تاریخ انتشار :جمعه ۱۰ دلو ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۸
کد مطلب : 106162
جای پای داعش در خشونت های مصر
تلویزیون دولتی مصر گزارش داده که دست‌کم ۲۵ نفر در چندین حمله در شبه‌جزیره سینا در شمال مصر کشته شده‌اند.
رویترز گزارش داده که شاخه مصر گروه داعش مسؤولیت این مجموعه حملات را پذیرفته و اعلام کرده که دست کم ۲۷ نفر را کشته اند.
یک موتر بمب‌گذاری شده و چندین هاوان، اهداف نظامی را در شهر عریش مرکز ولایت سینای شمالی مورد هدف قرار داده و چندین سرباز را کشته است.
حمله دیگری هم در نزدیکی شهر شیخ زوید و شهر رفح در مرز مصر با غزه گزارش شده است.
این گروه، مسؤولیت چهار حمله روز پنجشنبه را در سینای شمالی و ولایت سوئز بر عهده گرفته است.
این هفته همزمان با سالگرد قیام سال ۲۰۱۱ مردم مصر علیه حسنی مبارک، تنش‌ها در سراسر مصر شدت یافته است.
مقام‌های امنیتی و صحی می‌گویند كمى بعد یک جنرال ارتش مصر در یک پست بازرسی در شهر رفح به ضرب گلوله كشته شده است.
در حملات روز پنجشنبه ۳۰ نفر نيز مجروح شدند.
این رویدادهای خشونت بار در حالی روی می دهد که به باور کارشناسان، انتظار می رفت به دنبال روی کار آمدن دولت کودتا در مصر و براندازی نخستین نظام سیاسی منتخب مردم مصر از سوی جنرال های وفادار به حسنی مبارک به رهبری عبدالفتاح سیسی و موج خون ریزی های خیابانی در آن کشور آشوب زده، وضعیت امنیتی در سراسر مصر به شدت متشنج شود و گروه هایی که عملا با برخورد سنگین و سرکوبگرانه رژیم کودتا مواجه شده بودند برای دست یافتن به اهداف خود به شیوه های زیرزمینی و خشونت بار روی آورند.
این اتفاق اما برخلاف انتظارهای اولیه تاکنون به گونه ای که پیش بینی می شد برآورده نشد؛ اما اینک در روزهایی که مردم مصر چهارمین سالگرد انقلاب ناکام و ناتمام خود را گرامی می دارند، به نظر می رسد خشونت ها و تنش ها در سراسر مصر رو به افزایش است.
چندی پیش یک گروه شبه نظامی موسوم به انصار بیت المقدس، علیه رژيم مسلط آن کشور اعلام جنگ داده و از مردم مصر خواسته بود؛ تا در برابر این دولت، دست به قیام بزنند. این گروه همچنین با گروه داعش در عراق و سوریه، اعلام بیعت و وفاداری کرده است.
بنابراین، کارشناسان می گویند که موج جدید خشونت های جاری در مصر نشان دهنده یک برنامه خطرناک و پیچیده در برابر آینده امنیتی و سیاسی این کشور است.
شبه جزیره سینا از دیرباز به اینسو مستعد خشونت های تروریستی بوده و گزارش های فراوانی از فعالیت گروه های افراطی در این منطقه گزارش شده است.
با این حال، ناظران مسایل امنیتی می گویند که دو امر مهم، خشونت های اخیر در مصر را با موارد مشابه در گذشته متمایز می کند؛ یکی پذیرش مسؤولیت این خشونت ها به وسیله گروه تروریستی داعش و دوم، هماهنگی سازمانی میان همه حمله های روز پنجشنبه که ده ها کشته و زخمی بر جای گذاشت.
این حملات در حالی انجام می شود که پیش از این، رژیم مصر در ولایت سینا، وضعیت فوق العاده نظامی اعلام کرده و عملیات گسترده ضد تروریستی راه اندازی نموده بود؛ اما به باور کارشناسان، این تدابیر و تمهیدات آنگونه که انتظار می رفت کارساز و مؤثر نبوده است و رژیم مصر، اکنون به صورت جدی در برابر یک چالش بزرگ امنیتی قرار گرفته است.
عوامل داخلی و خارجی مختلفی می تواند در این رویدادها نقش داشته باشد.
از جمله عوامل داخلی می توان به مصادره خونین انقلاب مصر از سوی نظامیان حاکم و برخورد خشونت بار علیه معترضان ضد دولتی در خیابان های آن کشور و همچنین سرکوب شدید فعالان سیاسی همسو با اخوان المسلمین و... اشاره کرد. عوامل خارجی این رویدادهای خشونت آمیز اما به عقیده تحلیلگران، جدی تر و مهم تر است؛ زیرا دولت مصر یکی از اعضای ائتلاف امریکایی ضد داعش است و اگرچه شاید نقش عملیاتی کمرنگی ایفا کند؛ اما با این اقدام عملا خود را در برابر این گروه مخوف تروریستی قرار داده است و داعش نیز با استفاده از زمینه های داخلی مصر، به سربازگیری و استفاده جویی اقدام کرده است.
نکته مهم دیگر، طرح تجزیه کشورهای عربی است که اصلی ترین هدف تقویت گروه های تکفیری و تروریستی و ترویج و گسترش خشونت و هراس افکنی در سراسر خاور میانه است. به نظر می رسد اکنون نوبت مصر است؛ تا به کشورهای کوچکتر تجزیه شود و به این ترتیب، اعراب در برابر اسراییل، بیش از پیش ضعیف و زمینگیر شوند.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - سرویس تحلیل و پژوهش اخبار
https://avapress.com/vdcd990fxyt0zf6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما