تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۱۶
کد مطلب : 117656
قمه زنی در ایام عاشورا از نگاه عقل توجیه پذیر نیست
برخی از آقایان قمه زنی را درعزاداری امام حسین(ع) توجیه پذیر می دانند، اما از سویی هم به لحاظ شرعی و عقلی حفظ سلامتی بدن واجب است و در اولویت قرار دارد، زیرا در حال ضرورت ادای نماز به صورت عادی و وضو گرفتن وهمچنین روزه که از واجبات است اگر ادای آن به صورت عادی به بدن ضرر داشته باشد باید ترک شود چه رسد به قمه زنی که یک رفتار است.
به گزارش خبرگزاری آوا، با فرا رسیدن ایام عاشورای حسینی، همه ساله مسلمانان جهان، به خصوص پیروان اهلبیت(ع)) این روز ها را با عزاداری، راهپیمایی ها و ایجاد دسته جات ویژه و همچنین شعارها و نصب پرچمها و ایجاد دروازه ها در شهرها، گرامی می دارند.
افغانستان یکی از کشورهای اسلامی است که مردم آن نسبت به برگزاری مراسم عاشورا اهمیت ویژه قائل هستند، شیعه و سنی این روز را بزرگترین روز در تاریخ اسلام می دانند و از آن تجلیل می کنند.
حضرت آیت الله سیدمحمد امین مجاهد استاد حوزه علمیه کابل در گفتگو با آوا، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام عاشورا گفت: هدف از نهضت امام حسین(ع) و انقلاب عاشورا، تحکیم وحدت و اصلاح امور مسلمین است.
او از علمای افغانستان خواست که در ایام عاشورا برای ایجاد وحدت و اخوت اسلامی و رفع نفاق و پراکندگی تلاش نمایند.
مجاهد با توصیه به مسلمانان افغانستان به خصوص جوانان گفت: عزاداری برای امام حسین(ع) سنت موکد است و ثواب زیادی دارد اما باید کوشش شود که عقاید دیگران جریحه دار نشود.
او، تاکید کرد که بهتر است در مکانی که جلسه عزا برگزار می شود شعارها و پرچم ها را نصب کنند و از دسته رفتن در شب و روز عاشورا با در نظر داشت شرایط فعلی افغانستان پرهیز نمایند.
به عقیده مجاهد نصب پرچمها درموترها و بایسکل ها و همچنین رفتن دسته جات بیرون از مساجد و حسینیه ها، در صورتی که حساسیت بر انگیز باشد و موجب اذیت و آزار مردم شود، نه تنها ثواب ندارد بلکه گناه است.
او تاکید کرد افراد عزادار باید شأن عزاداری خود را حفظ کنند و با حرکت های غیر عاقلانه سبب تحریک عده ای از منافقین بدبخت نشوند.
او همچنان گفت: عزاداران امام حسین(ع) تلاش کنند که پرچم ها را به در و دیوار کسانی که حاضر به عزاداری نیستند نصب نکنند زیرا عزاداری برای شهدای کربلا کار اختیاری است نه اجباری.
مردم در ایام عاشورا از هرگونه حرکتی که احتمال اختلاف و درگیری را داشته باشد باید پرهیز کند، اگر گمان اختلاف و نفاق وجود داشته باشد به کلی حرام است و اصلاً این عزاداری بر خلاف شأن شهدای کربلا است.
او در رابطه با تیغ زنی نیز گفت: از آنجایی که عزاداری از راه های مختلف دیگر ممکن است لازم نیست که جوانان تیغ بزنند و سبب شود که از این ناحیه به برخی از واجبات مانند نماز، با نجس شدن لباس و یا اماکن مقدسه بی احترامی شود.
آقای مجاهد تاکید کرد: علاوه بر اینکه در رابطه با قمه زنی بین فقها اختلاف نظر وجود دارد از نگاه عقلی هم خیلی توجیه پذیر نیست، زیرا آسیب زدن به بدن و مجروح ساختن خود، کار عاقلانه نیست، در صورتیکه عزاداری از راه های دیگر ممکن است.
به گفته مجاهد، برخی از آقایان عزاداری امام حسین(ع) استثنا کرده و آن را برای قمه زنی توجیه پذیر می دانند، اما از سویی حفظ سلامتی بدن واجب است و در اولویت قرار دارد لذا آسیب زدن به خود، کارعاقلانه نیست، زیرا در حال ضرورت روزه که از واجبات است اگر ادای آن به صورت عادی به بدن ضرر داشته باشد باید ترک شود چه رسد به قمه زنی که یک رفتار است.

https://avapress.com/vdcdk50f9yt0f96.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما