تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۲۰
کد مطلب : 147562
گروه تروریستی داعش مسولیت حمله به مسجد جوادیه هرات را بر عهده گرفت

داعش مسوولیت حملۀ انتحاری بر ​مسجد جوادیه در ساحۀ بکرآباد شهر هرات را به دوش گرفت که در آن ۴۰ نفر شهید و  ۶۴ نفر دیگر زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) این حمله شب سه‌شنبه ۱۰ اسد حوالی ساعت ۸ در مسجد جوادیه بکر آباد هرات رخ داد.

پولیس هرات می‌ گوید که این حمله انتحاری توسط دو نفر انجام شده است.

منابع محلی گفته ‌اند که مهاجم اولی دست به گلوله باری زد و سپس مهاجم دوم مواد منفجره همراه‌ خود را در میان نمازگزاران در داخل مسجد جوادیه منفجر کرد.

یک سخنگوی پولیس گفت که هر دو مهاجم کشته شده اند.

نماینده والی هرات گفت مهاجم انتحاری پیش از آنکه مواد همراهش را در داخل مسجد منفجر کند به سوی مردم تیراندازی کرد.

با این حال خبرگزاری اعماق، شاخۀ رسانه‌ای گروه تروریستی داعش گزارش داده است که افراد آنها این حمله را انجام داده‌اند.

هرات از شهرهای امن تر افغانستان است به همین دلیل، جنایتی که در مسجد جوادیه رقم خورده، در کنار آنچه کمتر از دو ماه پیش در مسجد جامع این شهر رخ داد و جان ۷ نفر را گرفت و ۱۶ نفر را هم زخمی کرد، خبر از آینده ای مهیب و هولناک برای امنیت این شهر می دهد.

در حمله های اخیر یک واقعیت مشترک نیز وجود دارد که بر ابعاد فاجعه بار رخدادها می افزاید و آن آماج قرار دادن هدفمند غیر نظامیان بی گناه و نمازگزاران مسلمان در مساجد و اماکن مذهبی است.

تفاوتی نمی کند که این حمله های ناجوانمردانه و بزدلانه کار کدام گروه تکفیری و تروریستی است؛ آنچه اهمیت دارد این است که رد پای رقابت های منطقه ای در رخدادهای امنیتی هرات کاملا مشهود است.

آماج قرار دادن اماکن مذهبی، مردم و روحانیون شیعه در این شهر نیز حکایت از این رویکرد ترسناک دارد که تروریست های تکفیری و حامیان معلوم الحال آنها در منطقه برای تحقق این امر، بنای شان را بر ایجاد تنش های فرقه ای گذاشته اند؛ نظیر آنچه پیشتر در عراق و لبنان و پاکستان، تجربه کردند.

این حمله یک روز بعد از حمله مسلحانه به سفارت عراق در کابل پایتخت، روی می دهد که داعش مسؤولیت آن حمله را به عهده گرفت.

با این حساب، آیا تروریست های تکفیری و حامیان آنها در صدد انتقال جغرافیای جنگ فرقه ای از عراق به افغانستان هستند؟

جنایت جوادیه نیازمند انجام تحقیقات مستقل، گسترده و آنی است؛ تحقیقاتی که نه تنها باید در خصوص منابع تأمین و طراحی و اجرای جنایت، صورت بگیرد؛ بلکه از آن مهمتر روی عملکرد نیروهای امنیتی در پیشگیری، مهار یا توسعه این فاجعه نیز متمرکز باشد.

https://avapress.com/vdccemqsi2bq0p8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما