تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۰
کد مطلب : 130731
مناسک حج، افعال نمادینی است که نقش خود آزمایی را در زندگی فردی و اجتماعی بازی می کند

نمازپر فیض عبادی سیاسی عید سعید اضحی، همزمان با حضور گسترده ی مسلمانان خداجو در کشورهای اسلامی به ویژه در ولایات مختلف کشور، در مصلای شهید عبد العلی مزاری، به امامت آیت الله واعظ زاده بهسودی اقامه شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، واعظ زاده بهسودی؛ ضمن تبریک و تهنیت عید سعید قربان گفت: مناسک حج افعال نمادینی هستند که نقش خود آزمایی را ایفا می کند و همه ساله تکرار می شود تا درس عملی بندگی را آموزش دهد.
به گفته ی این عالم دینی، اتحاد صفوف، یکرنگی در لباس، شعار، ایجاد فضای امن برای انسان، حیوان و طبیعت، دوری از جدال و خصومت دعوت به شناسایی بیماریهای فردی و اجتماعی و درمان آنها، رهیدن از تنشهای بی ثمر و ده ها مسائل از این قبیل آموزه های این حرکت نمادین است.
واعظ زاده، حج را وحدت جهانی مسلمانان عنوان کردو گفت: همانگونه که نماز جمعه وحدت هفتگی مسلمانان است حج به عنوان یکی از ارکان مهم اسلام، نماد از همبستگی مسلمین جهان است.
به گفته او، حج به ما می آموزد که از فرد به سوی جمع و از تفرقه به سوی وحدت، از نا بسامانی به سوی ساماندهی، از مشکلات به سوی رهایی، از هرج و مرج به سوی قانون و از خود به سوی خدا حرکت کنیم و به ما یاد میدهد که در تمامی ایام باید اینگونه باشیم نه فقط در ایام محدود حج.
واعظ زاده در ادامه سخنان خود به وضعیت موجود در دنیای اسلام به خصوص افغانستان اشاره کردو گفت: در ایام حج حیوان شکار، شاخه ی قطع و گیاهی کنده نمی شود، اما مسلمانان، امروز به جان هم افتاده اند و حتی به طفل رحم نمی شود و هیچکس درهیچ جا احساس آرامش نمی کند.
این درحالی است که به گفته واعظ زاده، حج درس انسانیت را می آموزد و همه ساله میلیونها انسان را متوجه خود واقعی او کرده محبت و انس با یکدیگر را تمثیل می کند، اما همین مسلمان که در ایام حج شیطان منی را می زند ولی درخانه ها و کشورها ی شان از شیطان طبعیت می کنند.
وی افزود: نظم درحج تمرین می شود اما در جامعه تخریب می شود، جدال و خصومت درحج نفی اما در برگشت به اثبات می رسد با این حال چگونه می توان خود را پیرو سنت ابراهیمی دانست؟
به گفته واعظ زاده بهسودی با وجود اینکه حج تمام خوبیها را به انسان می آموزد، اما در کشورهای اسلامی حرمت اقشار، اصناف و نهادها و شخصیت ها همواره شکسته می شود، درماه حرام خونریزی می شود، در اماکن مقدس بیگناه هان قربانی می گردد و کار بجای رسیده است که شخص محترمی باقی نمانده است تا در مورد اختلاف و نزاع مرجعی مسلمانان باشد، بلکه هرکسی خود را نسبت به دیگری برتر احساس می کند با این وجود چگونه می توان خود را پیرو سنت رسول خدا قلمداد کرد.
به گفته ی این استاد حوزه علیمه، امروز مسلمانان از یگدیگر هراس دارند و عیوب هرکس توسط دگیری برملا می شود و از مجاهدت ها تقدیر نمی شود، گویا همه معیوب هستند و هیچکس خوبی ندارد.
آقای واعظ زاده به صورت اختصاصی وضعیت افغانستان را اینگونه بررسی می کند و می گوید: مسلمانان افغانستان سه تاریکی را پشت سر گذاشته اند یکی مشکلات جهان اسلام درمجموع، دوم معضلات عمومی در داخل کشور و سوم اختلافات قومی، فرقه ای و مذهبی و این حالت بسیار خطرناک است، زیرا بالای امتهای گذشته پس گذراندن ظلمات ثلاث، عذاب خدا نازل شده است بنا براین باید مردم متوجه اعمال و رفتار خود باشند وگر نه عذاب خدا وند نازل خواهد شد.
واعظ زاده در پایان از تمام مسلمانان جهان به خصوص مردم افغانستان خواست که شیطان درون خودرا نفی و بجای آن خدا را بنشانند، حریم همدگیر را نشکنند و در جامعه توحیدی سنت ابراهیمی را پاسداری و اصل وحدت و برادری را حفظ کنند.

https://avapress.com/vdcc1xqss2bq1m8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما