تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۴۰
کد مطلب : 139354
دومین نشست علما و تحولات جاری در افغانستان در کابل برگزار شد

دومین نشست علما و تحولات جاری در افغانستان امروز سه شنبه با حضور شخصیت های علمی و اکادمیک کشور اعم از شیعه و سنی، فرهنگیان، اساتید دانشگاه و طلاب حوزات علمیه، از سوی حوزه علیمه خاتم الانبیا و مجمع علمی فرهنگی الدعوت و التقریب در کابل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، سخنرانان در این گردهمایی، پیرامون مشکلات موجود در کشور و راه حلهای آن صحبت کرده و تاکید کردند تقریب، وحدت و اخوت اسلامی یک امر دینی، سنت نبوی و دستور قرآنی بوده و بقای عزت مند امت اسلامی و رشد شکوفایی تمدن دینی و قرآنی در گرو عمل به این امر مهم است.
آنان تاکید کردند که قضایای مهم و غم انگیزی در دنیای اسلام امروز جریان دارد که یگانه راه حل آن پای بندی به تقریب، وحدت و اخوت اسلامی و همکاری میان مسلمانان عالم به خصوص سران علما و نخبگان است.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن فاضل زاده گفت: با در نظرداشت ضرو رتها و نیازمندی های جامعه اسلامی افغانستان به وحدت و اخوت اسلامی، ورکشاب چهار روزه تحت عنوان وحدت، اخوت و تقریب از سوی علما برگزارشد که در جهت تقریب عملی اثر مطلوب و موثری داشته است.
به گفته او، از آنجای که علما نه تنها در دین اسلام بلکه در تمام ادیان و مذاهب نقش سازنده را درهدایت مردم و ساختار فکری جامعه داشته است، لذا حرکت های آموزشی و فرهنگی برای غنامند کردن مشترکات اسلامی از سوی علما نقش ارزنده دارد.
وی تاکید کرد: به هر اندازه که علمای اسلام با هم معاشرت داشته باشند به همان اندازه مشکلات و اختلافات حل گردیده و زمینه تقریب مذاهب فراهم می شود.
وی با طرح این سوال که با وجود علمای بزرگ در افغانستان چرا جامعه اصلاح نمی شود گفت: عدم تفکیک علمای فاسد از صالح سبب بسیاری از بد بختی ها در جامعه شده است.
به گفته او، ضعف افراد جامعه در این است که دنبال هر کسی که ادعای عالم بودن را می کنند روان هستند در حالیکه عالم فاسد بجای اینکه جامعه را اصلاح کند بیشتر فاسد می کند.
فاضل زاده عالم نبودن زمان را از چالشها و نقطه ضعف های علمای افغانستان عنوان کردو گفت: به فرموده رسول خدا(ص) کسی که عالم به زمان باشد اشتباه و پوشیدگی در عرصه های زندگی بر او روی نمی دهد.
او، با اشاره به فعالیت های برخی از پیشگامان نهضت جهانی اسلام و دانشمندان بیدارگر مانند سید جمال الدین افغانی، عبده، رشید رضا، سید قطب و دراین اواخر نیز به حضرت امام خمینی و حضرت آیت الله سیستانی اشاره کردو گفت: آنان علاوه بر اینکه برعلوم اسلامی تسلط داشتند عالم به زمان نیز بودند و به همین دلیل کارنامه های درخشنده و به یاد ماندنی را از خود بجا گذاشتند.
مولوی صافی نیز دراین گردهمایی بر وحدت مسلمانان جهان تاکید کردو گفت: حضرت پیامبر(ص) اخوت و وحدت میان مسلمانان را بر نماز، روزه و حج و جهاد مقدم میداشت.
او همچنان با تاکید براینکه وحدت یک اصل پذیرفته شده در تمام ادیان الهی است افزود: دیدگاه های فقهی و اختلافات درمسائل فرع است و نباید مسلمانان را از هم جدا کند.
