تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳۰ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۴۱
کد مطلب : 136853
ترامپ، گردبادی که نباید مهار شود!

عنوان بالا شاید مقداری عجیب به نظر برسد و این پرسش را در ذهن زنده کند که چگونه می شود تصمیم گیرندگان کاخ سفید که داعیه رهبری جهان را به سر می پرورانند، خودآگاه دست به چنین بازی ای بزنند و سناریویی بنویسند برای ایجاد بحرانها و بی نظمی های جدید برای کل جهان و نقش نخست این فیلم هالیودی ویرانگر و خطرناک برای انسان و جهان را بدهند به کسی چون دونالد ترامپ؟!.
این برداشت چنانکه می نماید ممکن است بواقع نیز عجیب و حتی دور از شان و ساحت باور باشد و بیشتری از آدمها به خصوص آنهایی که ارادتی به غرب و سران آن دارند و دولتهای غربی را مظهر و نماینده تام الاختیار تمدن و مدنیت و پاسدار مقام و شان انسانی می دانند، ممکن نیست زیر بار باور این گونه برداشتهای ریشه دار و واقعی بروند؛ اما در هر حال، یک چنین واقعیت های ولو تلخ برای خیلی ها در زمانه ما وجود دارند که باید با آن کنار بیاییم.
ترامپ هنوز وارد کاخ قدرت نشده و رشته امور در ایالات متحده امریکا را در دست نگرفته، گرد و خاکهای سهمگینی را البته در حیطه ادعا و سخن برپا کرده و هنوز زمام امور سیاست خارجی امریکا را قبضه نکرده، به شرق و غرب و شمال و جنوب تاخته و فرمان می دهد!.
ترامپ اتحادیه اروپا را به نقد می کشد و هنوز عرق پایش از اثر دوندگی های رقابتیِ انتخاباتی خشک نشده، به مهابا بر سیاست های این اتحادیه می تازد؛ که صد البته از سوی سران این اتحادیه بی پاسخ نمی ماند و در رویکرد شتابزده دیگر سران رژیم صهیونیستی را مورد تفقد و دلجویی قرار می دهد که رشته صبر را از کف ندهند تا او بیاید.
ترامپ در پالیسی های مزورانه اش در باره چین و روسیه، سران این دو کشور قدرتمند را در کمند انتظار نگه می دارد و مثلاً به آنان می گوید و این گونه القاء می کند که او با دیگران فرق دارد و سیاست فرداهای ایالات متحده امریکا با این دو رقیب دیرنه اش بهتر از هر زمان دیگر و حاکمیت هر رئیس جمهور دیگر در امریکا خواهد بود.
در باره ایران که از همه آشکارا تر است؛ چرا که ترامپ در زمان کمپاین انتخاباتی اش مکرر از توافق هسته ای با ایران انتقاد کرده بود و از اساس یک چنین رویکرد نسبت به موضوع هسته ای ایران را قبول ندارد و موضع نه چندان دوستانه وی با مسلمانان که زبانزد خاص و عام شده و همین امر نیز موجب شد تا ترامپ در ساحات مسلمان نشین امریکا در برابر رقیب اتخاباتی اش، حتی یک رای را هم برنده نباشد.
بدبینی نسبت به این رئیس جمهور متفاوت تنها محدود به جامعه مسلمان امریکا نمی شود و در آستانه تحلیف ترامپ، نظر سنجی ها در کل جامعه امریکا بدبینی ۵۲ درصدی از وی را نشان می دهد.
" به نقل از ان‌بی‌سی نیوز؛ دونالد ترامپ، پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حالی روز جمعه به کاخ سفید می‌رود که در میان رؤسای جمهور این کشور به رکورد جالبی دست پیدا کرده است: درصد تأیید عملکرد وی از سوی آمریکایی‌ها برای یک رئیس‌جمهور تازه‌وارد در پایینترین سطح ممکن قرار دارد.
نظرسنجی جدید ان‌بی‌سی نیوز و وال استریت ژورنال نشان می‌دهد ۵۲ درصد از آمریکایی‌ها از نحوه عملکرد ترامپ در زمان انتقال قدرت ناراضی هستند و تنها ۴۴ درصد از مردم آمریکا عملکرد وی را تأیید می‌کنند. این در حالی است که ۱ ماه پیش، ۵۰ درصد از آمریکایی‌ها معتقد بودند عملکرد ترامپ در دوران انتقال قدرت مطلوب است.
در مقام مقایسه، رضایت آمریکایی‌ها از عملکرد باراک اوباما در جنوری ۲۰۰۹ و پیش از سوگند ریاست جمهوری ۷۱ درصد بود. همچنین ۷۷ درصد از آمریکایی‌ها در دسامبر سال ۱۹۹۲ از بیل کلینتون رضایت داشتند.
بر اساس این نظرسنجی، تنها ۳۸ درصد از آمریکایی‌ها نسبت به ترامپ نگرش مثبتی دارند و نگرش ۴۸ درصد از مردم نسبت به وی منفی است که برای یک رئیس‌جمهور تازه‌کار در تاریخچه نظرسنجی ان‌بی‌سی نیوز و وال استریت ژورنال یک رکورد محسوب می‌شود."
در هر حال، ظاهر سازی سران کاخ سفید و به خصوص شورای تصمیم گیری ایالات متحده امریکا هر چه باشد که این بار می خواهند با شخصیتی متفاوتی مانند ترامپ به آن جامه تطبیق بپوشانند، جهان و به خصوص قدرتهای رقیب امریکا به خوبی از نیات امریکایی ها آگاهی دارند و می دانند که در پشت این ظاهر معقول و آراسته و سخنان نرم و گرم دونالد ترامپ، کینه عمیقی نهفته است که ناشی از ضربه خوردن مقام یکه تازی و تک قطبی محوری ایالات متحده امریکا توسط رقبای شرقی آن چون چین، روسیه و متحدان منطقه ای و جهانی آنها می باشد.
اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه مبنی بر جملات زیل،:" امریکا با استقرار نیروهای نظامی بیشتر در اروپا رقابت تسلیحاتی جدیدی را آغاز می کند. این امر تاثیر ویرانگر بزرگی بر کل ساختار امنیتی اروپا می گذارد به گونه ای که واقعیت سیاسی و نظامی جدیدی را ایجاد و موازنه قوا در این قاره را برهم می زند که می تواند عواقب ویرانگر طولانی مدتی داشته باشد.
امریکا در روابط خود با روسیه، بدنبال اعمال یک رویکرد مقابله ای، نظیر دوران جنگ سرد است. امریکا به استقرار نیروهایش در اروپا همزمان با توسعه منطقه استقرار تجهیزات سپر موشکی در این قاره و به روز کردن سلاح های هسته ای خود در خاک اعضای ناتو ادامه می دهد. امریکایی ها ماه جاری میلادی تیپ تانک های زرهی متشکل از چهار نظامی و دو هزار و پانصد فقره تجهیزات و ادوات نظامی را در لهستان مستقر کردند" موید این واقعیت است که امریکای دوره ترامپ و پس از آن، تلاش خود را در جهت تک قطبی ساختن جهان بسیج می کند؛ حتی اگر این تلاش منجر به خلق بحرانهای تازه در منطقه و فراتر از آن در کل جهان شود و موجبات تخریب و کشتار بسیاری از کشورها و ملتها را نیز فراهم کند.

https://avapress.com/vdcdk90fsyt0sj6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما