تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۴
کد مطلب : 127474
افزایش ۴۰ درصدی مواد خوراکه در ماه مهمانی خدا
از آغاز ماه مبارک رمضان و به خصوص در چند روز اخیر حبوبات، قیمت میوه تازه تا ۴۰ درصد و گوشت گوسفند ۲۵ درصد در بازارهای کشور افزایش یافته و باعث نگرانی بیشتر  شهروندان کابل و سایر ولایات شده است.

این شهروندان از وزارت تجارت و اتاق های تجارت شکایت دارند و می گویند که باید اتاق تجارت و وزارت تجارت و صنایع در این عرصه توجه جدی داشته باشند.

محمد علی یکتن از دکانداران شهر کابل به آوا، گفت: متاسفانه که دولت و وزارت تجارت هیچ توجهی در بخش افزایش نرخ مواد خوراکه ندارند و این باعث شده که بیشتر تاجران و وارد کنندگان مواد اولیه را با نرخ بالا را به دکانداران عرضه کنند.

به گفته وی، اگر دولت در این عرصه توجه نداشته باشند باعث بیش از پیش افزایش نرخ مواد خوراکه خواهد شد و اکثر مردم توان خرید مواد خوراکه را در ماه مبارک رمضان نخواهند داشت.

وی ضمن شکایت از اینکه فروشات در دو سال اخیر پایین آمده و با بالا رفتن نرخ مواد خوراکه فروشات شان کاهش خواهد یافت،اظهار داشت:  حکومت وحدت ملی باید یک برنامه منظم اقتصادی در کشور طرح و برنامه ریزی کند تا مردم از فقر و تهی دستی نجات پیدا کنند و خرید و فروش در بازار افزایش پیدا کند.

در ادامه عمر گل یکتن دیگر از دکانداران ناحیه پنجم شهر کابل عنوان کرد:  همه ساله قیمت مواد غذایی در افغانستان افزایش پیدا می کند و این در حالی است که در دیگر کشورهای اسلامی بر عکس این قضیه است.

هر چند نرخ مواد اولیه قبل رمضان و در حال حاضر در بازارهای کابل یک کیلو برنج از ۸۰- ۱۰۰ افغانی، یک کیلو عدس از ۷۰- ۱۲۰ افغانی و یک کیلو گوشت مرغ ۱۴۰- ۱۷۰ و یک سیر تربوز از ۸۰- ۱۴۰ افزایش پیدا کرده است.

این دکاندار افزود:  وزارت تجارت و اتاق های تجارت و صنایع باید توجه جدی در زمینه نرخ بالا مواد غذایی داشته باشند تا مردم بتوانند مواد مورد نیازشان را به دست آورند.

گفتنی است: محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور دیروز طی بیانیه از وزارت تجارت و صنایع خواسته که کمیته یی را موظف سازد تا نرخ مواد اولیه را در بازارهای کشور بررسی نماید و با متخلفین برخورد قانونی کنند.

در همین راستا؛ محمد امین زاهدی، یکتن از علمای دینی کشور، از بالای رفتن نرخ مواد غذایی نیز شکایت داشته وابراز داشت:  در همه کشورهای اسلامی در ماه مبارک رمضان نرخ مواد غذایی کاهش پیدا می کند اما در افغانستان متاسفانه  نرخ مواد غذایی ثابت نمی ماند بلکه چندین برابر افزایش پیدا می کند.

وی در ادامه خاطر نشان ساخت: نرخ بالای مواد غذایی در کشور بخصوص در ماه مبارک رمضان برای طبقه فقرا بسیار دشوار است و معمولا در این ماه بیشتر کارها تعطیل می شود و نیز بالا رفتن نرخ مواد خوراکی به عنوان یکی دیگر از مشکلات مردم به حساب می آید.

زاهدی با ابراز نگرانی تصریح کرد:  متاسفانه دولت کنترول مناسبی بر  عرضه مواد غذایی ندارد و همچنین وزارت تجارت و اتاق های تجارت هم در این ارتباط هیچ برنامه ی ندارد و این باعث شده که دکانداران هم نرخ مواد اولیه را افزایش دهند.

این عالم دینی در پایان گفت: از حکومت وحدت ملی خواستاریم تا یک برنامه ی مشخصی را در تمام عرصه ها بخصوص نرخ مواد غذایی در ایام رمضان در نظر بگیرند تا مردم مشکلات شان رفع شود.

این در حالی است که مسافر قوقندی، سخنگوی وزارت تجارت به رسانه ها گفته بود که کمیته یی را از سوی وزارت تجارت و صنایع به منظور بررسی بالا رفتن نرخ مواد خوراکی ایجاد شده و در آینده نزدیک بررسی های این کمیته آغاز می شود و مشکلات مردم نیز رفع خواهد شد.
https://avapress.com/vdccmmqs02bqi08.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما