط را ترسیم نمود و این مساله باید به عنوان یک سیاست تلقی گردد.

معظم اله در اخیر جهت کمک بیشتر به حوزات علمیه افغانستان از نظر کمی و کیفی اعلام آمادگی کرد و از همه دلسوزان نیز خواستند در این مورد توجه بیش از پیش به جامعه مسلمان افغانستان نمایند.

گفتنی است که حضرت آیت الله جواد فاضل لنکرانی فرزند مرحوم حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی از مجتهدین برجسته و پیشتاز زمان خودش، می باشد. هم اکنون ایشان مرکز فقهی ائمه اطهار را که از مراکز حوزوی فعال در افغانستان است و مشغول تربیت علما و فضلای زیادی می باشد، راهنمایی و پشتیبانی می کنند. این مرکز در کابل و مزارشریف سالها پیش و با هدایت حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) تاسیس گردیده است.
https://avapress.com/vdcdnn0fkyt0ff6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما