تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۰ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۱۷
کد مطلب : 129518
افغانستان با شاخصه های مهم در نشست بروکسل اشتراک خواهد کرد

همانگونه که افغانستان در نشست امنیتی وارسا با برنامه های خوب رفت و در نتیجه کمک قابل توجهی که انتظار می رفت جلب کرد. در عین حال اتفاق آرای کشورهای منطقه و جهان را به جز پاکستان بوجود آورد و یک اجماع نظر سیاسی قوی را بیه نمایش گذاشت. لذادر نشست بروکسل که بیشتر روی محور های اقتصادی است، نیز با شاخصه های مهم و برنامه های خوب اشتراک خواهد کرد.
معاون سخنگوی رییس جمهور غنی می گوید: در نشست بروکسل افغانستان افزون بر اینکه خواستار تعهد جدید جامعه جهانی برای پنجسال آینده در کشور می باشد، بعضی از شاخص ها و دست آورد ها را نیز برای دنیا مطرح خواهد کرد.
به گفته ی شاه حسین مرتضوی؛ معاون سخنگوی رییس جمهور، در گذشته، حکومت افغانستان وقتی در یک نشست جهانی شرکت می کرد، صرفاً تقاضای کمک می کرد. اما برنامه ی مشخصی برای توسعه و انکشاف خود نداشت.
اما امروز این حکومت دیگر حکومت اربابی نیست که رهبران حکومت در ارگ نشسته و فقط از کمکها استفاده کنند، بلکه قرار بر این است که افغانستان درقدم اول از دنیا می خواهد که در جهت سرمایه گذاری کمک کند تا پایه اقتصاد کشور محکم شود و افزون بر آن بحث تجارت است، که افغانستان می خواهد دنیا باید همکاری جدی کند تا تجارت کشور با رویکرد صادقانه توسعه پیدا کند.
شاه حسین مرتضوی همچنان گفت: نکته مهم دیگر که قرار است در نشست بروکسل از سوی افغانستان مطرح شود، مسئله ترانزیت است.
به گفته وی همچنان که ما در داخل افغانستان تلاش داریم تا ولایتها را بهم وصل کنیم و شاهراه ها را توسعه بدهیم، تلاش می کنیم که کشورهای منطقه و همسایه هم در نوار مرزی ها در بخش ترانزیت همکاری جدی داشته باشند.
به گفته این مقام مسوول، درحال حاضر افغانستان با بندر چابهار وصل است و از طریق راه آهن با ترکمنستان و ایران و ازبکستان نیز وصل می شود و این ظرفیت های موجود را در بروکسل مطرح خواهد کرد.
به گفته مرتضوی، افغانستانی که در گذشته تنها یک دروازه تورخم را برای نقل و انتقال کالا داشت، امروز دروازه های مختلف ترانزیتی و تجارتی را از نواحی مختلف به روی خود باز کرده است.
اما به گفته او، در عین حال حکومت شاخصه هایی را به مردم تعهد داه و در بروکسل نیز مطرح می شود؛ یکی مبارزه با فساد است که افغانستان می خواهد عملاً تعهد خود را در این زمینه نشان بدهد، و همچنین اصلاح نظام انتخاباتی، ساده سازی قوانین و بحث حمایت از زنان از جمله شاخصه هایی است که در تمام این زمینه ها در حال حاضر بحث جریان دارد و در نشست جهانی بروکسل مطرح خواهد شد.
او تاکید کرد: یکی از توقعات جامعه جهانی در بروکسل بحث حقوق زنان است که دولت دراین زمینه موفق بوده است.
مرتضوی تصریح کرد: امروز هفت معین و بیشتر از چهار تا سفیر و همچنین چند تا وزیر قطع نظر از کارمندان پایین رتبه درسطوح بالا و پایین وجود دارد.
قابل ذکر است، هر چند بحث صلح و جنگ از مسایل مهم در قبال همکاریهای جهانی در نشست بروکسل می باشد و حکومت باید برای جلب سرمایه گذاری ها و توسعه تجارت، در بخش امنیت نیز در قبال جامعه جهانی دست آورد داشته باشد، اما نه موضوع صلح تا هنوز بجایی رسیده است و نه هم جنگ کاهش پیدا کرده.
اما شاه حسین مرتضوی میگوید با وجود خروج نیرو های خارجی از کشور، افغانستان در مبارزه با تروریزم و هراس افگنی دست آورد های زیادی داشته است که می تواند در بروکسل مطرح کند.
به عقیده او، جنگ هلمند که هر روز تشدید پیدا می کند در حقیقت جنگ با طالب نیست، بلکه یک دسیسه از سوی پاکستان است که می خواهد افغانستان را در در نشست بروکسل با چالش مواجه کند و به جهانیان بفهماند که افغانستان دراین زمینه موفق نبوده است.

https://avapress.com/vdcdfn0fjyt0xk6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما