تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۱ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۱
کد مطلب : 142701
وجود مقدس امام زمان(عج) بی تاثیر از حوادث و گذر زمان است

یکی از اهداف مهم امام زمان(عج) تامین امنیت در جامعه است

منتظر واقعی کسی است که امروز زمینه ظهور را آماده می کند و فردا در کنار امام سربازی می کند
یکی از اهداف مهم امام زمان(عج) تامین امنیت در جامعه است

به مناسبت نیمه شعبان، سالروز ولادت با سعادت آخرین ذخیره الهی، منجی عالم بشریت، حجتِّ بالغه یزدان، قائم و انتقام گیرنده محمد(ص) و آل آن حضرت، یوسف زهرا(س) حضرت مهدی موعود(عج)، مراسم با شکوهی تحت عنوان "انتظار و نقش منتظرین در تامین امنیت و صلح پایدار در جامعه" از سوی مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان با حضور علما، روحانیون، دانشجویان،فرهنگیان و اقشار مختلف مردم اعم از زن و مرد در کابل برگزار شد.

به گزارش خبر گزاری آوا، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسین آقا مرتضوی یک تن از علمای کابل در این محفل گفت: با وجود اینکه ظهور منجی در آخر الزمان حتمی و قطعی می باشد، اما یک عده شبهه افگنی می کنند و به خصوص ذهن جوانان را نسبت به طولانی بودن عمر امام عصر، مبنی بر اینکه چگونه ممکن است یک انسان بیش از هزار سال عمر کند، مخدوش می سازند.

به گفته این عالم دینی، در پاسخ به این شبهات باید گفت: علاوه بر اینکه وجود امام زمان(عج) به صورت استثنایی و به امر خداوند از گذر زمان متاثر نمی شود، دلایل زیاد علمی تاریخی قرآنی و روایی نیز برای طولانی بودن عمر آن حضرت وجود دارد.

وی همچنان اظهار داشت: قدرت بی پایان خداوند بر همه چیز و همه کار، اولین دلیلی می تواند برای طولانی بودن عمر امام زمان باشد.

به گفته او، خواب ۳ صد ساله اصحاب کهف، اژدها شدن عصای موسی، تولد حضرت عیسی در مدت یکماه، سخن گفتن حضرت یحیی در گهواره، بیرون آمدن ناقه از دل سنگ و هزاران موارد از نشانه های قدرت خداوند دلیل بر این است که میتواند یک انسان را هزاران سال زنده نگهدارد.

به گفته او، افزون بر آن در طول تاریخ بشر، معمرینی بوده اند که به مراتب بیشتر از امام زمان در دنیا زندگی کرده اند؛ مانند حضرت عیسی و خضر که هنوز هم زنده هستند و یا حضرت ادریس که به گواه تاریخ ۳ هزار و پنجصد سال در دنیا زندگی کرده است و مانند آن.

به باور او، گذشته از همه ی دلایل قرآنی، روایی، علمی و عقلی، می توان زندگی طولانی امام زمان را به اراده و مشیت خداوند نسبت داد و آنرا در میان هزاران استثنای دیگر یک استثنا تلقی کرد.

در همین حال حجت الاسلام و المسلمین سید عندلیب ضیایی معاون مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان نیز گفت: ظهور منجی، ریشه عمیق در تاریخ انسان و عمر به درازای عمر بشر دارد و تمام پیروان ادیان الهی از ابتدا تا امروز انتظار ظهور یک منجی درآخر زمان را دارند.

به گفته او، خداوند در قرآن کریم به صراحت بیان می کند که صاحبان اصلی زمین بندگان صالح او خواهد بود و روایات متعدد نیز از آدرس معصومین(ع) این موضوع را تایید کرده و بیان می کند که اراده خداوند بر این قرار گرفته است تا حکومت عدل الهی به دست مستضعفان جهان بنیان گذاری شود.

به گفته آقای ضیایی، این اراده خداوند با آمدن یکصدو بیست و چهار هزار پیامبر اولوالعظم و غیر اولوالعظم تا هنوز تحقق پیدا نکرده است، اما مسلمانان اعم از شیعه و سنی بر تحقق این اراده خداوند باور دارند و مطمئن هستند که شخصی از فرزندان زهرا و علی(ع) روزی ظهور کرده و جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد.

وی در ادامه سخنان خود، به روایتی از حضرت پیامبر(ص) دراین زمینه اشاره کرد و گفت: حضرت پیامبر به ابن عباس گفت: خلفای بعد از من ۱۲ تن هستند که اول آن برادر من و آخرش فرزند من می باشد، ابن عباس سوال کرد یا رسول الله فرزند شما کیست؟ حضرت گفته آنکسی که زمین را پر از عدل و داد کند پس از آنکه از ظلم و جور پرشده باشد.

آقای ضیایی در ادامه اظهار داشت: انتظار بر دو قسم است یکی انتظار مثبت و سازنده و دیگر انتظار منفی و تخریب کننده.

به گفته او، انتظار مثبت زمینه سازی برای ظهور، تحرک و تعهد در برابر ادای مسوولیت دینی و ایمانی می باشد درحالیکه انتظار منفی جلو تحرک را گرفته و انسان را به سوی بی تفاوتی و نشستن درگوشه مسجد ودعا کردن سوق می دهد.

به باور آقای ضیایی انتظار مثبت دارای ۳ عنصر اساسی است، اول داشتن عقیده راسخ به ظهور، اصلاح خود، خانواده و جامعه و همچنین دوری ازگناه.

به گفته این عالم دینی، کسانیکه به این سه عنصر توجه ندارند منتظران واقعی نیستند.

به گفته او، با وجود اینکه افغانستان یک جامعه اسلامی و ۹۹ در صد افراد ساکن دراین سرزمین را مسلمان تشکیل می دهند، اما در قبال مهدویت و امام شناسی آنگونه که باید کار نمی شود.

او از علما و دانشمندان کشور خواست که حداقل ماه شعبان را برای باز کردن اندیشه مهدویت و فلسفه انتظار ظهور اختصاص دهند.

به عقیده وی، هنوز بسیاری از جوانان از چگونگی تحولات در آخر زمان بی خبرند و فقط همین قدر می دانند که امام زمان ظهور خواهد کرد.

به گفته ضیایی نسل حاضر باید بدانند که انتظار به معنی واقعی چقدر در تامین امنیت و صلح پایدار درجامعه اثر دارد.

خانم نوریه حسینی، مسوول بخش زنان مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان نیز در این محفل گفت: شیعه واقعی دارای دو ویژگی است: اول منتظر ظهور امام زمان هستند و در ضمن درحال حضور و غیبت از آن حضرت تبعیت می کنند.

عنی منتظر واقعی کسی است که امروز زمینه ظهور را آماده می کند و فردا در کنار امام سربازی می کند.

به گفته خانم حسینی در رابطه با فلسفه انتظار ظهور مکتب سازی های زیادی شده است، برخی ها گفته اند معنی انتظار همان اعتراض است به این معنی که مردم از وضعیت موجود اعتراض دارند و خواهان وضعیت مطلوب هستند، عده دیگر به این باور هستند که انتظار یعنی در گوشه مسجد نشستن و دعا کردن است و جمع دیگر نیز به این عقیده هستند که ظلم اجحاف را باید بیشتر کرد تا زمینه ظهور فراهم شود.

اما به گفته این فعال دینی و فرهنگی، هیچ یکی از آنچه گفته اند معنی انتظار واقعی و سازنده نیست، بلکه انتظار به معنی تلاش و زمینه سازی برای ظهور حضرت می باشد.

هرچند به گفته او، در زمان ظهور امام زمان(عج) ظلم و ستم به اوج خود می رسد، اما وظیفه منتظران اصلاح جامعه است نه ترویج ظلم و ستم و فحشا.
به گفته او، انتظار مثبت این نیست که دست روی دست گذاشته و منتظر باشیم بلکه اندیشه معرفت از امام، آگاهی از اهداف امام و سوق دادن جامعه به سوی صلاح و فلاح و رستگاری قبل از ظهور باید وجود داشته باشد.

به گفته خانم حسینی، یکی از اهداف مهم امام زمان(عج) تامین امنیت در جامعه است و این امر زمانی محقق خواهد شد که منتظران واقعی به خصوص علما و دانشمندان، نخبگان و خبرگان اهداف امام را اهداف خود دانسته و با آن حضرت دراین خصوص همکاری داشته باشد.

لازم به ذکر است محفل امروزی با قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط قاری نور علی امامی، آغاز و با اجرای برنامه توسط سید ذاکر احمدی، اجرای سرود توسط گروه سرود لیسه عالی عترت و مداحی آقای سلطانی ادامه و با دعائیه حجت الاسلام و المسلمین یار محمد رحمتی؛ مشاور ارشد و مسوول فرهنگی دفتر مرکزی مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان پایان یافت.

https://avapress.com/vdccxiqss2bq0m8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

امید به نجات بواسطه ظهور ناجی موعود:



۲- امید به نجات بواسطه ظهور ناجی موعود، تنها ایمان و اتصال بشر آخرالزمان به خداوند است. بشری که رسالت انبیای سلف را عیناً و ذهناً از دست داده و خدای آسمانی نبوتها پاسخگوی گمشدگی او نیست و وجودش را معنا و هویت نمی بخشد و گویی خدای آسمان مرده است. ناجی آخرالزمان همان ظهور خداوند در عالم خاک و از کالبد بشر است.

۳- وعده ظهور ناجی موعود فقط مربوط به عرصه ختم نبوت و آخرالزمان هم نیست ولی در این دوره این وعده و باور هزاران بار شدیدتر شده است....

۵- انسانی که در طلب و انتظار و جستجوی ناجی است یا این ناجی و امام را در خویشتن می یابد که خود مقام امامت است و یا امامی را در بیرون از خود می یابد و به او متهعد و مربوط میشود که این هدایت است. ارتباط با خدا در خویشتن و یا در وجود یک پیر روحانی.



ظهور جهانی ناجی:

۷- و اما ظهور جهانی ناجی موعود که عمدتاً تحت عنوان مهدی و مسیح شهرت دارد ظهوری قهری و بنیان برافکن کل اساس ستم و کفر و جهل و دجالیت مدرن و مدرنیزم و تکنولوژیزم است. یک انقلاب کامل و همه جانبه جهانی است که اجل این تمدن است و اساساً براندازی بنیاد کفر است و نه امر هدایت فردی. ...

۸- بنابراین تعجیل برای این ظهور قهارانه ناجی تعجیل عاقلانه و مؤمنانه نمی تواند باشد و مثل تعجیل در برپایی قیامت کبری است زیرا این واقعه هم قیامت تمدن بشری بر روی زمین است.

ظهور ناجی در هر عصر و ملتی :

۳۱- ظهور ناجی و هادی در عرصه غیبت یک مسأله کاملا خصوصی و فردی برای طالبان نجات است و این سخن امام صادق(ع) درست است که " فرج همان انتظار است" یعنی فرج امام حاصل شدت و عمق انتظار نجات در دل یک فرد است و بدینگونه است که امامت به مثابه کمال نعمت خدا در دین است وگرنه ظهور جهانی ناجی چه مشکلی از میلیاردها انسانی که در ماقبل این ظهور زیسته و مرده اند ، حل می کند و آنها چه گناهی کرده اند که زودتر بدنیا آمده و رفته اند. و هر که جدا امام و ناجی خود را صدا کند بسویش می آید و حتی نیازی به جستجوی جغرافیایی نیست. و انسان تا از کل خودش نومید نشده باشد ناجی را نمی طلبد حتی اگر در خانه اش باشد.

معنای نجات:

۱۱- و اما امام و یا ناجی عرصه رحمت و شفاعت و هدایت در دوره غیبت چه می کند و اصولا معنای نجات چیست. نجات از چه؟

نجات از چاه تن و طبیعت خویشتن و نجات از جبرهای زمانه. نجات از عذاب و قحطی غرایز و نیازهای فردی و نجات از عذاب روابط اجتماعی و عاطفی. نجات از دریوزگی رزق و عاطفه نجات از امراض و مصایب مسری.، نجات از جنون و جنایات و ناامنی های اجتماعی و اقتصادی و و نجات از اسارت روح در تن و نجات از تنهایی.

۱۸- " نجات " یک مدینه فاضله و بهشت تصویری در ذهن نیست. یک ایدئولوژی دینی یا فلسفی هم نیست بلکه رهایی از ذهن و احساس و امیال و اهداف و بستگی ها و عواطف و عشق و نفرتهاست. آدمی تا بواسطه خودشناسی به حداقل بن بست ها با تمامیت خود نرسیده باشد عطش نجات ندارد و لذا هیچ ناجی قادر به نجات او نیست.

۱۹- نجات یعنی نجات از هسته مرکزی اراده خویشتن. و عشق به نجات عشق به کسی است که تو را از تو بستاند و از شرت برهاند.

۲۰- نجات به معنای نجات از یک بیماری یا گرفتاری و ناکامی نیست. نجات از چیزی در بیرون نیست بلکه نجات از خود خویشتن است. آدمی تا به مرگ خویشتن به تمام و کمال راضی نشده باشد طالب نجات نیست و پذیرای نجات هم نیست یعنی استحقاق درک و تصدیق ناجی را ندارد.

معنای انتظار:

۱۷- انتظار ناجی یکی از انتظارات زندگی مثل انتظار دریافت حقوق اول ماه و یا انتظار رسیدن به تعطیلات آخر هفته و سال و یا انتظار به وصال رسیدن با محبوب خود و یا انتظار خانه دار شدن و یا دریافت مدرک تحصیلی و امثالهم نیست. انتظار رسیدن به ناجی انتظار رسیدن به وضعیتی از زندگی است که تمامیت زندگی فرد را تا ابد از وضع موجودش خارج کند و از تمامیت خودش برهاند. انتظار نجات همانا انتظار نجات از خویشتن خویش و همه بستگی های خویش است. یک واقعه آنی و موقتی نیست بلکه یک واقعه ابدی است، یک جریان بی پایان است که کل زندگی فرد را دگرگون سازد و نه بخش هایی از آن را.

نشانه ها و خصوصیات امام:

۴۰- فقر با فخر و بی نیازی، تنهایی با عزت و استقلال و سربلندی، شجاعت در قبال جبرهای زمانه، معرفت بر انسان زمان خویش، قدرت بلاغت و کلام، کرامت بیان و انقلاب در قلوب مردمان از جمله علائم بدیهی و آشکار در وجود امام است. امام باید از زمان خود و جهان خود فراتر و پیش تر باشد و قدرت بینش و پیش بینی امور را بواسطه معرفت داشته باشد و دجالان دوران را شناخته و بشناساند و نوری فراسوی تاریخ بشر باشد....

چه کسی به امام می رسد؟

کسی به امام می رسد که جداً به جستجوی ناجی خود باشد. و مدتها در این جستجو راه پیموده باشد مثل تشنه ای که در کویری برهوت آب را جستجو می کند. نجات محصول انتظاری قلبی و جستجوی عقلی و تلاش عملی است.

استاد علی اکبر خانجانی

از کتاب امام زمان(عج)کیست؟



khanjany.net