او، با نقل قول از یکی بزرگان دین گفت: من تعجب می کنم که مسلمانان قدرت وعظمت اولیه و امپراتوری بزرگ و تمدن بی بدیل اسلامی و همچنین عزت و شرف خود را فراموش کردند، اما اختلافات فقهی را فراموش نکرده و همواره بر آن دامن می زنند.
حجت الاسلام و المسلمین غلام عباس مصباح از دیگر سخنرانان این گرد همای گفت: در قرآن کریم تنها مسئله اسلام و توحید مطرح است نه شیعه و سنی.
به گفته او، چگونگی عملکرد فقهی در بخش عبادات و معاملات را مسلمان به عنوان اختلافات دامنه دار خود درست کردند و دامن زدند و الا از نگاه عقلی بعید است که خلفای راشدین در زمان حضرت پیامبر منافی با همدگیرعمل کرده باشند.
به گفته مصباح از نگاه عقلی و نقلی بعید است که حضرت علی دست باز پشت پیامبر نماز خوانده باشد و ابوبکر صدیق دست بسته.
به گفته او، هرچند تعدد مذاهب بعد از رسول خدا(ص) بوجود آمد اما بهترین راه حل این مشکل برای مسلمانان امروز این است که به مذاهب مختلف اسلامی احترام بگذارند.
به گفته آقای مصباح با وجود اینکه ابو حنیفه به عنوان رییس یک مذهب بزرگ اسلامی قابل احترام است اما این حقیقت را نیز نمی توان انکار کرد که حضرت امام جعفر صادق(ع) رییس تمام مذاهب اسلامی است بنا براین به صورت ویژه باید مورد احترام باشد و این امری است که شیعه و سنی آنرا قبوا دارند و حتی خود مرحوم ابو حنیفه در زمان حیات خود گفته است اگر دو سال افتخار شاگردی امام صادق نبود نعمان هلاک شده بود.
آقای طاهری رییس دانگشاه اهلبیت گفت: تا زمانیکه مسلمانان متحد بودند با و جود قلت نفوس و نبود امکانات اما بزرگترین تمدن انسانی را پایه گذاری کردند که تا امروز بشر به آن افتخار می کند.
به گفته طاهری پس از رحلت پیامبر(ص) هرچند آن تمدن درخشنده به دلیل اختلافات میان مسلمین رو به افول نهاد، اما درعین حال بزرگان دین و بیدارگران جهان اسلام به خاطر احیای آن ارزشهای اولیه تلاش های بی دریغی کردند.
به گفته او، علما و دانشمندان پس از تلاشهای پیگیر بالاخره راه حل را فقط در این دیدند که از هر راه ممکن باید میان مسلمین وحدت و یک رنگی را ایجاد کنند که یقیناً برخی تلاشهای این بزرگ مردان در مروز زمان به صورت نسبی ثمر ثمر واقع شد.
محمد ارشاد معنوی، سخنگویی سید منصور نادری رهبر اسماعلیان افغانستان، عبد الهادی هدایت مسوول بنیاد دعوت اسلامی در افغانستان، سید محمد سعیدی سناتور اسبق مردم در مجلس سنا، حجت الاسلام و المسلمین داکتر افشاگر، مولوی عبد العزیز شرافت از دیگر سخنرانان این گردهمای بودند که بر وحدت و یک پارچگی مسلمانان و کنار گذاشتن اختلافات تاکید کردند.
در پایان محفل قطع نامه چهارده ماد ای به منظور وحدت و اخوت هرچه بیشتر میان مسلمانان افغانستان از سوی علما صادر شد.
لازم به ذکر است که محفل امروزی با قرائت قاری بین المللی عبد الشکور فلاح آغاز و با دعائیه حجت الاسلام و المسلمین اخلاقی پایان یافت.

https://avapress.com/vdccpoqs02bq118.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما