تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۴۵
کد مطلب : 129671
ریاست اجرایی حذف شدنی نیست اما می تواند به پست صدارت عظمی تبدیل شود

حشمت راد فر؛ مشاور ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی می گوید: ریاست اجرایی خذف شدنی نیست و تنها قابل تعدیل و تبدیل شدن آن به صدارت عظمی است.
آقای راد فر پس واکنش تند رییس جمهور غنی نسبت به انتقاد داکتر عبد الله مبنی براینکه ارگ قدرت را درانحصار خود قرار داده است، گفت: بی توجهی رییس جمهور نسبت به تطبیق مواد توافق نامه ی سیاسی، سبب شد که داکتر عبد الله عبد الله، رسالت ملی خود را در برابر مردم افغانستان ادا کرده و از آقای اشرف غنی انتقاد کند.
به گفته رادفر، با گذشت دو سال از عمر حکومت وحدت ملی، به استثنایی موارد که از سوی جامعه جهانی و نهادهای جامعه مدنی فشار آورده شده است، سایر موارد توافق نامه سیاسی را آقای اشرف غنی تا توانسته است دور زده ومباحث مهم چون اصلاحات انتخاباتی، تذکره الکترونیک، اصلاحات ساختاری در داخل نظام، برگزاری انتخابات پارلمانی، لویه جرگه و تعدیل قانون اساسی و مسائل مهم ازاین قبیل را به حاشیه رانده است.
به گفته راد فر، دور زدن تمام مواد توافق نامه سیاسی و به انزوا کشاندن ریاست اجرائیه سبب شد که اختلافات میان دو رهبر از لفافه بیرون و شکل علنی را به خود بیگرد که جز این چاره ی نبود.
به باور وی، در اول وحله منطقی نبود که آقای غنی و عبد الله زمان که سکان دار قدرت درکشور شدند بدون صبر و تامل به سر و کله یکدیگر بزنند، لذا به خاطر مصلحت سیاسی و اجتماعی کشور، ریاست اجرائیه تا کنون صبر کرده که البته دراین صبر خود نیز مقصر است.
اما وقت آب ازسرگذشت و اطرافیان آقای غنی تمام اندیشه و فکر اورا گروگان گرفتند و طی دو سال آب از آب تکان نخورد و تعهدات و توافقات سیاسی اجرای نشد، ریاست اجراییه صدای خودرا بلند کرد و تعهدات خود را نسبت به مردم نشان داد.
وی تصریح کرد: هرچند در پشت صحنه تا کنون چانه زنی های درجهت تطبیق توافقات سیاسی درحد توان صورت گرفته است، اما جواب نداد، تا بالاخره کار به اینجا کشیده شد که تمام مردم افغانستان شاهد آن است.
وی تاکید دارد، شکی نیست که درعدم اجرای شدن توافقات سیاسی، چند تن افراد متعصب بیمار که در اطراف رییس جمهور هستند و ذهن وی را به گروگان گرفته است دست دارد و تمام طرحها را نیز نادیده گرفته است.
رادفر در ادامه افزود: علاوه بر اینکه مواد توافق نامه ی سیاسی عملی نشد، طی این مدت با خدعه و نیرنگ درتمام نهادهای خدمات عامه افراد مربوط به رییس جمهور جابجا شده است.
او، همچنان اظهار داشت: آقای غنی از یکطرف رییس جمهور است و از سوی دیگر اطرافیانش دولت را همواره دوسره اعلام می کردند به این منظور که هر نقص و عیبی که بوجود می آید به گردن ریاست اجراییه بگذارند و این پست را اضافی و باعث مشکلات جلوه دهند.
به گفته ی این مقام مسوول، دراین روزها طرفداران رییس جمهور اظهار داشتند که آقای غنی می خواهد با فساد مبارزه کند اما تلویحاً می گویند که داکتر عبد الله مخالف مبارزه با فساد است.
به به باور راد فر، درحالیکه با تمام کاستی ها و نواقص که رییس جمهور دارد باید حد اقل انتقاد پذیر باشد، اما نه تنها می پذیرد بلکه وقت انتقاد می شود میگوید این خلاف عرف دولت داری است با این وصف چگونه اصلاحات بوجود بیاید.
این در حالی است که روز گذشته اقای اشرف غنی رییس جمهور، در واکنش به اظهارات عبد الله عبد الله گفت: زمانی که علیه فساد اقدامات صورت می گیرد، شمار از افراد که منافع شان در خطر است مرا متهم به انحصارگرایی قدرت می کند.

https://avapress.com/vdcd5n0ffyt0x96.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما