تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۷
کد مطلب : 131758
حضور پانزده ‏ساله امریکا و ناتو هیچ تاثیری در روند زندگی مردم نداشته است

شماری از فعالان مدنی می‌گویند؛ با وجود سرازیر شدن میلیارد ها دالر طی پانزده سال گذشته در افغانستان، همچنان حضور ۱۵ ساله امریکا و ناتو در افغانستان، هیچ تاثیری در روند زندگی مردم رونما نشده ‏است.
آنان امروز (شنبه) در یک نشست خبری تصریح کردند که ۱۵ سال از حضور نظامی امریکا و بیش از چهل کشور دیگر در افغانستان می‏گذرد که براساس ادعای خودشان در حدود ۵ هزار میلیارد دالر را در افغانستان به مصرف رسانده‏ اند؛ اما حضور آنان و مصرف پول‏شان نتوانسته هیچ تغییری در زندگی مردم بیاورد.
براساس گفته ‏های آنان وضعیت کنونی مردم افغانستان به مراتب وخیم‏تر از پانزده سال گذشته است.
صدیق‏الله انصاری؛ یک تن از فعالان مدنی در این نشست خبری گفت: وضعیت زندگی مردم بدتر از ۱۵ سال گذشته شده ‏است و طی این پانزده سال هزاران تن جان خود را از دست داده و هزاران تن دیگر نیز زخمی شده ‏اند.
به باور آقای انصاری؛ امریکا به بهانه‌های مختلف مردم افغانستان را توسط هواپیما و نیروهای نظامی خود به قتل می‌رساند و بعداً از طریق رسانه‏ ها اعلام میکند که آنها اعضای گروه های تروریستی بوده ‏اند.
عبدالستار عیار؛ دیگر فعال مدنی نیز در این نشست گفت: به حدی ناامنی ها در کشور افزایش پیدا کرده که نمی‏توانیم، زندگی خود را به مدت یک روز تضمین کنیم.
آقای عیار افزود: نتایج حضور نیروهای تحت فرماندهی آمریکا بدتر از آن بود که پیش بینی می شد.
او تصریح کرد که وضعیت امنیت در کشور وخیم‏تر شده؛ چنانچه صدها هزار نفر بر اثر خشونت ها در افغانستان کشته و زخمی شده است.
جنرال زلمی وردک نیز در این نشست خبری اشاره کرد که در ۱۵ سال گذشته حدود چهار میلیون شهروند کشور کشته و یا زخمی شده‏است.
آقای وردک خاطر نشان کرد که اگر مردم افغانستان خودشان دست به اصلاحات نزنند و تغییرات در زندگی اجتماعی خود نیاورند، از کشور های دیگر این انتظار را نداشته باشند.
آنان در حالی حضور پانزده ساله امریکا و ناتو را بی‏نتیجه عنوان می‏کنند که روز گذشته نیز شماری از سیاسیون در یک نشست خبری گفته بودند که حضور پانزده ساله نیروهای خارجی هیچ یک از دردهای کشور را دوا نکرده‏است.
این در حالی است که پانزده سال قبل (۷ اکتبر سال ۲۰۰۱) به هدف سرکوب گروه طالبان، وارد افغانستان شدند.

https://avapress.com/vdccpsqs42bq1m8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما