تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۷ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۹
کد مطلب : 151676
حملات تروریستی چند روز گذشته از سوی پاکستان سازمان دهی شده است/ پاکستان می خواهد نشان دهد که بر طالبان حاکمیت ندارد

پس از حمله دو روز گذشته بالای فرماندهی پلیس ولسوالی اندر ولایت غزنی و همچنین ولایت پکتیا، طالبان شب گذشته بالای یک پاسگاه امنیتی در ولسوالی میوند ولایت قندهار حمله کردند که منجر به شهید و زخمی شدن ۵۲ سرباز اردوی ملی گردید. کارشناسان به این باور اند که حملات تروریستی چند روز گذشته از سوی پاکستان سازماندهی شده و این کشور زمینه را برای فعالیت های گسترده تر مخالفان در افغانستان فراهم می سازد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، سخنگوی وزارت دفاع در گفتگو با خبرنگار آوا تأیید می کند در نتیجه حمله شب گذشته طالبان با دو موتر هاموی انتحاری به پایگاه نیروهای اردوی ملی در ولسوالی میوند ولایت قندهار، ۴۳ سرباز شهید، ۹ زخمی، ۶ تن لادرک و ۲ تن نجات یافته اند. در حمله به فرماندهی پولیس پکتیا هم ۲۱ سرباز پولیس و ۲۰ غیرنظامی شهید و نزدیک به ۱۵۰ تن دیگر زخم برداشتند. در اندر هم ۳۰ سرباز امنیتی شهید و ۲۰ تن دیگر زخمی شدند. به این ترتیب در سه روز گذشته، ۹۴ سرباز امنیتی به شمول فرمانده پلیس ولایت پکتیا شهید و ۷۷ نیروی امنیتی دیگر زخمی شده اند.

جاوید کوهستانی، کارشناس سیاسی نظامی در گفتگو با خبرنگار آوا چنین بیان کرد: "استراتژی که ایالات متحده امریکا اعلام کرد، پاکستان و بعضی کشورهای دیگر با این استراتژی مخالفت داشتند و اخیرا هم حملات هوایی بالای گروه های مخالف افزایش یافته است".

وی در ادامه گفت: این حملات پی درپی طالبان، یک نوع پاسخ دهی به دولت افغانستان است، طالبان خواستند با این عملیات ها دو پیام واضح به ایالات متحده امریکا و دولت افغانستان داشته باشند؛ بناء این نشان می دهد که پاکستان و دیگر کشورها هیچ نوع تمکینی در زمینه استراتژی جدید امریکا ندارد.

وی اضافه کرد: پاکستان زمینه را برای فعالیت های گسترده تر مخالفان در افغانستان فراهم می سازد و آن ها شریک مخالفان در افغانستان اند.

با این حال، عتیق الله امرخیل، کارشناس نظامی درباره حملات پی درپی گروه طالبان در چند روز گذشته و به خصوص حمله شب گذشته بالای یک پایگاه اردوی ملی در ولسوالی میوند ولایت قندهار چنین اظهار داشت: "زمانی که استراتژی ترامپ اعلام شد، پاکستان تلاش کرد این استراتژی را برای جهانیان ناکام جلوه بدهد و همچنان به زبان هم گفتند که این استراتژی ناکام است. بنابر این خودش دست به کار شد و خواست خود را به گونه ای به جهانیان جلوه بدهد که آن ها بالای طالبان حاکمیت ندارند".

آقای امرخیل اشاره کرد: "در گذشته پلان هایی که به خاطر صلح افغانستان با پاکستان بود، بعد پاکستان به طالبان دستور شدت بخشیدن به حملات شان را می داد، تا جهانیان فکر کنند پاکستان صلح می خواهد، اما این مخالفین اند که دست به جنگ می زنند و آن ها نشان می دانند که طالبان تحت فرمان آنان نیستند".

وی اضافه کرد: "تمام حملاتی که در چند روز گذشته صورت گرفته، آن هم بالای پاسگاه های امنیتی، از سوی پاکستان سازماندهی شده است، این حملات هم به خاطر نشان دادن ناکام بودن استراتژی جدید ایالات متحده امریکا می باشد".

این کارشناس نظامی بیان داشت: "چرا نیروهای امنیتی ضعیف شده اند؟ این دو سبب عمده دارد؛ یکی این که وابسته به ایالات متحده امریکا است، اکمالات از سوی امریکا، پلان ها و تعلیم و تربیه از سوی امریکا صورت می گیرد، آموزش های قراولی را برای شان یاد نداده اند که چطور زمانی که بالای درهای ورودی حمله می شود، دفاع کنند و مانع داخل شدن دشمن در یک لوا یا قوماندانی شوند".

او در ادامه این صحبتش گفت: "مسئله دوم این است، کسانی در داخل نظام که منافع شخصی خود را بالاتر از منافع ملی می دانند، ادامه مخالفت در داخل نظام، باعث خلق چنین فاجعه ها می شود".

از سوی دیگر میرزامحمد یارمند، معین پیشین وزارت داخله در گفتگو با خبرنگار آوا؛ اظهار داشت: "مشکل حملات پی در پی طالبان در این دو سه روز گذشته، چند بعدی است؛ یکی مربوط می شود به روش طالبان که در خصوص این مسأله آن ها بسیار دقیق کار و آسیب شناسی می کنند".

وی ادامه داد: "مشکلات دیگر داخلی است؛ مسأله تقاعد منسوبین امنیتی اعتماد به نفس نسل جوان را تضعیف کرده است. همچنان موضوع دیگر، عدم تدابیر متناسب به تهدید است".

آقای یارمند همچنان افزود: "مشکلات در تعلیم و تربیه نیروهای امنیتی نیز وجود دارد، در تعلیم و تربیه که این نیروها دیده اند، موضوع تهدیدات تروریستی تعریف نشده است".

https://avapress.com/vdcd5f0f9yt0k96.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما