تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲ قوس ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۰۴
کد مطلب : 33025
کارشناسان مسائل فرهنگی در گفتگو با خبرگزاری صدای افغان(آوا) عنوان کردند

تداوم حضور خارجی ها باعث ترویج بیش از پیش فرهنگ بیگانه و خدشه‌دار شدن هویت ملی مردم افغانستان می شود

تداوم حضور  خارجی ها باعث ترویج بیش از پیش فرهنگ بیگانه  و خدشه‌دار شدن هویت ملی مردم افغانستان می شود
در صورتی كه حضور بلند مدت نیروهای خارجی در افغانستان تثبیت شود، شیوه زندگی ملت افغانستان به‎كلی تغییر خواهد کرد، از این رو، باید به منظور مقابله با پدیده خطرناک تهاجم فرهنگی، گام های مثبت و مؤثری برداشته شود.
اگرچه، آزادی بیان، گسترش فعالیت رادیوها، تلویزیون های خصوصی و مراکز فرهنگی، از نکات مثبت و دستاورد دولت کابل طی ده سال گذشته افغانستان محسوب می شود که در تاریخ این کشور بی سابقه بوده، اما مساله اصلی، گسترش گسترده فرهنگ غرب در کشور اسلامی افغانستان است که باعث نگرانی مردم و خانواده های افغان گردیده است.
  پخش برنامه های مبتذل غربی از برخی تلویزیون های خصوصی، وجود مراکز فساد و فحشا، فروش تقریباً آزاد مشروبات الکلی، ترویج فیلم های مبتذل هندی و فیلم های خشن غرب در بازارهای سی دی و بسیاری از موارد دیگر، از جمله برنامه هایی است که همه نشان از گسترش فرهنگ ابتذال غرب در جامعه اسلامی ما دارد، این امر باعث شده تا  کشور اسلامی با تاریخ و فرهنگی كهن كه مردمانش سخت به فرهنگ و اعتقادات خود پایبند هستند، تا حدودی تحت تأثیر فرهنگ غرب قرار گیرند.
اوایل هفته جاری نیز شاهد موافقت اشتراک کنندگان در جرگه عنعنوی با امضای پیمان راهبردی کابل و واشنگتن بودیم که باعث تداوم حضور نیروهای غربی در افغانستان و به تبع استمرار تاثیر مخرب فرهنگ مبتذل آنها بر فرهنگ اصیل ما خواهد شد.
مقامات دولتی نیز بدون در نظر گرفتن این مسائل و دغدغه های اصلی مردم، درصدد به تصویب رساندن این پیمان با آمریکاست.
آقای ابوطالب مظفری کارشناس مسائل فرهنگی در مصاحبه با خبرگزاری صدای افغان(آوا)، از تبعات منفی حضور بلند مدت غرب در افغانستان گفت: غربی ها از مدت ها قبل در پی تخریب فرهنگ اسلامی افغانستان بوده و در این میان بیشتر نسل جوان را مورد هدف قرار داده اند.
مظفری خاطر نشان کرد: افغان ها باید فرهنگ اصیل و ملی خود را زنده و فعال نگه دارند، نه اینکه تحت تأثیر فرهنگ مبتذل غرب قرار گیرند و در صورتی که افرادی منفعل باشند، هرگز قادر نخواهند بود با فرهنگ غرب مقابله کنند.
این کارشناس مسائل فرهنگی معتقد است، مقابله نظامی با آمریکا، عمل درستی نیست چرا که تبعات مخرب بیشتر ی را به بار خواهد آورد و افغان ها را بیشتر در فقر، ناامنی و بی ثباتی فرو خواهد برد.
این نویسنده و شاعر کشورمان در ادامه گفتگو، بهترین عمل را، سرلوحه قرار دادنِ فرهنگِ اصیل ملی افغان ها دانست و افزود: افغان ها باید همواره با اتکا به فرهنگ بومی و اصیل خود، افغان بودن خود را ثابت نمایند.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسینی نیز  درگفتگو با خبرنگار ما یکی از اهداف حضور دائمی نظامی آمریکا در افغانستان را، منحرف ساختن نسل جوان از اهداف معنوی و فرهنگ اسلامی برشمرد و عنوان نمود: نیروهای نظامی و غیر نظامی خارجی در عرصه مسائل فرهنگی، سیاست ها و اهداف خاص خود را دنبال می‌کنند تا فرهنگ غرب را در کشورمان رایج سازند.
به گفته‌ی این عالم دینی، در حال حاضر شیوه زندگی نسل جوان ما تحت تأثیر آداب و رسوم فرهنگ غرب قرار گرفته و به عنوان مثال زبان انگلیسی به عنوان زبان اول افغانستان در ادارات دولتی و موسسات خارجی رواج یافته است، لذا این مسئله نشان می دهد که فرهنگ ملی افغانستان در حال فراموشی است.
وی بر این باور است که تداوم حضور غربی ها از جهات مختلف برای افغانستان زیان بار خواهد بود، زیرا که ترویج فرهنگ بیگانه موجب خدشه‌دار شدن هویت و وحدت ملی کشورمان خواهد شد.
این صاحب نظر افغان، تأکید نمود: در حال حاضر كه پایگاه‌های نظامی آمریكایی در افغانستان ایجاد نشده، جوانان این مرز و بوم به آداب و رسوم غربی روی آورده اند، پس از ایجاد این پایگاه ها وضعیت جوانان به چه شکلی خواهد بود؟
حجت الاسلام و المسلمین حسینی در ادامه گفت: رواج غرب گرایی و از بین رفتن آداب و رسوم ملی  از جمله تبعات منفی تأسیس پایگاه های نظامی دائمی آمریکا در افغانستان است.
به باور این کارشناس مسائل فرهنگی، در صورتی كه حضور بلند مدت نیروهای خارجی در افغانستان تثبیت شود، شیوه زندگی ملت افغانستان به‎كلی تغییر خواهد کرد، از این رو، باید به منظور مقابله با پدیده خطرناک تهاجم فرهنگی، گام های مثبت و مؤثری برداشته شود تا فرهنگ اصیل اسلامی به درستی در بین جوانان گسترش یابد.
وی همچنین در پایان از دولتمردان افغان خواست تا قبل از امضای هرگونه قراردادی، عواقب و پیامدهای وخیم آن را در نظر گیرند.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)- مشهد مقدس
https://avapress.com/vdccpxq1.2bq1i8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما