تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۱ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۴۵
کد مطلب : 142658
شکست داعش؛ بایدها و نبایدها

جیمز متیس؛ وزیر دفاع امریکا می گوید که گروه تروریستی داعش، حدود دو سوم از جنگجویان خود در افغانستان را در نتیجه عملیات نیروهای افغان و امریکایی از دست داده است.

به گزارش خبرگزاری جمهور؛ جیمز متیس وزیر دفاع امریکا و کلاوس فردریکسون وزیر دفاع دنمارک روز سه‌شنبه در کپنهاگ دیدار و پیرامون شکست داعش در سوریه، عراق و افغانستان گفتگو کردند.

این دو مقام در حالی دیدار کردند که اعضای اصلی ائتلاف امریکایی ضد داعش در پایتخت دنمارک گردهم آمده اند تا گام های بعدی این ائتلاف برای مبارزه با این گروه تروریستی را مورد بررسی قرار دهند.

وزیر دفاع امریکا گفت که داعش و القاعده در افغانستان در حال شکست خوردن اند.

وی کشته شدن رهبر داعش در افغانستان را ضربه ای محکم به این گروه خواند و گفت:"در افغانستان، دشمن حدود دو سوم نیروی خود را از دست داده است".

جیمز متیس تاکید کرد که امریکا به همکاری‌های نظامی و غیرنظامی خود در افغانستان ادامه خواهد داد.

اظهارات جیمز متیس؛ وزیر دفاع امریکا مبنی بر شکست داعش در افغانستان، در ادامه اظهار نظرهای مشابه دیگر مقام ها و فرماندهان نظامی امریکایی در این باره صورت می گیرد؛ چیزی که از دید تحلیلگران، به احتمال زیاد، ناشی از تغییر دیدگاه دولت ترامپ نسبت به مبارزه با گروه تروریستی داعش در افغانستان و منطقه است؛ تغییر موضعی که ترامپ در جریان کمپاین های انتخاباتی اش وعده آن را داده و گفته بود که داعش، مولود سیاست های هیلاری کلینتون و باراک اوباما است و او با ایجاد تغییرات بنیادی در دیدگاه های امریکا نسبت به این گروه تروریستی، بساط این گروه را برای همیشه درهم خواهد پیچید.

ترامپ در این خصوص حتی قول داده بود که در سوریه، برای شکست داعش، با روسیه وارد همکاری خواهد شد؛ رویدادی که گفته می شود در گفتگوی اخیر تلفنی میان او ولادیمیر پوتین؛ همتای روس او، روی آن تأکید شده است.

همچنین اخیرا گزارش شد که ترامپ برای مقابله با داعش در سوریه، نیروهایی مبارز کرد را مسلح خواهد کرد؛ موضعی که با اعتراض ترکیه به عنوان دشمن کردها و دوست داعش، مواجه شده است.

با این حساب، آیا قرار است مبارزه ای که در سوریه بر علیه داعش با همکاری امریکا و روسیه، کلید خواهد خورد، در افغانستان نیز رخ دهد؟

آگاهان می گویند که در این زمینه، تردیدهایی جدی وجود دارد و هنوز نمی توان با اطمینان در خصوص صحت وعده های مکرر مقام های امریکایی مبنی بر شکست داعش در افغانستان، داوری کرد.

صاحب نظران در این زمینه، با مقایسه وضعیت جاری در افغانستان و وضعیت حاکم بر سوریه می گویند که در سوریه، روسیه و امریکا هردو به نحوی داعش را مانعی در برابر اهداف خود می دانند؛ به ویژه در شرایطی که دیگر گروه های تروریستی در سوریه، عملا همان خدمتی را به تحقق اهداف هژمونیک امریکا و هم پیمانانش می کنند که داعش پیش از این، انجام می داد. بنابراین، آنها دیگر لزومی نمی بینند که به حمایت های پیدا و پنهان خود از یک جریان تروریستی بدنام بین المللی ادامه دهند که در آینده می تواند خطراتی را برای حامیان و ولی نعمت های دیروز و امروزش نیز ایجاد کند.

این در حالی است که در افغانستان، وضعیت درست برعکس سوریه است. در افغانستان، امریکا و روسیه به بهانه داعش، رویاروی همدیگر قرار دارند. این رویارویی به اندازه ای جدی است که روسیه حتی حاضر شده است برای درهم کوبیدن و مهار داعش، از طالبان حمایت کند؛ یعنی به نوعی استفاده از الگوی تروریزم علیه تروریزم.

این در حالی است که امریکا پیش از آنکه مصمم به نابودی و شکست دایمی داعش باشد، از نظر تحلیلگران در صدد مهار نفوذ روسیه است و در این زمینه از هر ابزاری که بتواند به این هدف کمک کند، استفاده خواهد کرد.

شماری از تحلیلگران حتی با اشاره به مبارزه نه چندان جدی و واقعی نیروهای امریکایی و خارجی های تحت فرمان امریکا در افغانستان با داعش، تأکید می کنند که این گروه تروریستی برای برخی قدرت های بزرگ در افغانستان، همچنان تاریخ مصرف دارد و تا زمانی که سودبخشی آن بر زیانبار بودن آن غلبه داشته باشد، داعش نیز به زندگی خود در افغانستان، ادامه خواهد داد و چه بسا بزرگ و بزرگتر خواهد شد.

با توجه به این تحلیل ها، شکست واقعی داعش در افغانستان، مستلزم بایدها و نبایدهایی است که همه قدرت های مدعی مبارزه با تروریزم باید در به آنها وفادار و متعهد باشند؛ اما در حال حاضر، این خواسته، یک آرزوی بلندپروازانه و خیالی بیش نیست.

https://avapress.com/vdcdkx0fjyt0o96.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما