تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ قوس ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۳۷
کد مطلب : 52908
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین ولایت خراسان رضوی:

96 درصد مهاجرین مقیم خراسان رضوی مجوز اقامت در یافت کرده اند

96 درصد مهاجرین مقیم خراسان رضوی مجوز اقامت در یافت کرده اند
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی ولایت خراسان رضوی گفت: طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران به فرزندان ناشی از ازدواج مرد خارجی با زن ایرانی در صورتیکه ازدواج آنها با مجوز دولت و رسمی صورت گرفته باشد تابعیت این کشور داده می شود.
 
محمد عجمی در پاسخ به این سوال که چه افرادی می توانند تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران را در یافت نمایند، گفت: دادن تابعیت ایران به اتباع خارجی تحت قوانین این کشور وجود دارد.
 
وی افزود: اتباع خارجی که در لحظه ورود به کشور جمهوری اسلامی ایران ویزا داشته باشند و قانونی هم وارد شوند در صورتی که هر ساله اقامت آنها نیز تمدید شود، فرزند آنها اگر در ایران متولد شده باشد با رسیدن به سن 18 سالگی به شرط عدم خروج از کشور ایران تا آن سال، می تواند تابعیت این کشور را بگیرد.
 
عجمی در تکمیل مطلب فوق، گفت: فرزند ناشی از ازدواج مرد خارجی و زن ایرانی که به سن 18 سالگی برسد، طبق قوانین به این شخص تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران داده می شود. 

مدیر کل امور اتباع تصریح نمود: البته غیر از این دو مورد مهاجرینی که تمایل دارند می توانند در خواست تابعیت بدهند ولی این بستگی به قوانین دارد که شامل این فرد شود یا خیر. 

در ادامه محمد عجمی در گفتگو با خبرگزاری آوا، با بیان اینکه 150 هزار نفر از مهاجرین افغانی در مشهد مقدس سکونت دارند و هر ساله کارتهای اقامت آنها تمدید می شود، تاکید نمود: اولین شرط حضور اتباع خارجی در کشور جمهوری اسلامی ایران داشتن اقامت قانونی می باشد.
 
وی با اشاره به طرح اخیر ( آمایش 8)، گفت: در مجموع 96 در صد مهاجرین کارتهای اقامت یک ساله خودشان را دریافت کرده اند و 4 در صد مراجعه ای نداشته اند که احتمالا از کشور خارج شده اند .
 
عجمی با عنوان نمودن اینکه 60 هزار دانش آموز مهاجرین در مدارس در حال تحصیل می باشند، تصریح نمود: با اجازه ای که به آموزش و پرورش داده شده، اشتغال به تحصیل مختص به دانش آموزان مجاز نمی باشد بلکه شامل غیر مجازین هم می شود.

 وی با اشاره به اشتغال مهاجران اظهار داشت: مهاجران با دریافت مجوز می توانند به کار مورد علاقه خود که البته منع قانونی از جانب دولت ایران نداشته باشد مشغول شوند
 وی افزود: طبق قوانین کشورمان برای یک سری مشاغل خاص به مهاجران خارجی جواز کار وکسب داده نمی شود.

عجمی گفت: 40 هزار کارت اشتغال موقت از سوی اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی صادر و در میان مهاجرین توزیع شده است. 

وی با بیان اینکه 2400 نفر از مهاجرین در آموزشگاه ها و مراکز عالی مشغول به تحصیل می باشند، گفت: با همکاری سه نهاد " امور اتباع، کمیساریای عالی و آموزش و پرورش" برای مهاجرینی که سواد ندارند و سنشان هم بالا است کلاسهای نهضت سواد آموزی دایر شده است. 

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مهاجرین در کشور جمهوری اسلامی ایران از تمامی امکانات بهداشتی و درمانی برخور دار می باشند، گفت: سال گذشته قرار داد یک ساله میان امور اتباع و بیمه البرز بسته شد که مهاجرین از مزایای آن برخور دار شدند ولی در سال جدید این قرار داد تمدید نشده و ما در حال پیگیری این قضیه می باشیم. 

عجمی گفت: کسانی که دارای کارت اقامت می باشند و تمایل به بازگشت به افغانستان را دارند، می توانند با مراجعه و تسویه حساب نمودن با این اداره معرفی نامه دریافت و عازم مرز دوغارون شوند. 

وی افزود: این افراد در مرز دوغارون به دفتر کمیساریای عالی معرفی می شوند که تا سقف 5 نفر برایشان 150 دالر داده می شود همراه با کمک های غیر نقدی دیگر.
 
مدیر کل امور اتباع سپس با اشاره به اعزام پناهندگان به کشور ثالث گفت: اعزام به کشور ثالث به دو صورت انجام می گیرد یا از طرف کمیساریای عالی به کشور دیگر معرفی می شوند و یا اینکه از طرف فامیل های خودشان دعوت نامه فرستاده می شود در هر دو صورت باید با این اداره تسویه حساب و برگه معرفی در یافت نمایند.





منبع : خبرگزاری آوا- مشهد مقدس
https://avapress.com/vdcdjn0k.yt0xz6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

کی پس این افغانستان ما آباد می شه
دلم برای وطنم تنگ شده
خوش به حال اونایی که در وطن خودشان زندگی می کنند
و منت اینا را نمی کشند
درباره کشور ثالث اطلاعات بیشتر بدین که به چه نحو هست؟