تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۰ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۳
کد مطلب : 97935
تحقیر دیگران، پلی برای شکستن شخصیت خودمان است
این روز ها تحقیر کردن دیگران در محافل عمومی و غیر عمومی به بهانه آزادی بیان به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است که نه تنها به طرف بی احترامی می شود، بلکه عکس العمل منفی مخاطب را نیز در پی دارد.
خانم حسینی؛ یک تن از دانشجویان دانشگاه تعلیم و تربیه هرات به خبرگزاری آوا، گفت که تحقیر دیگران آدم را به غیبت وادار می کند و این نیز خود یک گناه بزرگ است.
وی می افزاید غیبت یک نمونه از تحقیر کردن دیگران است، اما نباید فراموش کرد که مسخره کردن هم شامل همین تحقیر می شود.
خانم حسینی می افزاید که این روزها شاهد رشد این امر در بین جوانان، مخصوصا دانشجویان هستیم که به بهانه ی آزادی بیان شروع به تحقیر و مسخره کردن یک نفر می کنند و وقتی که دلیلش را سوال می کنیم می گویند، آزادی بیان است.
وی می گوید که هیچ کس حق ندارد دیگرى را کوچک بشمرد و با چشم حقارت به او بنگرد، چه بسا همین شخص پیش خدا آبرومند باشد.
خلیل ۲۵ ساله، یک تن از باشندگان هرات است که دست فروشی می کند.
وی می گوید دوستانم که توان مالی بیشتری دارند هر وقت مرا می بینند که دست فروشی می کنم، شروع به تمسخر و تحقیر کردن من جلوی دیگران می کنند.
او می گوید که من نمی دانم اینها چرا با من اینکار را می کنند، اما می دانم که کارشان بسیار بد است.
خلیل گفت که خداوند در قرآن عظیم الشان فرموده است، نباید دیگران را مسخره کنیم و این دوستان من با اینکارشان شخصیت خودشان را جلوی من کوچک کرده اند و دوستیمان را از بین برده اند.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد رضا حسینی؛ فعال فرهنگی در هرات نیز با اشاره به این موضوع که تحقیر و تمسخر دیگران، پلی است برای شکستن شخصیت خود انسان، گفت: زمانی که شما شخصی را تحقیر و کوچک می شمارید، چه رو در رو و چه پشت سر، باید این را باور کنید که آن شخص هم می تواند همان کار شما (شاید بد تر از کار شما) را انجام دهد.
این فعال فرهنگی در ادامه افزود که اگر ما کسی را در ذهن خود تحقیر کنیم، ممکن است این برداشت ذهنی در رفتار ما تاثیر بگذارد و طرف مقابل آن را بفهمد و این باعث تاثیر منفی در طرف مقابل شود.
حسینی با تاکید بر اینکه ممکن است تحقیر باعث این شود که طرف برای همیشه از شما متنفر شود، گفت که باید سعی کنیم حتی نگاه تحقیر آمیز به دیگران نداشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگارمان مبنی بر اینکه، یکی از شایع‌ترین انواع تحقیر، اسم گذاشتن روی افراد است و برخی مواقع دیده می شود که والدین برای تنبیه یا تربیت فرزندشان از کلمات احمق، تنبل و امثال آن استفاده می‌کنند. به نظر شما چنین رفتاری، چه تبعاتی به همراه خواهد داشت؟ گفت: اگر کودکان را با گذاشتن اسم نامناسب تحقیر کنیم، آنها باور می‌کنند که دارای این صفات و خصوصیات هستند. در نتیجه عزت نفس آنها از دست می‌رود و گاهی ممکن است از حضور در جمع و ارتباط با دیگران خودداری کنند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی در ادامه افزود که باید این موضوع را همیشه مد نظر داشته باشیم که تحقیر دیگران در واقع تحقیر خودمان محسوب می شود و ما با اینکار شخصیت خودمان را زیر سوال می بریم.
حسینی در ادامه به یکی از آیات قران اشاره کرد و افزود که خداوند می فرماید "اى کسانىکه ایمان آورده ‏اید، نباید گروهى از مردان شما گروه دیگر را استهزاء کنند، شاید آنها که مورد استهزاء واقع مى‏شوند بهتر از مسخره کنندگان باشند. و همچنین زنان یکدیگر را مسخره نکنند، زیرا ممکن است زنان مسخره شده از آنها که مسخره میکنند بهتر باشند. و مبادا از یکدیگر عیب جویى کنید و زنهار از اینکه یکدیگر را با القاب زشت و ناپسند یاد کنید که پس از ایمان آوردن، نامى که نشان از فسق و فجور دارد بسیار زشت است و هر کس که از این رفتار توبه نکند ستمگر و ظالم است".
https://avapress.com/vdccpoqo.2bqm18laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما