تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۵ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۰۰:۰۱
کد مطلب : 98836
در افغانستان مشروع، در پاکستان ممنوع
عصمت ‌الله معاویه؛ رهبر طالبان پنجاب پاکستان، اخیرا اعلام کرد که این گروه فعالیت نظامی خود در پاکستان را متوقف می‌کند.
در بیانیه‌ای نوشتاری و ویدیویی که از سوی رهبر طالبان پنجاب منتشر شد آمده که این تصمیم پس از مشورت با "علما" اتخاذ شده است.
طالبان پنجاب گفته که آنها از این پس برای ایجاد "قوانین شریعت" در پاکستان، راه‌های غیرنظامی و تبلیغی را دنبال خواهند کرد.
در این بیانیه در عین حال آمده است که این گروه فعالیت نظامی خود را فقط محدود به "نیروهای کافر" خواهد کرد و گفته شده که این نیرو فعالیت های خود را در افغانستان ادامه خواهد داد.
یک هفته پیش نیز طالبان پنجاب در بیانیه‌ای گفته بود که آنها در نظر دارند فعالیت های خود را محدود به افغانستان کنند.
با توجه به این امر، ناظران می گویند که اشاره رهبر طالبان پنجاب به ادامه فعالیت های مسلحانه علیه "نیروهای کافر" شاید به نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان باشد.
طالبان پنجاب همانطور که از نام آن پیداست در عمل بیشتر در منطقه پنجاب پاکستان فعال بوده؛ اما در سال های گذشته و با تشکیل "تحریک طالبان پاکستان" در بسیاری از موارد با آنها همکاری‌کرده است.
با این حال، اعلامیه تازه این گروه، به معنای تشدید خطر تروریزم و هراس افکنی پاکستانی در افغانستان خواهد بود.
این در حالی است که به عقیده ناظران، فساد اخلاقی، بی بند و باری و اعمال غیر شرعی شایع در پاکستان، اساسا با افغانستان قابل مقایسه نیست. از سوی دیگر، نیروهای خارجی در پاکستان نیز فعالیت دارند و با نیروهای دولتی آن کشور، مراودات مستحکم و همه جانبه ای دارند. بمباران مناطق سرحدی با توافق دولت اسلام آباد صورت می گیرد، همچنین طالبان پنجابی یا هر گروه تروریستی دیگر منسوب به طالبان، اگر در پی ایجاد اصلاحات شرعی و اسلامی اند باید ابتدا در داخل آن کشور اقدام کنند؛ با توجه به این مسایل، مشخص است که هدف این گروه، تامین منافع پاکستان در افغانستان است و این یک اهرم فشار تازه از سوی اسلام آباد در برابر دولت افغانستان می باشد.
اعلام جهاد آنها در قلمرو افغانستان یک دخالت آشکار نیروهای پاکستانی در امور داخلی کشور ما محسوب می شود و محکوم است.
آنها هرگز حاضر به پاسخ به این پرسش منطقی نمی شوند که اگر دست ابزار ارتش و سازمان جاسوسی پاکستان در راستای تامین منافع آن کشور در افغانستان نیستند، چگونه می توانند قبول کنند که در یک کشور اسلامی، با استفاده از روش های تبلیغی و صلح آمیز به اشاعه شریعت اقدام کنند و جهاد ممنوع باشد؛ ولی در کشور اسلامی دیگری، این هدف را با راه اندازی کشتار و خشونت و ترور و بمب گذاری و خون ریزی انجام دهند و به «جهاد» دروغین شان مشروعیت قایل باشند؛ در حالی که می دانند شریعت بیشتر از پاکستان در افغانستان، حاکم و جاری است و این پاکستان است که نیاز به انفاذ شریعت دارد.
از سوی دیگر، آنها به بهانه «جهاد با نیروهای کافر» مردم افغانستان و نیروهای دولتی کشور ما را هدف قرار می دهند و به خاک و خون می کشند و این هدف اصلی پاکستان است.
پاکستان، متحد امریکاست و به همین دلیل، امریکا همواره نسبت به حمایت های آشکار و همه جانبه پاکستان از تروریزم و تجاوز آن کشور به خاک افغانستان، چشم پوشی کرده است؛ بنابراین، تاوان این «جهاد» دروغین و استخباراتی پاکستان را فقط و فقط مردم مسلمان و بی گناه افغانستان می پردازند.
اگرچه در بیانیه این گروه، اشاره روشنی به دلیل و انگیزه این تغییر رویکرد نشده است؛ اما کارشناسان می گویند که گمان می رود این تغییر موضع، به دنبال توافق این گروه تروریستی با دولت، ارتش و سازمان جاسوسی آی اس آی پاکستان به دست آمده باشد؛ بنابراین، پیش بینی می شود به این ترتیب، شاهد موج تازه ای از فعالیت های تروریستی مورد حمایت مستقیم حکومت پاکستان در افغانستان باشیم. این چیزی است که از سوی دولت و مقامات افغانستان تایید می شود.
در همین راستا، ارگ ریاست جمهوری در واکنش به این اقدام گفته است که سربازان پاکستانی زیر نام طالبان پاکستانی به هدف ایجاد ناامنی به افغانستان فرستاده می شوند.
ایمیل فیضی؛ سخنگوی رییس جمهور کرزی گفته است که اظهارات اخیر طالبان پنجابی نشان می دهد که رهبری جنگ در افغانستان به دست پاکستان است.
آقای فیضی تاکید کرده که ارتش پاکستان زیر نام طالبان پنجابی نظامیانش را به افغانستان می فرستد و با بدتر ساختن حالات به اهدافش نایل می آید.
پیش از این نیز دولت افغانستان، پاکستان را متهم به ارسال نیروی نظامی و پرورش تروریست به منظور دخالت در ناامنی های افغانستان کرده بود و شواهد روشنی نیز از سوی نهادهای امنیتی در این ارتباط منتشر شده است.
از جمله بازداشت ۲۹ تبعه پاکستان که با پاسپورت، سلاح و کارت های عضویت در نهادهای نظامی و جاسوسی و سازمان های تروریستی پاکستانی وارد خاک افغانستان شده بودند؛ هرچند بعدا سفارت پاکستان در کابل اعلام کرد که این افراد، ریش سفیدان قومی بوده و برای مصالحه بر سر یک دعوای زمین وارد افغانستان شده بودند و آزاده شده اند!
شورای امنیت ملی نیز به اعلام جنگ طالبان پنجابی در این سوی خط دیورند واکنش نشان داده و خاطرنشان کرده است که این اعلام موضع طالبان پنجابی، رویکرد جدیدی را در سیاست این گروه و دستگاه استخباراتی پاکستان افاده نمی کند؛ بلکه در ادامه سیاست های سلطه جویانه و مداخله گرانه قبلی پاکستان در قبال افغانستان قابل ارزیابی است.
شورای امنیت ملی افزوده که جمهوری اسلامی افغانستان این اعلام موضع طالبان پنجابی را با دقت بیشتر تعقیب کرده و یکبار دیگر اعلام می دارد که استفاده از تروریزم به مثابه ابزار مداخله و تخریب به سود هیچ کشوری نیست.
براساس خبرنامه ارگ ریاست جمهوری، افغانستان و پاکستان می توانند با مبارزه مشترک و بدون تفکیک با تمام تروریست ها، منطقه ما را به کانونی از دوستی، همکاری و رفاه اقتصادی تبدیل نمایند. هرنوع توهم در این باره که می توان با تسلیح و تشجیع تروریست ها به اهداف سلطه طلبانه در افغانستان دست یافت، موجب تشدید بحران در منطقه و پاکستان خواهد شد و هیچ کشوری از آسیب آن در امان نخواهد ماند.
مقامات کشورمان یکبار دیگر از مقامات تصمیم گیرنده در پاکستان خواسته اند؛ تا به دعوت افغانستان برای اجتناب از استفاده از تروریزم، پاسخ عملی و مثبت داده و بیشتر در راه تقویت ثبات و امنیت در دو کشور همکاری نمایند.
این موضع گیری ارگ ریاست جمهوری و شورای امنیت ملی اما از نظر ناظران، در ادامه رویکرد معمول و همیشگی افغانستان قابل ارزیابی است؛ رویکردی که مبتنی بر صلح و دوستی و حسن همجواری و احترام به حقوق و حدود همدیگر و پرهیز از فتنه انگیزی، تروریست پروری و راه اندازی ماشین کشتار و ترور و قتل و غارت بوده است؛ اما انتظار نمی رود این بار نیز این دعوت های مکرر و مجدد، چیزی را در موضع رسمی حکومت تروریست پرور پاکستان تغییر دهد.
کارشناسان می گویند که این اعلام موضع طالبان پنجابی که در واقع از زبان آن گروه و از سوی ادارات نظامی و استخباراتی پاکستان ابراز می شود، در واکنش به سفر اخیر وزارت امور خارجه هند به کابل، انجام می گیرد که بدون شک، برای پاکستان، غیر قابل پذیرش و حساسیت برانگیز است.
در همین حال، دستگاه دپیلماسی افغانستان نیز نسبت به این بیانیه تروریست های پاکستانی واکنش نشان داده و سید معظم شاه؛ کاردار سفارت پاکستان در کابل به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید و نگرانی عمیق جمهوری اسلامی افغانستان، در مورد اعلام جنگ طالبان پنجابی در این سوی خط دیورند به وی ابلاغ شد.
عبدالصمد صمد؛ رئیس سیاسی وزارت امور خارجه ضمن محکوم کردن تحرکات و اعلامیه های اخیر طالبان پنجابی، گفت که اظهارات و تحرکات اخیر طالبان پنجابی، دسیسه ای آشکار برخلاف امنیت و ثبات افغانستان بوده و چنین اظهارات و عملکردهایی خلاف موازین و حقوق بین المللی و در تناقض با اصول همسایگی نیک می باشد.
رئیس اول سیاسی وزارت امور خارجه در ادامه افزود: جمهوری اسلامی افغانستان از سال ها پیش در معرض حملات نیروهای تروریستی قرار داشته است، بی تردید این نیروها توسط دستگاه‌های استخباراتی پاکستان تربیت شده و تجهیز و تمویل می گردند، چنانکه در حملات اخیر تروریستی در مناطق مختلف کشور تعداد زیادی از تروریست های پاکستانی کشته و دستگیر شده اند.
کاردار سفارت پاکستان در کابل نیز متعهد شده؛ تا نگرانی ها و خواست های دولت افغانستان را به مقامات و مراجع مسئول پاکستان برساند.
اما این نخستین بار نیست که مقامات ارشد بالاترین نمایندگی دیپلماتیک پاکستان، در اعتراض به حمایت پاکستان از جریان های تروریستی، به وزارت خارجه فراخوانده می شوند؛ اما تجربه نشان داده است که چیزی در این میان، تغییر نخواهد کرد و افغانستان، اگر برای پیگیری این موضع تجاوزکارانه و تروریستی، جدی است، راه ها و اهرم های دیگری را باید آزمایش کند.
در ادامه واکنش های همه جانبه نسبت به این موضع گیری مسموم، مخرب و مداخله جویانه این جریان تروریستی پاکستانی، مجلس نمایندگان کشور نیز در جلسه روز دوشنبه به آن اعتراض کرد.
عبدالجبار قهرمان؛ عضو مجلس نمایندگان در این مورد گفت:"اصلا طالب یک نام است و تحت این نام در این وطن سال‌هاست که جنگ جریان دارد. نه تنها شبکه استخباراتی پاکستان بلکه تمام دولت پاکستان تصمیم دارد در افغانستان صلح و ثبات نباشد. طالب تنها یک نام است، برای بازی دادن مردم. اگر تحت نام طالب است یا آی اس آی، فقط باید بدانیم که پاکستان است و بس."
قربانعلی عرفانی؛ دیگر عضو این مجلس نیز گفت که طالبانی تحت عنوان طالبان پنجاپی وجود ندارد، در اصل طالبان پاکستانی هستند که تحت حمایت آی اس آی پاکستان فعالیت می کنند.
به باور عرفانی، تصمیم گیرنده اصلی آی اس آی است و این سازمان همیشه دردسر برای افغانستان خلق کرده و حالا نیز می‌خواهد نیروهای خود را زیر این پوشش قرار داده و به افغانستان بفرستد.
این موضع گیری ها پیش از این نیز ابراز شده؛ ولی در سیاست پاکستان دگرگونی‌ای ایجاد نکرده است؛ به همین دلیل، کارشناسان می گویند اکنون توپ در زمین کابل است و این دولت آقای کرزی است که با استناد و استفاده از پیمان های راهبردی اش با قدرت های ضد تروریستی و با استفاده از حقوق بین المللی اش، پاکستان را مورد پیگرد جدی در عرصه بین المللی قرار دهد و جلو تجاوزات و جنایت های این غده سرطانی و تروریست پرور را بگیرد.
https://avapress.com/vdcd9j0n.yt0js6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما