تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۲۰
کد مطلب : 124404
افغانستان برای پذیرش سرمایه گذاران و تاجران ایرانی بیش از هر زمان دیگری آمادگی دارد

شرکت ایرانی " مدیریت پروژه های نمایشگاهی" با همکاری اتاق تجارت و صنایع افغانستان و سازمان توسعه تجارت ایران، چهارمین نمایشگاه افغانستان - ایران را امروز در هوتل اورانوس شهر کابل دایر کرد.


به گزارش خبرگزاری آوا، در این نمایشگاه ۸۰ شرکت ایرانی و ۱۰ شرکت افغانستانی از بخش های مواد ساختمانی، غذایی، نفتی، طبی، الکترونیکی، کشاورزی، نساجی، لوازم خانگی، آرایشی و بهداشتی، شوینده ها، مبلمان، دام و طیور، خدمات شهری، بانکداری، صنعتی و صنایع و معدن محصولات خود را به نمایش گذاشته اند.


عبدالستار مراد، وزیر اقتصاد کشور در این مراسم گفت که روند مناسبات اقتصادی - تجاری افغانستان و ایران طی سالها اخیر سیر صعودی را پیموده و در این میان کشورمان بازار خوبی برای تولیدات و فرآورده های ایرانی به حساب می آید.


وی ادامه داد که افغانستان سالانه به ارزش ۸ میلیارد دالر محصول از ایران واردات دارد اما با توجه به این ارقام و صادرات ۴۵ میلیون دالری افغانستان به ایران، عدم توازن تجارتی را نشان می دهد که باید در این حوزه توجه صورت گیرد.


به گفته او، تکمیل شدن خط آهن ایران- افغانستان که قرار است در هفته بعدی افتتاح و به بهر برداری سپرده شود، می تواند نقطه عطفی باشد در جهت بهبود و گسترش مناسبات تجاری میان دو کشور و همچنان سهولت های بیشتر برای انتقال تجارتی افغانستان و ایران.
مراد اضافه کرد که افغانستان برای پذیرش سرمایه گذاران و تاجران همسایه بیش از هر زمان دیگر آمادگی دارد و هر دستی را که برای ایجاد رفاه و آسایش اقتصادی مردم این منطقه دراز شود به گرمی قبول می فشاریم. ایران در این زمینه می تواند نقش بارزی را ایفا کند.


اکبر ترکان، مشاور حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران و دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت که افغانستان با ظرفیت های معدنی در لیتیوم، مس و آهن در رتبه های اول جهانی قرار دارد، با وجود معادن غنی و نیروی پرتلاشی که دارد، باید افغانستان صنعتی شود و ما همکار دایمی این کشور خواهیم بود.


وی ادامه داد که ما از صنعت کاران ایرانی دعوت می کنیم که در این کشور سرمایه گذاری کنند و با تاجران افغان مشارکت داشته باشند و یک انقلابی صنعتی راه اندازی کنند.


وی با ابراز اینکه بعضی از محصولات دو کشور باید وارد و صادر شود تاکید کرد و گفت که باید برخی از محصولات افغانستان وارد ایران شود و بالعکس از ایران به افغانستان وارد شود و باید این منافع دو جانبه باشد.


در همین حال، محمد یونس مومند معاون تجارت هیات مدیره اتاق تجارت و صنایع گفت که برگزاری همچو نمایشگاه های مشترک در حقیقت بیانگر علایق متقابل تاجران و سرمایه گذاران دو کشور برای افزایش میزان تجارت و گسترش روابط اقتصادی میان هم بوده و جهت استحکام این مناسبات ممد واقع خواهد شد.


وی از استقبال از نمایشگاه های سال گذشته نیز یاد کرد و گفت برگزاری نمایشگاه های مشترک که طی چند سال اخیر دایر و مورد استقبال گرم هموطنان ما قرار گرفته است، خود مؤید این امر می باشد.


مومند در اخیر گفت که اتاق و تجارت افغانستان برگزاری چهارمین مشترک افغانستان و ایران را در راستای تداوم و تقویت مناسبات تجاری، اقتصادی و دوستانه مردم دو کشور مهم و مفید می داند و امیدواریم که این روابط با گذشت هر روز وسعت و عمق بیشتری کسب کند.


در ادامه این مراسم، محمدرضا بهرامی؛ سفیر کبیر جمهوری اسلامی ایران در کابل، گفت که ایجاد همچو نمایشگاه ها باعث رشد و رونق تجاری و آشنایی دو ملت با تولیدات دو کشور می باشد که می تواند یک گام بسیار مثبتی در آینده باشد.


وی افزود باید تاجران دو کشور یک نوع همکاری متقابل داشته باشند و در بخش صادرات و واردات به نفع افغانستان و ایران کار بکنند.


آقای بهرامی اضافه کرد که تجار دو کشور باید از مرز رقابت بگذرند و به توسعه تجاری منطقه یی بیاندیشند به این صورت است که می توانیم همکاری ها مان را ادامه دهیم.


وی در اخیر ابراز امیدواری کرد و گفت که امیدواریم اواخر همین هفته مراسم آغاز بکار راه آهن " خواف - هرات" داشته باشیم و این گام مثبتی برای ارتباط میان کشورهای منطقه خواهد بود.


لازم به یاد آوریست که اولین نمایشگاه مشترک افغانستان - ایران در ۸ سنبله ۱۳۹۱، دومین نمایشگاه ۲۸ دلو ۱۳۹۳ و سومین نمایشگاه ۱۲ حوت ۱۳۹۴ هـ.ش در همین مکان برگزار شده بود که روزانه به طور متوسط ۱۲۵۰۰ نفر از این نمایشگاه بازدید نمودند.

https://avapress.com/vdccx0qs02bqi08.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما