تاریخ انتشار :شنبه ۳ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۲۴
کد مطلب : 131127
تک کرسی شدن انتخابات و ایجاد شکاف قومیتی در  کشور

شماری ازآگاهان امور می گویند که با سیستم تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی از سوی حکومت، کشور  به سوی بی ثباتی، بی اعتمادی و تشدید شکافهای قومی سوق داده می شود.


به گزارش خبرگزاری آوا، سید آصف هاشمی؛ استاد دانشگاه با اشاره به طرح جنجالی تک کرسی  شدن حوزه های  انتخاباتی  گفت:  سیستم تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی برای انتخابات پارلمانی درشرایط کنونی جنبه عملی ندارد وافغانستان را بسوی بحران می برد.

وی افزود: اجرای  این طرح در حوزه های انتخاباتی  غیر عملی می باشد چرا که با تطبیق این طرح شکاف های اجتماعی عمیق در بین اقوام افغانستان به وجود می آید.

هاشمی ادامه داد:  نظام انتخاباتی تک کرسی در نگاه اول هرچند نشان دهنده عدالت انتخاباتی است اما با توجه به شرایط افغانستان راهی آسان و بی دغدغه برای به دست گرفتن پارلمان از سوی رییس جمهور و قومی شدن آن است.

این استاد دانشگاه اظهار داشت:  نظام تک کرسی در بعضی کشورهای غربی رایج است که تعداد جمعیت حوزه ها، آمار دقیق ثبت نام رای دهندگان معلوم وهیچگونه مشکلی وجود ندارد اما درافغانستان متاسفانه این نظام هیچگونه قابلیت تطبیق را نداشته و دچار اشکالات فنی و حقوقی فراوانی است.

وی تصریح کرد:  این نظام میتواند شکاف های قومی، محلی واجتماعی را عمیق سازد و به زور مندان محلی بیشتر شانس را بدهد که ا این مسئله  استفاده غیر قانونی نمایند.

هاشمی  یاد آور شد: تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی فرصت را از خانم ها و افراد تحصیل کرده ای که شهرت و پول ندارد برای نمایندگی از مردم در پارلمان گرفته می شود.

وی یاد آورشد: حوزه های انتخاباتی تک کرسی مستلزم داشتن یک آمار دقیق است که بتوان براساس آن حوزه ها را تقسیم کرد اما در نبود آمار جمعیتی دقیق و در نبود آمار ثبت نام رای دهندگان اساساٌ این طرح قابلیت تطبیق را ندارد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان ساخت:  هر چند طرح جنجالی تک کرسی بودن در قانون انتخابات برای برخی از کشورها، تامین کننده عدالت انتخاباتی است اما در کشور افغانستان با وجود جنگ، مشخص نبودن نفوس و مرزها، حاکمیت افراد زورمند در برخی ولایت ها و با کوچک شدن حوزه ها انتخاباتی می تواند، شفافیت انتخابات را زیر سوال ببرد و همچنان انتخابات جنجال برانگیز شود.

هاشمی  عنوان کرد: حکومت باید تلاش  کند اختلافات وتنش ها بیشتر ازاین شدت نگیرد وافغانستان به سوی بحران نرود.

گفتنی است: تا کنون در انتخابات رياست جمهورى، تمام افغانستان يک حوزۀ انتخاباتى داشته و همچنین حوزه انتخاباتی  در  انتخابات ولسى جرگه در هر ولايت يک حوزۀ انتخاباتى مى باشد،که بر اساس سيستم تک کرسى، هر ولايت با توجه به تعداد نفوس به حوزه هاى انتخاباتى تقسيم مى شود و مردم هرحوزه،می توانند به نامزد حوزۀ مربوطه راى دهند.

این درحالیست که سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان که این پروسه را خود به مرحله نهایی رسانده، در واکنش به آن اعلام کرده است که مخالف چنین پروسه ای است و آن را به نفع مردم افغانستان نمی داند

https://avapress.com/vdccisqsm2bq1s8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما