تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۰ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۴۷
کد مطلب : 151323
اشتراک کنندگان گفتمان پژوهشی "ملت شدن و مولفه‌ها، موانع و معضله ها":

پابندی به‌دستورات دین یکی از راه‌های ملت شدن است

پابندی به‌دستورات دین یکی از راه‌های ملت شدن است

اشتراک‌کنندگان در گفتمان پژوهشی "ملت شدن و مولفه‌‌ها؛ موانع و معضله ها" که از سوی دفتر مرکزی مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل برگزار شده بود، تاکید کردند که پابندی به‌دستورات دینی یکی از راه‌های ملت شدن است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حجت الاسلام والمسلمین یارمحمد رحمتی، مشاور ارشد فرهنگی ریاست کل

مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در این گفتمان پژوهشی اشاره کرد که رسول گرامی اسلام به عنوان موسس یک مکتب و رهبر یک نهضت بزرگ در جامعه آمد و توانست یک ملت بزرگی را به نام اسلام در پایه گذاری کند.
آقای رحمتی افزود که این ملت توانست با پابندی به دستورات دین افتخارات و بزرگترین دست آوردهای مهم را برای جامعه‌ی بشری به دست بیاورد.

او یادآور شد که اما متاسفانه امروز بزرگترین موانع در راه ترقی و رشد و تکامل و ملت شدن در میان جامعه بشری قوم گرایی و نژاد گرایی است.

رحمتی با اشاره به آیه شریفه قرآن کریم گفت که خداوند تبارک و تعالی معیار را برای انسان ها تقوا قرار داد؛ اما متاسفانه امروز تمام

کارها حول محورهای قومی و نژادی و سمتی گردش می‌کند.

او خاطر نشان کرد که حتی آنهایی که در زمان جهاد برای رضای خداوند جهاد کردند امروز در لابلای صحبت هایشان مسایل قومی و قومگرایی مشخص تبارز می‌کند که این بزرگترین آسیب برای ملت افغانستان است.

او اشاره کرد که اولین کسی که شعار برتری را داد شیطان بود و امروز نیز متاسفانه ما خود خواسته یا نا آگاهانه به سمت شعار شیطان در حال حرکت هستیم.

در همین حال ابوذر حسنی یکی از اشتراک کنندگان این گفتمان پژوهشی یادآور شد که در افغانستان و خیلی کشورهای دیگر قوم گرایی اوج گرفته است و از سران حکومت تا رده پایین مردم عادی دچار مرض سرطانی قوم گرایی شده‌اند.

آقای حسنی تاکید

کرد که نیاز است تا برای محو پدیده قوم گرایی، مبارزه کنیم و وحدت و همبستگی و ملت واحد را ایجاد کنیم.

او خاطر نشان کرد که ملت شدن و گردهم آوردن مردم تنها در دو قیمت به وجود می‌آید یا اینکه مثل امام حسین سر بدهیم و یا اینکه مثل برخی‌های امروزی دین بدهیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین عید محمد احسانی، یکی دیگر از اشتراک کنندگان این گفتمان پژوهشی اشاره کرد که قوم دوستی و هویت طلبی را هر جمعیتی دارد و در سابق هم بوده است اما قوم گرایی و هویت طلبی انحرافی چیزی دیگری است.

آقای احسانی اضافه کرد که همگرایی را اسلام نیز میخواهد اما چیزیکه را که اسلام دوست ندارد اختلاف افگنی است، اقوام پرستی و امتیاز طلبی است.

او اشاره کرد که تنها چیزیکه در پیشگاه خدا یک انسان را ارزش میدهد تقوا است.

https://avapress.com/vdccisqs12bqp18.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما