تاریخ انتشار :شنبه ۵ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۶
کد مطلب : 139705
برای زعفران کشور مارک مشخص معرفی شود

تولیدکنندگان زعفران از دولت می‌خواهند که برای زعفران کشور یک مارک مشخص را معرفی کند تا از این پس زعفران کشور با همین مارک و نشان به مارکیت جهانی عرضه شود.
براساس گفته‌های آنان در حال حاضر هر تولید کننده‌ی زعفران مارک جداگانه خود را روی بسته‌ها نصب می‌کند که این کار آنان اعتبار و قیمت زعفران کشور را در آینده صدمه‌جدی خواهد رساند.
محب‌الرحمن رحیمی، نماینده "غوریان زعفران" در صحبت با آوا گفت: باوجود اینکه زعفران کشور نظر به مرغوبیت و کیفیت خود از جایگاه خوبی در بازارهای جهانی برخوردار است، اما هنوز هم چالش عمده فراروی صادرات این گیاه، نبود مارک مشخص کشور روی بسته‌ها می‌باشد.
آقای رحیمی افزود: اگر زعفران کشور با يک مارک مشخص و مناسب صادر شود، اعتبار و قيمت آن در مارکیت بیشتر خواهد شد.
او با تاکید بر‌اینکه صادر زعفران با مارک‌های مختلف در آینده اعتبار زعفران کشور را صدمه جدی خواهد رساند، از دولت خواست که جلو صادرات زعفران با مارک‌های مختلف را بگیرد.
رحیمی خاطر نشان کرد که نبود مارک مشخص سبب شده که هنوز هم یک مقدار زعفران کشور به‌نام سایر کشورها به مارکیت عرضه شود.
او هم‌چنین نبود مراکز پروسس، بسته‌بندی و کنترل کیفیت و عدم ارتقای ظرفیت زارعین زعفران را چالش دیگری فراروی تولید زعفران عنوان کرد و افزود که دولت باید در ایجاد مراکز استندرد برای پروسس زعفران و آموزش بیشتر زارعین اقدام کند.
رحیمی در حالی از نبود مراکز پروسسس، بسته‌بندی و کنترل کیفیت زعفران شکایت می‌کند که سه‌روز قبل اسدالله ضمیر، وزیر زراعت و مالداری کشور در نمایشگاه زراعتی –روز دهقان- از راه‌اندازی ده مرکز پروسس و بسته‌بندی زعفران در سال جاری خبر داد.
وزیر زراعت هم‌چنان یادآور شد که برای بیست شرکت تولید کننده زعفران سرتفیکیت "آیسو" داده می‌شود که با نهایی شدن کار توزیع سرتفیکیت‌ها، پس از این زعفران افغانستان با مارک خود این کشور در بازارهای جهانی صادر خواهد شد.
براساس گفته‌های ضمیر؛ در سال ۱۳۹۵ ساحه تحت کشت زعفران از ۳۵۰ هکتار به ۲۸۰۰ هکتار افزایش پیدا کرده بود و مقدار تولید در یک سال از ۳.۵ تن به ۶.۵ تن افزایش یافته‌است.
او تاکید کرد که تعهد ما در سال ۱۳۹۶ این است که این مقدار تولید را به هشت تن برسانیم.
در افغانستان به زعفران منحیث بدیل کشت کوکنار نیز دیده می‌شود؛ از همین رو کشت این گیاه طی سال‌های اخیر در کشور به ویژه در ولایات غربی از جمله ولایت هرات رونق بیشتری یافته است.
براساس گزارش‌ها در حال حاضر هر کیلو زعفران افغانستان معادل ۲۰۰۰ دالر در بازارهای داخلی و ۲۵۰۰ دالر در بازارهای جهانی به فروش می‌رسد که این رقم حدود ۳۰۰ تا ۷۰۰ دالر بالاتر از زعفران ایران و اسپانیا است.
چندی قبل انستیتوت جهانی سنجش ذایقه و کیفیت موادغذایی زعفران افغانستان را برای بار سوم در میان ۳صد نوع زعفران دنیا به عنوان بهترین و مرغوب ترین زعفران جهان برگزید.
گفتنی است که از زعفران، جهت طعم و رنگ دادن به غذا، چاى و امور طبى -صفايى چهره، تقويت معده، کبد، درد مفاصل، نفس تنگى، پيشگيرى از سرطان و تومور، کاهش چربى و کلسترول خون- استفاده می‌شود.
این گیاه به آب کم نیاز دارد و فقط در ماه سنبله و ميزان، يک یا دو بار آبيارى شده و در ماه عقرب بعد از به گل نشستن، توام با نسيم صبحگاهى برداشت گردیده و سپس در منازل، تارهاى جگرى رنگ اين گياه از گل جدا مى‌شود.

https://avapress.com/vdccxoqsp2bq1m8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مطالب مرتبط