تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۴
کد مطلب : 122695
سوریه، آبستن توطئه های تازه
در حالیکه خبرها حکایت از توافق طرفهای درگیر در جنگ سوریه بر سر آتش بس و از سرگیری مذاکرات دارد، اما کوششهایی وجود دارد تا با اقدامات خطرناک و یک جانبه، همه ی توافقاتی که در پرتو تلاشهای همه جانبه دولت و کشورهای مختلف نسبت به سوریه رونما گردیده، تحت الشعاع قرار گرفته و به هیچ انگاشته شود.
بیشتر از هر دولت و کشوری این سران و دولتمردان واشنگتن و ریاض و ترکیه هستند که بدون توجه به سرنوشت ملت و کشور سوریه، و نیز با بی اعتنائی به تلاشهای بسیار و سنگین و راهبردی برخی از دولتهای صلح طلب و خیرخواه در منطقه، و صرفاً با هدف خودخواهی و زیاده طلبی های غیر معقول، حرف از آغاز حملات زمینی در سوریه می زنند.
اگر چه قدرتهایی چون امریکا و عربستان و ترکیه، هدف از شروع عملیاتهای زمینی در سوریه را نبرد موثر با گروههای تروریستی به ویژه داعش عنوان می کنند و مدعی اند که می خواهند کار آنها را در سوریه تمام کنند؛ اما کارشناسان و آگاهان امور در قضیه سوریه نظری غیر از نظر مقامات واشنگتن و ریاض و انقره دارند.
آگاهان بر این باوراند که فیصله های اخیر در کنفرانسها و نشستهایی که تا کنون در باره حل بحران سوریه صورت پذیرفته، هیچ کدام آن چیزی نبوده که بتواند رضایت قدرتهای استعماری ای چون ایالات متحده امریکا و شرکای منطقه ای آن نظیر عربستان و ترکیه و امثال آنها را فراهم کند؛ لذا مقامات امریکایی در تبانی و همکاری تنگاتنگ با دو کشور یاد شده، بر آن شده اند با راه اندازی عملیات های سنگین نظامی در خاک سوریه، به اهداف مورد نظر خویش دست پیدا کنند.
اما انگیزه و اهداف امریکا و عربستان و ترکیه به گونه شفاف از راه اندازی عملیاتهای زمینی چه چیزهایی می تواند باشد در زیر به عمده آنها اشاره می شود:
۱- تحولات اخیر در جنگ سوریه، حکایت از پیشروی های سریع و بدون وقفه ارتش سوریه و متحدان آنها در اکثر جبهه های جنگ در مناطق مختلف آن کشور دارد؛ به گونه ای که حملات سنگین نیروی های هوایی روسیه و سوریه از یک طرف و هجومهای پی در پی و پیروزمندانه نیروهای زمینی متحد دولت سوریه در همه ی میدانهای نبرد، از سوی دیگر، تقریباً ماشین جنگی نیروهای تروریستی از کار انداخته و فرصت دفاع و مقابله را از نیروهای آنان گرفته است.
تغییر در کیفیت و جغرافیای جنگ به سود دولت سوریه و متحدان منطقه ای آن، چیزی نیست که خوشامد امریکایی ها و موافقان منطقه ای آنها چون عربستان و ترکیه و غیره باشد؛ لذا به نظر می رسد اولین هدف مثلث واشنگتن، ریاض و انقره از راه اندازی عملیات بزرگ و همه جانبه زمینی در سوریه، تقویت و در واقع نجات دادن معارضان و مخالفان سیاسی دولت بشار اسد از زیر فشارهای نیرومند و قوی نظامی دولت سوریه و متحدان آن و اخصاً نجات نیروها و گروههای تروریستی که با همواره زیر چتر حمایت و عنایت سران آل سعود و مقامات ترکیه به جنایات بی مانند خویش در سوریه ادامه داده اند.
۲- مقابله جدی با نفوذ روسیه، ایران و حزب الله در سوریه، یکی دیگر از اهداف راهبردی امریکا و متحدان منطقه ای آن نظیر عربستان و ترکیه در سوریه است. بواقع که برای سران واشنگتن و ریاض و انقره نه سخت که بلکه غیر قابل تحمل است که پس از آن همه هزینه های سرسام آور و سنگین اقتصادی- نظامی که برای تغییر نظام در سوریه خرج کردند، نه تنها نتوانند که نظام دولتی در آن کشور را سرنگون کنند؛ که بلکه پس از چهار سال، تازه بر گردند و سر جای اول خویش قرار بگیرند و آنهم با آن همه خرج و مخارج و نیز از دست رفتن اعتبار و پرستیژ آنها به عنوان قدرتهای برتر جهانی و منطقه ای!
واضح است که در جنگ سوریه اگر نبود حمایتهای شدید و همه جانبه متحدان دولت سوریه نظیر روسیه و ایران و حزب الله لبنان و نیز سایر ملل اسلامی در دفاع از عتبات عالیات و زیارتگاههای مقدس موجود در آن کشور، باید گفت که خیلی زودتر از اینها امریکا و متحدان منطقه ای آن در سوریه به اهداف خویش رسیده بودند و در حال حاضر دولتی زیر عنوان دولت بشار اسد، وجود خارجی نداشت!
اما حضور لازم و واجب روسیه و ایران و نیز حزب الله و سایر نیروهای خودجوش مردمی از سایر بلاد اسلامی، این فرصت را از دست امریکا و وابستگان منطقه ای عرب و ترک آن گرفت و در واقع آن رویای شیرین آنها را به تلخی هر چه تمام تر تعبیر و تفسیر کرد؛ به گونه ای که اینک پس از گذر حدود چهار سال، امریکا و متحدان آن برای جنگ جدیدی در سوریه خود را آماده می کنند.
۳- جلوگیری از انهدام کامل تروریستهای داعش و النصره و جیش الاسلام و غیره و غیره، می تواند از عمده اهداف وانگیزه های ائتلاف جدید در مثلث امریکا، عربستان و ترکیه باشد که به بهانه مبارزه با آنها و این بار در هیات عملیات زمینی، قصد ورود به خاک سوریه را دارد.
امریکا و نیز متحدان منطقه ای آن در خاور میانه در طول این سالها در عراق و افغانستان و یمن و لیبیا نشان داده اند که حفظ و نگهداری گروههای تروریستی برای روزهای مبادا می تواند به عنوان یک سیاست راهبردی مد توجه آنان قرار داشته باشد.
پس از خروج عساکر امریکائی از عراق، بقاء و حفظ و نیز تمویل القاعده به وسیله عربستان و با اشاره امریکا، قویاً پیگیری شد؛ تا به دولت و حامیان دولت و ملت عراق چنین وانمود سازند که اگر با حضور نیروهای امریکائی در عراق موافقت می شد، حال و روز دولت و ملت عراق و نیز کشور شان، به مراتب بهتر از اینی بود که در شرایط کنونی هست و خواهد بود.
در افغانستان نیز اوضاع به همان منوالی است که در عراق جریان دارد؛ منتها با این تفاوت که دولت این کشور بر رغم پذیرش حضور ناتو به سرکردگی امریکا در افغانستان، اما نیروهای خارجی از نبرد واقعی و نهایی با طالبان و مخالفان مسلح دولت افغانستان، طفره می روند؛ بر علاوه آنکه طبق خبرهایی در شکل گیری داعش در این کشور نیز خود سهم فعال گرفته اند!
امریکا ومتحدان منطقه ای آن با همین رویکرد در سوریه نیز وارد میدان شده اند و سعی خواهند کرد تا با شعار مبارزه با تروریزم، نقشه خطرناک عملیات زمینی در آن کشور راه اندازی کرده و زیر چتر همین شعار فریبنده و زیبا، برای احیا و بقای گروههای تروریستی در سوریه، وارد نبردی شوند که دامنه آن تا سالهای سال دست از سر ملت مظلوم سوریه بر نخواهد داشت و خود عامل می شود برای نشر و پخش جنگ و ناامنی در سراسر منطقه.
مولف : سیدفاضل محجوب
https://avapress.com/vdccoiqsp2bqie8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما