تاریخ انتشار :شنبه ۳۰ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۲۱
کد مطلب : 143269
کنفرانس نقش رسانه در ترویج کارآموزی برای جوانان در بلخ

نهادهای خارجی با پرداخت پول به جوانان، آنان را تنبل و پرتوقع بار می آورند

نهادهای خارجی با پرداخت پول به جوانان، آنان را تنبل و پرتوقع بار می آورند

کنفرانس "نقش رسانه ها برای ترویج کارآموزی در دوره دانشجویی جوانان" در شهر مزارشریف برگزار گردید.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، این کنفرانس از سوی دفتر رسانه ای "مدیوتیک" و "سجنا" به همکاری دفتر "GIZ آلمان" و با عنوان "گامی بلند به سوی یک شغل خوب، چگونه رسانه ها می توانند به ترویج کارآموزی در کشور کمک کنند" برگزار شد.

گلاب شاه باور، مسئول انجمن خبرنگاران بلخ می گوید که رسانه ها به عنوان یک رکن تأثیرگذار اجتماع، می توانند در عرصه ترویج کارآموزی در دفاتر دولتی و غیردولتی، نقش قابل ملاحظه ای را برای جوانان و دانشجویان بازی کنند.

وی از رسانه ها خواست که برای ترویج این موضوع، گزارش های تحقیقی بسازند و کارهای پشت سر هم انجام دهند.

احمدولی سنگر، مشاوره اقتصادی مقام ولایت بلخ نیز با بیان این که در افغانستان کارهای مهمی صورت گرفته، اما خاطرنشان کرد که در عرصه اقتصاد بنیادی، کاری صورت نگرفته و متأسفانه کرسی های اقتصادی تحفه داده شد.

مشاوره اقتصادی مقام ولایت بلخ به صراحت گفت: "ما نباید به پروژه های خارجی تکیه نماییم، جوانان ابتکار به خرج بدهند و شرکت های کوچک را با هم دیگر ایجاد نمایند، اگر چنین نشود، بحران های اقتصادی شدیدتر خواهد شد".

وی به عملکرد دشمنان افغانستان اشاره کرد و گفت: "امروزه نقاط حاصل خیز کشور ما ناامن است؛ روستاهایی که منبع تأمین حبوبات شهرهای کشور بودند، همه لانه های جنگ گردیده اند و مختل ساختن راه های مواصلاتی، بیانگر ضربه اقتصادی است".

سنگر اظهار کرد که رسانه ها با روحیه دهی به دانشجویان و همچنان ترویج پروسه کارآموزی، دانشجویان را با ظرفیت تر و کاراتر بسازند.

در این کنفرانس، این سوال مطرح شد که چرا دفاتر خارجی با پروژه های خود در مورد آموزش و تعلیم جوانان، به آنان به عنوان کرایه موتر و پول نان، پول های هنگفت می دهند که بلندتر از معاش مأموران دولتی است؟! زیر با این عمل، جوانان پر توقع و تنبل بار می آیند. به گفته دانشجویان، جوانی که ماه ۹ هزار هزار افغانی برای آموختن پول می گیرد، دیگر با معاش کم دولت قانع نمی شود و همیشه دنبال مؤسسه های خارجی می گردد.

در پاسخ به این سوال، تاج محمد پیوند، مدیر برنامه حاکمیت قانون دفتر همکاری آلمان در ولایت بلخ گفت: "من با این عمل مخالف هستم، ولی تمویل کننده ها این طوری می گویند که ما حتی ۵۰ درصد این امکانات را به کارآموزان بدهیم، و این‌که معاش مأمورین دولت کم است، ربطی به پالیسی کاری دفاتر خارجی ندارد".

از سوی دیگر، نصیر قاسمی، آمر اجرایی اتاق تجارت و صنایع ولایت بلخ در این کنفرانس می گوید، متأسفانه بسیاری از پروژه هایی که تطبیق می شود، بدون اطلاع این اتاق است. به گفته قاسمی، اتاق تجارت و صنایع تجربه کرده، اگر برای کارآموزان، مبلغی در نظر گرفته شود، آنها کاملا تنبل و بی مسئولیت می شوند.

این کنفرانس از دو بخش شکل گرفته بود که در بخش نخست، سه کارشناس هر یک جناب احمد ولی سنگر؛ مشاور اقتصادی مقام ولایت بلخ، جناب نصیر قاسمی، آمر اجرایی اتاق تجارت و صنایع ولایت بلخ و تاج محمد پیوند، مدیر برنامه حاکمیت قانون دفتر همکاری آلمان در ولایت بلخ سخنرانی نمودند و در بخش اخیر، تعدادی از خبرنگاران پرسش های خود را مطرح نمودند.

https://avapress.com/vdcce1qso2bq0i8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما