تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۰ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۸
کد مطلب : 100276
جنبه های شگفتی ساز یک حق‌گویی اشتباهی
حیدر العبادی؛ نخست وزیر عراق نسبت به عذرخواهی جو بایدن؛ معاون رییس جمهوری امریکا از ترکیه و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در پی متهم کردن آنها به حمایت از گروه های تروریستی، ابراز شگفتی کرد.
حیدر العبادی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در بغداد گفت: برخی کشورها از گروه های تروریستی به شدت حمایت می کنند.
نخست وزیر عراق همچنین از دستور خود برای افزایش حملات هوایی علیه داعش خبر داد.
بسیاری از ناظران، ترکیه، قطر و عربستان سعودی را متهم کرده اند در پیدایش و تقویت داعش نقش جدی داشته و بحران کنونی، نتیجه سیاست های آنان و همراهی غرب با آنهاست.
در همین راستا جو بایدن؛ معاون رییس جمهوری امریکا نیز اخیرا در سخنانی صریح، سه کشور ترکیه، قطر و عربستان را عامل تقویت داعش و گسترش پدیده تروریزم در منطقه دانست؛ هرچند تحت فشار هم پیمانان، از اینکه این سخن را بیان کرده عذرخواهی کرد.
موضع بعدی معاون رییس جمهوری امریکا در زمینه عذرخواهی از کشورهای متحد امریکا در خاور میانه، در حالی برای نخست وزیر عراق، مایه شگفتی شد که در ابتدای اظهار نظر جنجالی او در خصوص حمایت اعراب و ترکیه از جریان های تروریستی و دخالت آنها در تشکیل این گروه ها، مایه شگفتی کشورهای عربی خوانده شده بود.
واقعیت این است که به همان میزان که ابراز اولیه این موضع برای گروهی از کشورهای همسو و متحد امریکا مایه و موجب شگفتی بود، تغییر رویکرد بعدی بایدن با عذرخواهی رسمی او از این کشورها نیز مایه تعجب بود.
به نظر می رسد او تاوان یک حق گویی اشتاهی را می پردازد. او در ابتدا به مساله ای اشاره کرد که مورد اعتقاد بسیاری از ناظران و مردم جهان است. با این توضیح که هیچ تردیدی وجود ندارد که اعراب و ترکیه در تشکیل و تجهیز و تقویت تروریزم و گروه های مخوف تروریستی مانند داعش، القاعده، النصره، احرار الشام و... به صورت وسیع و مستقیم دست دارند و این اتفاقی است که به ویژه در جریان ناآرامی های سه سال اخیر در سوریه به نحو آشکاری انجام شد و شواهد روشنی نیز در این زمینه وجود دارد.
به عنوان نمونه، آنچه اخیرا برای بسیاری از کارشناسان، پرسش برانگیز بوده این مساله است که چرا ده ها گروگان ترک به دست داعش که همگی شامل دیپلمات ها و نیروهای نظامی ترکیه بودند، به سرنوشت مشابه دیگر قربانیان داعش مانند سربازان عراقی یا لبنانی مبتلا نشدند و پس از چندین روز بازداشت به دست آن گروه، آزاد شدند و به کشور شان برگشتند؟
نمونه دیگر در مورد قطر است. قطر تاکنون بارها در زمینه آزادی گروگان های خارجی به دست جبهه نصرت، پا در میانی کرده و هربار نیز موفق شده است گروهی از گروگان های این گروه تروریستی فعال در سوریه را آزاد کند. این امر، این پرسش را ایجاد کرده است که قطر چگونه می تواند با این گروه تروریستی ارتباط برقرار کند و چرا این گروه به خواسته های قطر توجه می کند؛ اما مثلا خواسته های دولت لبنان یا سوریه را نادیده می گیرد؟
اینها تنها نمونه های کوچک از یک راز عمومی است که بر پایه آن، همه می دانند که سخنان اولیه جو بایدن؛ معاون رییس جمهوری امریکا در زمینه حمایت اعراب و ترکیه از تروریزم، حقیقتی آشکار و غیر قابل انکار بود؛ اما این موضع گیری او برای دو گروه از افراد مایه شگفتی بود. یکی خود کشورهای عربی و ترکیه؛ زیرا آنها کشورهای تحت سلطه و نفوذ و به اصطلاح متحد امریکا هستند؛ پس انتظار نداشتند از سوی یک مقام ارشد امریکایی، افشا شوند و این شگفت انگیز بود. دوم نیز کسانی که علی رغم درک این نکته که اعراب و ترکیه به کمک کشورهای غربی، در پشت پروژه تروریزم در خاور میانه قرار دارند؛ اما انتظار نداشتند کسی مانند بایدن این حقیقت را در یک سخنرانی رسمی بیان کند.
موضع بعدی معاون رییس جمهوری امریکا نیز برای دو گروه از افراد شگفت آور بود. یکی کسانی مانند نخست وزیر عراق که با موضع اولیه او موافق و از ابراز آن راضی است؛ اما از عذرخواهی بعدی بایدن که بدون شک به دلیل ترس از شکسته شدن ائتلاف ضد داعش و تحت فشار صورت گرفت، شگفت زده شد و دوم ناظران و مردمی که دروغ بعدی بایدن برای توجیه حق گویی اشتباهی اولیه اش را به حساب ضعف و ذلت امریکا در برابر اعراب و ترکیه می گذارند و از آن تعجب می کنند.
https://avapress.com/vdcd5z0f9yt0zx6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما