تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۶ حمل ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۰۷
کد مطلب : 62573
کم‌سوادی استادان عامل تعصب در دانشگاه‌هاست
 دانشگاه محل فرهنگ سازی و پرورش استعدادهاست که به باور بسیاری از دانشمندان رشد و ترقی هر کشور رابطه مستفیم با رشد کیفیت درسی در دانشگاه های آن دارد. تمام دانشگاه های دنیا به علوم جدید و تکنالوژی معاصر دست یافته اند و افغانستان شاید از جمله کشورهای محدودی باشد که هنوز هم براساس سیستم کهنه و استبدادی در دانشگاه های آن تدریس صورت می شود.
از مدت ها به این سو بسیاری از دانشجویان از نحوه تدریس استادان دانشگاه کابل که یگانه دانشگاه بین المللی افغانستان است شکایت کرده و اساتید این دانشگاه را به تعصب قومی، زبانی ونژادی متهم کرده اند؛ اما دیده می شود که این شکایت ها نه تنها نتیجه ای نداده؛ بلکه در کنار آن تعصبات گوناگون نیز افزایش یافته است.
شماری از دانشجویان دانشگاه کابل امروز در پشت دروازه شورای ملی دست به تحصن زده و خواستار برکناری استادان متعصب از این دانشگاه شدند. به گفته این دانشجویان بسیاری از استادان دانشگاه کابل تعصبات قومی و زبانی را در داخل دانشگاه دامن زده و در برابر اقوام دیگر مغرضانه عمل می کنند.
شماری از اعضای ولسی جرگه می گویند که بدبختانه به جای ترویج فرهنگ همگرایی، بعضی از استادان، خلاف اخلاق استادی شان تعصبات قومی و زبانی را در داخل دانشگاه دامن می زنند.
عارف رحمانی؛ عضو ولسی جرگه با ابراز این مطلب گفت:"سطح سواد بعضی از استادان در دانشگاه کابل پایین است و این باعث شده که این دسته از استادان به جای فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ همگرایی، دست به تعصبات قومی می زند".

در همین حال شکریه بارکزی؛ نماینده مردم کابل در مجلس، تعصبات قومی از سوی استادان در دانشگاه کابل را خلاف موازین اسلامی و انسانی دانسته گفت:"نفس درس خواندن باید تقدیر شود و هیچکسی نباید به جرم نژاد و قوم و زبان، از درس خواندن محروم شود".

این در حالی است که شماری از دانشجویان دانشگاه کابل می گویند که استادان شان هنوز از روی جزوه های ۲۰ سال قبل تدریس می کنند. به گفته این دانشجویان اکثر استادان به روش نوت دهی تدریس می کنند و اگر از سوی شاگردی مورد انتقاد قرار گیرند وی را به ناکام کردن تهدید می کنند.
https://avapress.com/vdcc1pqe.2bqim8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

انسان زمانی به مفام استادی می رسد که سطح علمی اش در رشته ای که دارد به نهایت افزایش علمی و بار علمی اش بی نهابت پرورش بافته تا بتواند آموزش و پرورش دهنده سطح فکری دانشجوبان کشور باشد.
میتوانند از کشورهای همسایه در این رابطه کمک بگیرند.برای رشد و ترقی باید به هر راهی رفت
دوست محترم و گرامی :
اسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
خدمت فرزانه مردی از سرزمین شیران که تا امروز بر جوانه زدن وجودت باورمندی
این همه انتقاد یک بار هم تقدیر کنید بد نیست .
دانشگاه باید به دست افراد عالم و دانشمند ، آگاه از مسابل دین اسلام و وطن پرست سپرده شود تا بتواند قرزندان های خلف را به جامعه تقدیم کند.