تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ جدی ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۰
کد مطلب : 104254
بررسی روزنامه های صبح کابل؛ دوشنبه 1جدی
توافق سه جانبه؛ اصرار پاكستان، انكار افغانستان، زیانبار بودن، ساخت گارنیزیون در کابل، تأکيد مجلس سنا بر شايستگي اعضاي کابينه، تحریم رسانه‌ای طولانی‌مدت برای طالبان و افغانستان تا هنوز مکان مناسب برای شهروندان مسافرش نیست، از مهمترین عناوین خبری روزنامه های امروز صبح کابل است.

روزنامه انصاف
در مطلبی با عنوان "توافق سه جانبه؛ اصرار پاكستان، انكار افغانستان" نوشت: در حالى كه شمارى از مقامات
پاكستانى، از راه اندازى عمليات مشترك افغانستان، پاكستان و نيروهاى خارجى به رهبرى امريكا در دو سوى مرز ميان دو كشورسخن مى گويند؛ اما مقامات وزارت دفاع افغانستان مى گويند كه با مقامات پاكستانى در اين خصوص هيچ تفاهمى صورت
نگرفته است.
جنرال شيرمحمد كريمى؛ رييس ستاد مشترك اردوى ملى مى گويد كه با مقامات پاكستانى تنها در رابطه به اين موضوع صحبت شده كه پس از اين بايد تمامى عمليات هايى كه به هدف از بين بردن مخفيگاه هاى تروريست ها در دو سوى سرحد انجام مى شود،در هماهنگى كامل صورت گيرد.
اين در حالى است كه پيش از اين، سرتاج عزيز؛ مشاور امنيت ملى و امور خارجى نخست وزير پاكستان در مصاحبه با رسانه هاى اين كشور از توافق بر سر عمليات مشترك سه جانبه در دو طرف سرحد، عليه طالبان خبر داده بود.
كارشناسان مى گويند كه صرف نظر از اصرار پاكستان و انكار افغانستان در زمينه انجام توافق سه جانبه ميان افغانستان، پاكستان و امريكا براى راه اندازى عمليات هاى مشترك و هماهنگ ضد تروريستى در دو سوى مرز، اگر پاكستان بر اين قول و قرارش استوار و صادق است، مى بايست در زمينه مهار وضعيتى كه اكنون در دانگام جريان دارد، همكارى كند.
اما ديوار بى اعتمادى ميان دو كشور ضخيم تر و بلندتر از آن است كه بتواند با يك اتفاق ساده و يك سفر سرزده، فروبريزد و كشورى كه سال ها در كار توطئه چينى، دسيسه سازى، خشونت پراكنى و راكت بارى عليه كشور همسايه اش بوده است، به يكباره، راه و رسم خود را تغيير دهد و وارد فرايندى از همكارى ها شود كه طى آن، افغانستان نيز اجازه داشته باشد در آنسوى سرحد، پناهگاه ها و پرورشگاه هاى تروريزم را آماج قرار دهد؛ كارى كه پاكستان بيش از چهار سال است، انجام مى دهد و به همين بهانه، پيش از آنكه مناطق مرزى را از عناصر فرارى و متوارى تروريستى، پاك سازى كند، بيشتر زمينه پيشرفت و فعاليت اين عناصر در اين مناطق را مساعد مى سازد.

روزنامه ماندگار
دیگر روزنامه صبح کابل با درج مطلبی تحت عنوان "ساختن گارنیزیون در کابل زیانبار است، خاطر نشان کرد: ایجاد گارنیزیون جدید در شهر کابل درکنار اینکه نمی تواند وضعیت امنیتی را بهبود ببخشد، سبب چند دسته گی میان ارگا نهای امنیتی خواهد شد.
شماری از آگاهان نظامی می گویند، ایجاد گارنیزیون جدید به دلیل برخورد سلیقه یی و عدم هماهنگی میان نهادهای امنیتی، نه تنها برای تأمین امنیت شهر کابل مفید نخواهد بود، بل سبب چند پارچه گی ارگانهای امنیتی نیز خواهد شد.
طرح ایجاد گارنیزیون در شهر کابل چندی پیش از سوی رییس جمهور اشرف غنی پس از افزایش حملات انتحاری و انفجاری در پایتخت مطرح شده بود.
تا اکنون مشخص نیست که این گارنیزیون چه زمانی ایجاد می شود.
شهر کابل در هفته های اخیر شاهد حملات خونین مخالفان مسلح دولت بوده است.

روزنامه سخن جدید
در رابطه با تأکيد مجلس سنا بر شايستگي اعضاي کابينه، نوشت: اعضاي مجلس سنا، بر گزينش افراد مسلکي، توانا و کارا در وزارت‎ها تاکيد ورزيده از رييس جمهور و رييس اجرايي خواستند که هرچه زودتر کابينه را معرفي کنند.
این روزنامه به نقل از خبرگزاري جمهور؛ نوشت: پس از آنکه روز شنبه نام‎هاي ۹ تن از نامزد وزيران احتمالي کابينه حکومت به رسانه‎ها درز کرد، سناتوران برخي آنان را در پست‎هاي وزرات‎ها مناسب ندانستند.
سناتوران مي‎گويند که رييس جمهور و رييس اجرايي طبق وعده‎هايي‎که خودشان به مردم داده بودند، بايد هرچه زودتر افراد مسلکي، متخصص، توانا، شايسته و وفادار به مردم افغانستان را به عنوان نامزد وزير به مجلس معرفي کنند.
هدايت الله رهايي، عضو سنا گفت: «رهبران حکومت وحدت ملي اعلام کابينه را به تعويق انداخت و وعده داده بود که افراد مسلکي و متخصص را به عنوان نامزد وزير به مجلس معرفي خواهيم کرد؛ اما حالا برخي از چهره‎هايي که نام شان به عنوان نامزد وزير احتمالي در رسانه‎ها نشر شده اند، شايسته و مسلکي نيستند».
آقاي رهايي افزود: اگر حکومت ميخواهد، افغانستان از بحران نجات پيدا کند و ثبات در کشور حاکم شود، به ويژه در وزارت‎هاي امنيتي بايد افراد مسلکي را معرفي کنند.
سناتوران، هشدار مي‎دهند در صورتي‎که رييس جمهور و رييس اجرايي هرچه زودتر افراد مسلکي، توانا و مدير را به عنوان نامزد وزير به مجلس معرفي نکنند، افغانستان به بحران خواهد رفت.

روزنامه جامعه باز
در مطلبی با عنوان تحریم رسانه‌ای طولانی‌مدت برای طالبان نوشت: نهادهای خبرنگاری کشور در واکنش به حملۀ طالبان به انستیتوت فرانسه در کابل که منجر به کشته‌شدن یک خبرنگاران شد، با انتشار قطعنامه‌ای، پخش خبرهای مربوط به این گروه را تحریم کردند. این تحریم درازمدت است و تا زمانی که طالبان از کشتار خبرنگاران و افراد ملکی دست برندارد، ادامه خواهد داشت.
مجیب خلوتگر، رئیس نی، نهاد حمایت‌کنندۀ رسانه‌های آزاد افغانستان دیروز (یک‌شنبه، ۲۸ قوس) در پایان مراسم خاکسپاری زبیر حاتمی، خبرنگار کشور گفت: «رسانه‌های افغانستان سر از این تاریخ از نشر گزارش‌ها و خبرهای مربوط به طالبان را الی پایان حملات تروریستی بر افراد ملکی و خبرنگاران خودداری می ورزند.»
در این قطعنامه آمده است که هیچ‌رسانه‌ای در افغانستان از طالبان در خبرها و گزارش‌ها نقل‌وقول نکنند. قطعنامه از حکومت نیز خواسته است تا کمیته‌ای را برای کمک به زخمی‌ها و مصدومان کارمندان رسانه‌ها، ایجاد کند.
مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ در مراسم خاکسپاری زبیر حاتمی گفتند که آزادی بیان در افغانستان به قیمت خون خبرنگاران و نویسندگان به دست آمده است و این دستاورد با کشتار و تهدید و خشونت از بین نمی‌رود.
این نخستین‌باری نیست که رسانه‌ها خبرهای مربوط به طالبان را تحریم می‌کند. در اوایل سال جاری و در آستانۀ برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و پس از کشته‌شدن سردار احمد، خبرنگار و خانواده‌اش نیز، پوشش خبری مربوط به طالبان را تحریم کردند که سبب برگزاری موفقانۀ انتخابات شد.

روزنامه آرمان ملی
در سرمقاله امروز خود نوشت: افغانستان تا هنوز مکان مناسب برای شهروندان مسافرش نیست.
افغانستان کشوری است که در جهان در زمینه داشتن آواره گان و بیجا شده گان پیشتاز است. از آغاز تهاجم ارتش سرخ به کشور ما تا هنوز ما بیش از هشت میلیون مهاجر به کشور های جهان داشته ایم که بخش عظیمی از این آواره گان در کشور هایی چون ایران و پاکستانزنده گی دارند.
همین اکنون ما چیزی نزدیک به چهار میلیون مهاجر در ایران و پاکستان داریم که از این بابت ما زیر بار احسان مردمان این دو کشورهمسایه هستیم.
هموطنان ما از سخت شدن شرایط زندگی در این کشور ها و افزایش موج آزار و اذیت و تحقیر هایی خبر می دهند که بخشی از شهروندان و دولت های ایران و پاکستان در حق آواره گان ما روا می دارند.
در این میان گویا پا درمیانی سازمان ملل و مذاکرات همیشگی میان سران کشورها نیز تأثیر گذار نبوده است و این افسانه پر از آب چشم همچنان ادامه دارد.
دولت پاکستان نیز به تازگی به همه افغانهایی که در خیبر پشتونخواه زندگی می کنند، اعلام کرده است تا به افغانستان برگردند و دلیل آورده است که وقتی در افغانستان انتخابات برگزار شده می تواند، دلالت به بهبودی اوضاع در آن کشور می دهد و از این رو باید این شهروندان افغان به کشور شان برگردند.
این در حالیست که افغانستان هنوز گرفتار جنگ های ویرانگر و بدامنی است و تروریست ها فرصت های خوبی را که باید برای عمران و آبادی کشورمان استفاده شود، از ما گرفته اند.
هنوز ما در افغانستان زمنیه های کار برای مردم را فراهم نکرده ایم و هنوز هم همه روزه جوانان کشور به این دلیل و دلایل دیگر ترک وطن می کنند و به کشورهای دیگر جهان آواره می شوند.
https://avapress.com/vdcdko0foyt0zx6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما