تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ جوزا ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۵۷
کد مطلب : 42026
تقابل چین و آمریکا ؛ راهبرد نظامی ایالات متحده پس از افغانستان
در پی تاکید رئیس جمهوری ایالات متحده بر حضور نظامی آمریکا در آسیا و اقیانوسیه، معاون اوباما تهدیدات سایبری و گسترش نفوذ اقتصادی و نظامی چین در این منطقه را از جمله چالش های سیاست خارجی کشورش برشمرد.

"باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا که در تلاش برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ماه نوامبر است، اوایل سال جاری از راهبرد جدید نظامی ایالات متحده پرده برداشت و تاکید کرد آمریکا پس از بازگشت نظامیان خود از جنگهایی که "جرج بوش" آنها را به راه انداخته است، بر آسیا متمرکز می شود.

رئیس جمهوری آمریکا با اعلام راهبرد نظامی جدید این کشور اعلام کرد ایالات متحده با کاهش نیروهایش در اروپا، حضور بیشتری در قاره آسیا خواهد داشت و همزمان آمادگی خود را برای مقابله با تروریسم حفظ می کند.

نگرانی از گسترش نفوذ اقتصادی و نظامی چین در منطقه آسیا و اقیانوسیه یکی از عوامل تمایل آمریکا به حضور نظامی در این منطقه به شمار می رود.

"جو بایدن" معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز روز گذشته در جمع دانشجویان دانشکده افسری "وست پوینت" ضمن قدردانی از آنها به خاطر انتخاب ارتش تهدیدات سایبری و افزایش روزافزون قدرت چین را از جمله چالش های سیاست خارجی کشورش برشمرد.

بیشتر دانشجویان دانشکده افسری در زمان حمله 11 سپتامبر کودکان 7 تا 11 ساله بودند اما پس از این حادثه ناگوار برای حضور در جنگ عراق و افغانستان در ارتش ثبت نام کردند.

معاون رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: تقریبا سه میلیون آمریکایی در پی حملات القاعده داوطلبانه به ارتش پیوستند، این درحالیست که آنها احتمال می دادند به عراق یا افغانستان اعزام شوند.

بایدن خطاب به دانشجویان گفت: با توجه به آنکه جنگ عراق تمام شده است و افغانستان نیز رو به پایان است، هم اکنون تمرکز ارتش بر تهدیدات جدید است و این چالش ها متفاوت از چالش های قرن بیستم است.

همزمان با افزایش توان نظامی جمهوری خلق چین در منطقه شرق آسیا، بایدن تاکید کرد: چین مهمترین کشوری است که داشتن رابطه با آن برای آمریکا بسیار مهم است و هر روز مردم دو کشور با یکدیگر نزدیک تر می شوند.

معاون رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: دولت باراک اوباما خواهان گسترش روابط با دیگر قدرت های نوظهور همچون هند، برزیل، روسیه، ترکیه و آفریقای جنوبی است.

معاون رئیس جمهوری آمریکا خطاب به فارغ التحصیلان مدرسه نظامی وست پوینت گفت: این تقدیر شماست که کشورتان را هدایت کنید، باید خود را وقف کشورتان کرده و تلاشهای بی شائبه ای را برای مبارزه با تروریسم و تهدیدات سایبری انجام دهید.

در این سند که به تصویب کنگره و امضای اوباما رسیده، بر لزوم سرمایه گذاری بر ظرفیت های سایبری تاکید شده است. آمریکا طبق این خط ‌مشی همچنین می تواند تا جایی که به امنیتش لطمه ای وارد نشود از زرادخانه هسته‌ ی خود بکاهد.

همچنین همزمان با افزایش تنش ها میان چین و آمریکا اخیرا شاهد برگزاری رزمایش مشترک چین و روسیه به مدت شش روز در دریای زرد بودیم. این اولین رزمایش مشترکی بود که در آن ناوهای دو کشور چین و روسیه شرکت داشتند.

در این رزمایش 16 ناو و دو زیردریایی از چین و چهار ناو روسی شرکت داشتند. این رزمایش در پاسخ به برگزاری رزمایش دو هفته ای مشترک فلیپین و آمریکا در دریای چین بود.

پکن و کشورهای ساحلی دریای چین به علت وجود منابع نفت و گاز در این دریا، اختلافات دیرینه ای با یکدیگر دارند از همین رو این منطقه تبدیل به مکانی برای نمایش نظامی پی در پی کشورهای آسیای شرقی شده است.

خبرگزاری فرانسه در همین رابطه می نویسد: بر اساس استراتژی جدید آمریکا قرار است دو هزار و 500 نظامی آمریکایی در استرالیا مستقر شده و هواپیماهای جاسوسی ایالات متحده نیز در جزایر آن مستقر شوند از همین رو روز شانزدهم فروردین ماه 200 تفنگدار دریایی آمریکا وارد این کشور شدند.

این اقدام آمریکا با هدف نظارت بیشتر و بهتر بر عملکرد نظامی چین صورت می گیرد. در همین رابطه قرار است هواپیماهای جاسوسی ایالات متحده نیز در سواحل استرالیا مستقر شوند.

در سال 2011 آمریکا توافق نظامی جدیدی را با استرالیا برای اعزام ناو های جنگی، جنگنده ها و 2500 تفنگدار دریایی به شهر داروین استرالیا، در نزدیکی چین ، به امضا رساند.

این پایگاه تازه ترین پایگاهی است که در شبکه پایگاههای زنجیره ای آمریکا، در عرصه جهانی جای گرفته است. این اقدام آمریکا نخستین گسترش نظامی آمریکا در منطقه اقیانوس آرام بعد از جنگ ویتنام است.

منبع: خبرگزاری مهر
منبع : خبرگزاری آوا- سرویس بین الملل
https://avapress.com/vdcd9z0o.yt0xx6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما