تاریخ انتشار :چهارشنبه ۶ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۱
کد مطلب : 118295
در دهمین نشست گروه کاری عدالت در سلامت عنوان شد:

هزینه درمان مهاجرین ۳ تا ۴ برابر بالاتر از یک ایرانی است

مهاجرین كارهاي سخت و با حقوق اندك را انجام مي دهند
هزینه درمان مهاجرین ۳ تا ۴ برابر بالاتر از یک ایرانی است
دهمین نشست گروه کاری عدالت در سلامت با عنوان «سلامت مهاجرین در ایران» روز در مرکز رشد استعدادهای درخشان در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، گروه عدالت در سلامت از میزان/ مهر ماه سال گذشته شروع به كار کرده است.
اولين نشست این گروه راجع به سلامت كودكان در جنگ غزه بوده است و هدف اين گروه ديدي بيطرفانه و اخلاقي به سلامت است.

سارا رضايی، نماينده جمعيت دانشجويي امام علی در این مراسم گفت که از ۸۵۰ هزار مهاجر رسمی وجود دارد، که از این میان ۲۲۰ هزار تن شان مجاز به دریافت بیمه هستند.

خانم رضایی با بیان اینکه هنوز مساله بیمه در ایران اجرا نشده است، گفت که هزینه درمان مهاجرین ۳ تا ۴ برابر بالاتر از یک ایرانی است.

به گفته او، هزينه های بلند درمان و دارو، کمبود نهادهای خیریه حامی سلامت مهاجرین، در معرض خطر قرارگرفتن سلامت عموم جامعه و عدم توجه به کرامت انسانی در برخورد با مهاجرین از جلمه مشکلات مهاجرین در حوزه سلامت است.

خانم رضایی مهمترین راه حل این مشکلات را در آموزش رعایت بهداشت فردی و اجتماعی دانسته تاکید کرد که با پیش‌گیری، معاینات و تغذیه مناسب، تا حدی از این هزینه‌ها می‌کاهد.

وی اضافه کرد که جمعیت دانشجویی امام علی(ع) تاکنون ۵۰۰ کودک را در بخش درمانی و دان‌پزشکی در تهران یاری کرده است.

در همین حال، جلال كريميان؛ مدير عامل انجمن پويش دوستدار كودك نیز در این نشست گفت که مهاجرین حدود چهار درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهد.

آقای کریمیان مشکل اساسی مهاجرین را به دو دسته؛ فقر و حمایت‌های اجتماعی تقسیم بندی کرد.

وی افزود که فقر و عدم حمایت‌های اجتماعی مثل بیمه منجر به "از بین رفتن انسانیت مهاجرین در جامعه" شده است.

به گفته او، فرد در جامعه با رفتارهای غیر انسانی که ناشی از احساس اشغال موقعیت‌های کاری و عدم امنیت کشور عنوان می‌شود، رو به رو می‌شود.

آقای کریمیان تاکید کرد که تاثیر این رفتارها به صورت عدم امنیت روانی و کم‌شدن حس استقلال در مهاجرین نمود پیدا می‌کند.

از سوی دیگر، دکتر محمد رضا صالحی؛ عضو هیات علمی گروه عفونی بیمارستان امام خمینی گفت که وضعیت بهداشت و درمان مهاجرین افغانستانی، عراقی و آذربایجانی در ایران به یک مساله بغرنج مبدل شده است.

آقای صالحی به وضعیت مهاجرین افغانستانی اشاره کرد و گفت که بیماری سل و مالاریا در بیشتر مهاجرینی دیده می‌شود که به گونه غیرقانونی وارد ایران می‌شود.
به گفته صالحی، بحث بيمه سلامت و نحوه پوشش درماني و آموزش و رعايت بهداشت كمك زيادي به حوزه سلامت مهاجران مي‌كند.

وی اضافه کرد که مهاجرین افغانستانی بیشترین تعداد مهاجرین  را تشکیل می‌دهند و از فرهنگ نابی برخوردار هستند.

دکتر احسان کوشکی؛ دبیر کل گروه اخلاق پزشکی دانشگاه تهران گفت کسانی که در ایران حضور دارند یک مساله هستند.

کوشکی افزود: زماني در ژنو و آستراليا به بحث سلامت مهاجرينی كه يك جمعيت ٥ تا ٦هزار نفری بودند؛ توجه مي‌شد و ما در ايران با يك جمعيت ٢/٥ ميليون نفری رو به رو هستيم كه اين نشان دهنده جدي بودن اين موضوع است.

وی در ادامه گفت: ٨٠٠ هزار نفر در كميساريای سازمان ملل ثبت نام شدندكه تا حدودي از امكانات برخوردار هستند. گروه دوم كساني هستند كه غير مجاز محسوب مي‌شوند و گروه سوم كارگران فصلي و دانشجويان هستند كه بعد از كار و تحصيل بر مي‌گردند.

نیاز تغییر نگرش نسبت به مهاجرین


او گفت: ما در نگرش خود به مهاجران مشكل داريم؛ چون آنان را باعث اشغال موقعيت هاي كاري و انتقال بيماري‌ها مي‌دانيم وبه طور كل تصوير تهديد و ترس كه ناشي از عدم آگاهي واطلاعات كافي است، داريم.

"وقتي از اشغال موقعيت هاي كاري سخن مي گوييم؛ بايد اين مساله را در نظر بگيريم كه اين افراد كارهاي سخت و با حقوق اندك را انجام مي دهند."

وی تاکید کرد که براي رفع اين تصويرها كار پژوهشي از دانشجويان و كارمندان دانشگاه تهران انجام شد كه نشان داد نگرش انها نسبت به مهاجران منفي است؛ پس اولين قدم تغيير درنگرش است.

دکتر احسان کوشکی؛ دبیر کل گروه اخلاق پزشکی دانشگاه تهران در مورد حوزه سلامت نیز روز دوشنبه گفت: در حوزه سلامت مشكل اصلي عدالت در سلامت است؛ اگر چه از لحاظ نظري در هيچ جاي ايران رخ نداده است که کسی به علت افغانستاني بودن در اورژانس بيمارستاني پذيرفته نشود؛ ولي بايد دسترسي به خدمات پزشكي را زياد كنيم.

به گفته او، اولين مشكل جدي اين افراد بيمه است كه براي مهاجران قانوني و كساني كه پاسپورت دارند؛ درحال اجرااست، اما مشكل بيمه مهاجران غير قانوني كماكان باقي خواهد ماند.

وی توصیه کرد که حرفه مندان عرصه پژشکی باید بدون توجه به قومیت و ملیت با مهاجرین بیمار، برخورد مناسب کنند.

وی تاکید کرد که بايد در نحوه برخورد خود تجديد نظر كنيم و بعضي از سياست هاي اشتباه مثل امتناع از گرفتن خون از اتباع مجددا بررسی شود.
https://avapress.com/vdcdnj0fkyt0fx6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما