تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۳ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۱
کد مطلب : 142162
پاکستان، کماکان نسبت به افغانستان صداقت ندارد؛ اعزام هیئت های مذاکره کننده یک مانور سیاسی است

در پی حملات انتحاری مکرر در کابل، این بار یک عامل انتحاری کاروان موترهای نیروهای خارجی را در ساحه مکروریان کابل " بین چهارراهی عبدالحق شهید و احمدشاه مسعود" هدف قرار داد.

به گزارش خبر گزاری آوا، گفته می شود که در حمله صبح امروز چهار شنبه، ۸ تن کشته و ۲۵ تن دیگر زخمی شده اند.

اما باید گفت که حملات انتحاری مکرر در مکان های مشخص و موقعیت های حساس کابل سوالاتی را در اذهان عامه مردم افغانستان ایجاد کرده است.

از سوی هم حمله انتحاری صبح چهار شنبه، درست به دنبال سفر رییس استخبارات ارتش پاکستان و پایان یافتن سفر هیئت پارلمانی این کشور صورت می گیرد.

اغلب گمانه زنی ها بر این است که پاکستان کماکان نسبت به افغانستان صداقت ندارد و هیئت های اعزامی مذاکره کننده این کشور نیز بیشتر جهت انحراف اذهان مردم افغانستان و جامعه جهانی می باشند.

به باور آگاهان، تعامل پاکستان با افغانستان همیشه صوری و در حد یک مانور سیاسی بوده است نه در جهت حل مشکلات و کاهش نا امنی های ناشی از پدیده تروریزم.

اسد الله ولوالجی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با آوا، با بیان مطلب فوق افزود: حملات انتحاری در افغانستان یک موضوع تروریستی و استخباراتی است که به صورت غیر منتظره هر از گاهی اتفاق می افتد و در برخی موارد قابل جلوگیری هم نیست.

به باور ولوالجی حملات انتحاری به گونه دقیق و ماهرانه برنامه ریزی می شود که حتی در کشورهای پیشرفته دنیا قابل جلو گیری نیست.

اما به گفته او، اینکه حملات انتحاری در کابل در زمان و مکان مشخص و هدفمندانه سازمان دهی می شود، بدون شک از قبل برنامه ریزی شده است.

به گفته وی، با وجود اینکه از بسیار حملات هراس افگنانه در افغانستان توسط استخبارات کشور به همکاری قوتهای خارجی جلو گیری می شود اما در عین حال فرد انتحاری با ایدئولوژی و باوری که دارد، خود را به مکانهای حساس و استراتژیک می رساند.

به گفته ولوالجی تا زمانیکه کشور متضرر از حملات انتحاری، تمام برنامه ریزیها و حرکات هراس افگنانه را از ابتدا زیر نظر نداشته باشد مشکل است که از فجایع ناشی از این رهگذر جلو گیری گردد.

لازم به ذکر است که افغانستان از جمله کشورهایی است که نظر به موقعیت جغرافیایی و همچنین بی ثباتی سیاسی و نا هنجاریهای اجتماعی حاکم در آن بیشتر از حملات هراس افگنانه متضرر می شود.

از طرفی هم دست داشتن استخبارات منطقه و جهان به خصوص پاکستان در جهت نا امن سازی افغانستان از موضوعات ثابت شده و غیر قابل انکار است تا جایی که متهم شدن پاکستان به پرورش تروریست از نظر جامعه جهانی، این کشور را تا مرز انزوا پیش برده است و به همین دلیل نیز در تلاش و تقلا است تا با تبادل هیئت های مذاکره کننده با افغانستان حیثیت و اعتبار خود را دوباره کسب کند.

اما آقای ولوالجی می گوید: پاکستان یک کشور اتمی است و از قدرت و هژمونی خود مخصوصاَ بالای افغانستان به صورت ماهرانه و به هدف خاصی استفاده می کند.

همچنین به گفته او، سیاست مداران پاکستان با ظرافت سیاست می کنند و در هر وقت و شرایط منفعت خود را از ایجاد نا امنی در افغانستان به دست می آورند.

https://avapress.com/vdcd9x0fxyt0of6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما