تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ جوزا ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۰۵
کد مطلب : 42378
دبیر کل پیشین مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:

امام خمینی(ره) همواره بر وحدت مسلمین تأکید داشتند

امام خمینی(ره) همواره بر وحدت مسلمین تأکید داشتند
 طرح اندیشه "وحدت جهان اسلام" یکی از مشغولیت های فکری دیرینه و اساسی حضرت امام خمینی(ره) بود که ایشان در طول دوران فعالیت اجتماعی - سیاسی خود چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و چه بعد از آن لحظه ای از آن غفلت نورزید. 

حضرت آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی در یک گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری(آوا) به بررسی مبانی نظری تقریبی امام خمینی‌(ره) و اندیشه ایشان در باب تقریب مذاهب اسلامی پرداخته است. 

نخستین دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه عالمان بزرگ شیعه و سنی و اندیشمندان تقریبی، در مسئله تقریب مذاهب اسلامی تلاش های زیادی انجام داده اند، گفت: اصل مبحث تقریب مذاهب اسلامی 150 سال قبل بعد از اینکه جوامع اسلامی توسط قدرت های غرب و اروپایی استعمار شد، مطرح گردید. 

وی در تکمیل مطلب فوق، علاوه نمود: به دنبال مستعمره شدن کشورهای اسلامی شخصیت معروفی به نام سید جمال الدین اسد آبادی که از لحاظ فهم و ذوق، فرد برجسته ای بود، مسئله تقریب مذاهب و بیداری جهان اسلام را میان کشورهای اسلامی مطرح نمود که شاگردان برجسته ایشان و در رأس شیخ محمد عبده فعالیتهای خودشان را در کشورهای مصر، ایران، روسیه، و پاریس شروع نمودند. 

استاد سابق دانشکده الهیات مشهد مقدس، امام خمینی‌(ره) را مصلح و احیاگر اندیشه تقریب مذاهب اسلامی در قرن حاضر خواند و افزود: امام راحل بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مبنای کاریش را در وحدت و اندیشه تقریب مذاهب قرار داد که ایشان برای تحقق تقریب، گام‌های اساسی برداشته و وحدت را ضرورت عقلی و شرعی برای جامعه اسلام برمی شمردند. 

رئیس هیئت مدیره بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه‌ی این گفتگو با اشاره به اینکه حضرت امام ‌(ره) تقریب مذاهب را یک عنصر لازم برای پیکره جهان اسلام تلقی و آن را یکی از اهداف نهضت اسلامی می دانست، افزود: امام خمینی(ره) همیشه می فرمودند که مسلمانها یک قوم هستند وباید وحدت داشته باشند که در نهایت هدف امام راحل(ره) تشکیل یک حکومت طبق موازین اسلامی بود. 

مدیر گروه قرآن پژوهشهای اسلامی افزود: امام بزرگوار همیشه در دیداری که با علمای کشورهای اسلامی داشتند، تأکید می کردند: اسلام دارای مذاهبی است، این مذاهب در اصل متحد و دارای مشترکات است که در بعضی مسائل عقیدتی وفقهی اختلاف دارند، اما اختلافات نسبت به مشترکات خیلی کم است و مسلمانها اگر بخواهند از این وضع عقب ماندگی بیرون بیایند واسلام زنده ای را مطرح کنند، جز وحدت اسلامی چاره ای ندارند که اختلافات را کناز گذارند و روی مشترکات دقت کنند. 

این عالم و پژوهشگر دینی ضمن اشاره به اینکه امام خمینی‌(ره) کلمه توحید را به عنوان محور اتحاد مسلمانان معرفی کرده و معتقد بود که در سایه پرچم کلمه توحید، همه دشمنان اسلام را می‌ توان شکست داد، ابراز داشت: تفاوت بین امام راحل و دیگر منادیان تقریب مذاهب در این بود که دیگران دعوت به وحدت اسلامی می کردند نه دعوت به تأسیس یک حکومت اسلامی، اما امام خمینی(ره) توانست یک حکومت اسلامی بر مبنای ولایت فقیه که نیابت از طرف امام زمان(عج) را دارا بود، تشکیل دهد. 

آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی در پایان این گفتگو با بیان اینکه پس از رحلت امام خمینی( ره) یکی از مسائل مهم و قابل تأمل، جانشین و خلف صالح ایشان حضرت امام خامنه ای( مد ظله العالی) وحدت مسلمین و تقریب مذاهب اسلامی بوده است، خاطرنشان ساخت: بر مبناي رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت امام خامنه اي(مد ظله العالی) مجمع جهاني تقرب مذاهب اسلامي در کشور جمهوری اسلامی ایران تأسيس گرديد که اين مجمع در طول سالها فعاليت خويش تاكنون توانسته گام هاي بلند و ارزشمندي در راستاي اهداف وحدت طلبان جهان اسلام بردارد.
منبع : خبرگزاری آوا_ مشهد مقدس
https://avapress.com/vdcdjs0o.yt0x56a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما