تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۹ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۷
کد مطلب : 142559
رئیس اداره امور زنان غور در گفتگو با آوا:

خشونت علیه زنان در غور رو به افزایش است

خشونت علیه زنان در غور رو به افزایش است

براساس گزارش‌های رسیده از غور، خشونت علیه زنان در این ولایت هنوز هم ادامه داشته و در حال افزایش است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)، غور از جمله ولایاتی است که از لحاظ ناامنی و خشونت علیه زنان در صدر قرار دارد و جامعه مردسالاری در این ولایت باعث افزایش چشم‌گیر خشونت علیه زنان شده است.

هرگاه نام غور بر زبان‌ها جاری می‌شود، حادثه دلخراش سنگسار شدن "رخشانه" و تیرباران شدن "عزیزگل" و دیگر خشونت‌ها علیه زنان در اذهان عامه مجسم می‌شود.

براساس آمارهای رسیده از اداره امور زنان این ولایت حدود ۱۱۸ مورد خشونت در سال گذشته به ثبت رسیده اما در سال جاری هنوز قضایای خشونت علیه زنان در این ولایت جمع‌بندی نشده ولی براساس گزارش این اداره، ماه حمل و ثور امسال خشونت زیادی بر علیه زنان در این ولایت صورت گرفته است.

"معصومه انوری" رییس اداره امور زنان غور در گفتگوی تلفنی با خبرنگار آوا از افزایش میزان خشونت علیه زنان نسبت به سال گذشته خبر داد.

وی گفت که در ماه‌های حمل و ثور سال جاری قضایای زیادی به ثبت رسیده که اگراین دو ماه را با سال گذشته مقایسه کنیم خشونت در برابر زنان رو به افزایش است.

انوری می‌گوید: "زنان در گذشته به این باور بودند که کسی توانایی دفاع کردن از حق آنان را ندارد و اداره‌ای نیز نیست که به وضعیت آنان رسیدگی کند اما با دسترسی زنان به حق و حقوق‌شان، آن‌ها به این باور شدند که علیه خیانت‌هایی که در حق‌شان می‌شود مبارزه کرده و قضایای خود را ثبت این اداره کنند."

او با تاکید بر این موضوع که زنان این ولایت در وضعیت بد امنیتی به سر می‌برند گفت که خشونت‌های خانوادگی و میراثی، لت وکوب، تجاوز جنسی و قتل از جمله خشونت‌هایی است که بر زنان این ولایت صورت می‌گیرد.

خانم انوری می‌گوید: اکثر خشونت‌هایی که در سال جاری به ثبت رسیده، درگیری‌های خانوادگی، میراثی و نفقه بوده است.

او گفت که چند مورد قتل نیز در سال جاری صورت گرفته که عاملین آن تاکنون دستگیر نشده و تحقیقات جریان دارد.

از سویی هم حضور زنان در اداره‌های دولتی و خصوصی و رسانه‌های این ولایت کم‌رنگ گزارش شده و تنها علت آن نبود امنیت جانی برای زنان عنوان شده است.

رئیس اداره امور زنان غور می‌گوید که این اداره همواره روی قضایایی که با زنان مرتبط بوده کار کرده اما در این زمینه باید تمامی نهادها، موسسه‌ها و اداره‌ها کمک و همکاری کنند که زنان زیر بار ظلم رفته و از به تمام حقوق خود برسند.

معصومه انوری گفت که اداره‌اش برنامه‌هایی چون ایجاد قانون علیه منع خشونت زنان در تمامی اداره‌های دولتی، عملی ساختن و پابندی قانون در تمام شرایط، ایجاد کمسیون منع خشونت در ولسوالی‌ها بخاطرجمع‌آوری قضایای مرتبط با زنان، ارتقای ظرفیت زنان و ایجاد فضای مناسب ادارای برای خانم‌های شاغل در کنار آقایان را روی دست دارد.

با این حال مشکلات در غور نیز مانند دیگر ولایات کشور، ناشی از عدم آگاهی زنان و مردان از حقوق یکدیگر است طوری‌که مسئولان و زنان ولایت غور همواره ابراز امیدواری کرده‌اند تا با تلاش و کار بیشتر بر روی ارتقای ظرفیت زنان در این ولایت، وضعیت زنان بهتر شود.

https://avapress.com/vdcdkx0fnyt0ok6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما