تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۷ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۶
کد مطلب : 124576
اوراق پانامایی" چقدر راست، چقدر دروغ؟!
موساک فونسکا (Mossack Fonseca) یک شرکت حقوقی و ارائه دهنده خدمات به شرکت‌ها است که مقر اصلی آن در پاناما قرار دارد. این شرکت که دارای بیش از ۴۰ دفتر در سراسر جهان است در سال ۱۹۷۷ به دست یورگن موساک تأسیس شد. در سال ۱۹۸۶ رامون فونسکا به این شرکت پیوست. حوزه فعالیت این شرکت در زمینه‌های حقوق تجارت، مشاوره سرمایه‌گذار، مالکیت معنوی و ساختارهای بین‌المللی است.

"بر اساس خبرها یازده میلیون سند از شرکت حقوقی پانامایی "موساک فونسکا " درز کرده که یکی از محرمانه‌ترین شرکت‌های جهان است. این اسناد که به "اوراق پانامایی" مشهور شده، نشان می‌دهد که چگونه این شرکت به مشتریان خود کمک می‌کرده که پولشویی کنند٬ تحریم‌ها را دور بزنند و مالیات نپردازند. ردپای ۷۲ رهبر فعلی و پیشین کشورهای مختلف در این اسناد دیده می‌شود. از جمله دیکتاتورهایی که به غارت کشورهای خود متهم‌ هستند. این اسناد ارتباط میان شرکت‌های سری واقع در گریزگاههای مالیاتی با خانواده‌ها و نزدیکان کسانی چون حسنی مبارک و معمر قذافی٬ روسای جمهور پیشین مصر و لیبی و بشار اسد٬ رئیس جمهور فعلی سوریه را نشان می‌دهد.

این اسناد همچنین رد شبکه ای مظنون به پولشویی میلیاردها دالر را نشان می دهد که یک بانک تحریم‌شده روسی آن را اداره می‌کرده و نزدیکان ولادیمیر پوتین٬ رئیس‌جمهور روسیه در آن دخیل بوده اند. برخی دیگر از اسناد لو رفته شرکت حقوقی پانامایی موساک فونسکا حکایت دارند که این شرکت به مشتری های خود کمک می کرده تا تحریم های بین المللی را دور بزنند.
در همین ارتباط، تاکنون مشخص شده که این شرکت پانامایی، با ۳۳ شخصیت حقیقی و حقوقی و از جمله شرکت هایی در ایران، کره شمالی و زیمبابوه کار کرده است. یکی از این شرکت ها، مشخصا با برنامه تسلیحاتی هسته ای کره شمالی مرتبط بوده است."
این بار نخست نیست که یک چنین گزارش جنجالی از سوی رسانه های غربی بازتاب داده می شود. هر از گاهی و به اقتضای منافع قدرتهای استعماری غرب، و صد البته به توصیه آنان گزارشاتی از این دست تهیه وتنظیم شده و وارد بازار رسانه ای می شود.

گزارش مذکور از چند جهت ایراد و اشکال فنی و تخصصی دارد که به جز آنهایی که به ماهیت استعماری دولتهای غربی به خوبی پی برده اند، چیزی از آنها متوجه نمی شوند. مشکل نخست این گزارش آن است جامع و مانع نیست و فقط افراد و اشخاص و مراکزی را نشانه رفته که آنان در قطب مخالف نظام سرمایه داری و بینش اومانیستی غربی قرار دارند.
به نظر می رسد تنظیم کنندگان گزارش مذکور به غیر از فعالیتهای حقوقی، کارها و وظایف دیگری مانند جاسوسی و جمع اطلاعات برای قدرتهای برتر اقتصادی جهان را نیز بر عهده دارند. این گزارش لااقل در این مورد خاص چون مرکز سینمائی هالیود عمل کرده است؛ به این معنی که با معرفی کردن تعدادی از سران و رهبران جهان به عنوان خطاکاران اقتصادی، به تبرئه بدون قید و شرط رهبران و دولتمردان غربی و به خصوص امریکایی، همت گماشته است.

ذکر کشورهایی چون ایران، کوریای شمالی و روسیه و سران آنان در کنار تروریزم اقتصادی و اقتصاد جنایی و از سوی دیگر نام نبردن از هیچ یک از سران امریکایی و اروپایی-البته به جز یکی دو مورد- به عنوان متخلف اقتصادی، خود روشنترین دلیل بر عدم بی طرفی گزارش مذکور است و حکایت از تبانی پنهانی تنظیم کنندگان آن با منافع کلان اقتصادی کشورهای قوی و معتبر در جهان دارد.
دوم آنکه گزارش مذکور از دور زدن تحریم های ایران سخن بمیان آورده است؛ به این معنی که در زمان تحریم ایران بوسیله امریکا و متحدان اروپایی آن، اشخاص و شرکتهایی بوده اند که با فروش برخی از اقلام مورد نیاز ایران و کمک به این کشور در خرید ابزار آلات جنگی و غیر آن، ایران را در دور زدن تحریمهای غربی ها مدد می رسانده اند و همین کمک را نیز به کوریای شمالی و دولت بشار اسد نیز می کرده اند.

اتهام فوق نمی تواند درست و منطقی باشد؛ چرا که اولاً همه ی دولت و کشورها در وضع تحریم ها بر ایران از ایالات متحده امریکا تبعیت نکردند و بسیاری از کشورها با ایران رابطه خوب و حسنه ای داشتند؛ حتی کشورهایی که در عرصه صنایع هسته ای حرفی برای گفتن داشتند ودارند.

از اینها گذشته و بر فرض پذیرش رازها و اسناد افشا شده از شرکت موساک فونسکا، این بزرگ ترین و فاحش ترین نقص و نارسایی است که دامنگیر نظام سرمایه داری غربی و بینش اومانیستی رایج و متداول در جوامع غربی می گردد و به عنوان عمده چالش اساسی و بدون جواب بر سر راه نگرش ضعیف و پر از عیب و نقص "انسان خدایی" قرار می گیرد.
پس از رنسانس، قرنهاست که جوامع غربی با کنار گذاشتن تعالیم انبیاء و دین، شعار مدیریت و اداره انسان و جهان را با بهره گیری از داده های عقلی و ذهنی بشر سر می دهند و معتقدند که انسان بدون نیاز به وحی و فرامین و قوانین آن، می تواند سعادت خویش را تامین کند.
مولف : سیدفاضل محجوب
https://avapress.com/vdccm0qse2bqip8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما