تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ حوت ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۹
کد مطلب : 123289
امکانات درمان کم است  اما شمار افراد معتاد به مواد مخدر زیاد
با وجود اینکه نهادهای مختلف٬ از جمله وزارت صحت عامه بارها تلاش کرده تا از تعداد معتادین در کشور کاسته و این معضل را مدیرت کند٬ اما سرکهای پایتخت و زیر پلها هنوز شاهد حضور تعداد زیادی از معتادین است.
وزارت صحت عامه به تازگی بارها اقدام به جمعآوری صدها معتاد از سطح شهر و زیر پلها به خصوص پل سوخته کابل کرده٬ اما هنوز صدها معتاد در زیر این پل موجود است.
دلیل این امر چیست و چرا جمعآوری معتادین از این مناطق باعث کاهش این افراد نبوده و از شمار آنان در این مناطق کاسته نمی شود.
فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه کشور در این مورد می گوید٬ دولت افغانستان در قدم اول معتادینی را که در سرمای زمستان در سرکها و زیر پل بودند و جایی برای زندگی کردن نداشتند تحت پوشش قرار داده و این افراد را از کوچه و خیابان جمع آوری کردند.
وی تاکید کرد که براساس این برنامه در قدم اول تعداد زیادی از معتادین به مواد مخدر جمع آوری شد و به کمپ «امید» که مشهور به کمپ فینکس می باشد، انتقال یافته و تحت تداوی و نگهداری قرار گرفتند.
گفتنی است که کمپ امید ظرفیت تحت پوشش قرار دادن ۱۵۰۰ نفر را در یک وقت دارد.
وزیر صحت عامه در مصاحبه با خبرگزاری صدای افغان (آوا) گفت٬ دلیل اینکه چرا تعداد معتادین در زیر پل ها و سرکها کاهش نمی یابد٬ از حضور بیش از یک و نیم میلیون نفر معتاد به مواد مخدر در کشور یاد کرد و گفت که  وزارت صحت عامه ظرفیت تحت پوشش قرار دادن بیش از ۱۵۰۰ نفر را در کابل ندارد.
به گفته وی، اکثر افراد معتاد به مواد مخدر که در زیر پل ها و سر سرکها موجود هستند خانه و محل بود و باش دارند که بعد از حل خواسته های شان به خانه های شان بر می گردند.
او افزود که مقصد و عملکرد ما در ابتدا در مورد کسانی است که خانه و سرپناهی نداشته و در سرما و گرما بودند و شب و روز را در زیر پلها و روی سرکها سپری می کنند و بهمین دلیل زیر پلها هنوز ازدحام معتادین است.
آقای فیروز افزود٬‌ ما در سراسر کشور در حدود ۳۰۰۰ بستر برای تداوی معتادین داریم٬‌ اما این راه حلی اساسی برای کاهش و مدیریت معضل معتادین نیست٬ زیرا همان طور یکه دیده می شود دلایل متعددی از جمله تهیه آسان مواد مخدر٬ قاچاق٬ کشت و تولید و ترویج اعتیاد و نبود کار و ... باعث افزایش معتادین شده است.
او گفت٬ تا زمانی که روی این مسایل به صورت اساسی کار نشود٬‌ تداوی نتیجه دلخواه را ندارد٬ زیرا ما در بسیاری از موارد شاهدیم که متعادین بعد از تدوای و برگشت به جامعه دوباره به این دلایل به اعتیاد روی آورده اند.
وزیر صحت عامه کشور اما تصریح کرد٬ اما ما با همکاری وزارت حج و اوقاف٬‌ وزارت کار و امور اجتماعی به آنها رسیدگی های متعددی از جمله اینکه چطور کار آموخته و صاحب شغل شوند، داریم.
به گفته وی، از لحاظ معنوی و دینی نیز روی افراد معتاد به مواد مخدر کار خواهد شد تا آگاهی اسلامی این افراد ارتقاع یابد و امیدواریم تا از این طریق بتوانیم مؤثر واقع شویم.
منبع : خبرگزاری صدای افغان )آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcc41qso2bqii8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما