تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ جدی ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۹
کد مطلب : 156337
واعظی: حلقات خاصی در بامیان، دین‌زدایی می‌کنند

سید نصرالله واعظی؛ رییس شورای علمای بامیان می‌گوید که بعد از شکست شوروی، شکست حکومت کمونیستی و ایجاد حکومت جدید، حلقات خاص سکولار و کسانی که علیه دین و عقاید مردم این ولایت مبارزه می‌کنند، رو به گسترش بوده اند.

واعظی در گفتگو با آوا تأکید می‌کند که حلقات خاصی هستند که در بیرون و داخل بامیان، تلاش دارند تا علیه شؤونات اسلامی مبارزه کرده و با برگزاری مراسم خلاف دستورات و ارزش‌های اسلامی، بامیان را به عنوان یک جامعه غیر دینی معرفی کنند.

سید نصرالله واعظی می‌افزاید:«متاسفانه بعد از شکست ارتش شوروی و جمع‌شدن حکومت کمونیستی از بامیان و آمدن حکومت جدید، حلقات خاص سکولار و کسانی که علیه دین و عقاید مردم این ولایت مبارزه می‌کنند رو به گسترش بوده اند. حتی زمانی بود که این‌ها به شکل علنی و ملموس فعالیت داشتند تا آن‌جا که شورای علمای بامیان با همکاری ارگان‌های محلی و تعدادی از افراد خیر این ولایت دو تا سه مرکز آن‌ها را بستند.»

به گفته رییس شورای علمای بامیان، بعد از آنکه این حلقات و افراد، متوجه شدند که عملاٌ نمی‌توانند فعالیت کنند به شکل غیر محسوس و پنهانی برنامه‌های شان را آغاز کردند.

به گفته این عالم دینی، از برنامه‌هایی مانند «شبی با بودا»، جشنواره‌ها، مسابقات بایسکل‌رانی و... به عنوان نمونه‌ای از فعالیت‌های این افراد و حلقات اشاره می‌کند که به صورت مختلط (زن و مرد) برگزار می‌شوند.
او می‌گوید که برای همه واضح است که پشت این قضایا آدم های لاییک و حلقات خاصی هستند که برای دین‌زدایی تلاش و کار می‌کنند.

به گفته رییس شورای علمای بامیان، با وجود تلاش‌ آنها در چهت ممانعت از این اقدامات و برنامه‌ها به نظر می‌رسد که که پشت این قضایا گروه‌های قدرتمندی هستند که از این امر حمایت می‌‌کنند.

آقای واعظی به راه‌اندازی مسابقات بایسکل‌رانی به گونه مختلط بین پسران و دختران اشاره می‌کند و می‌گوید که وقتی که این برنامه‌ راه‌اندازی می‌شد، شورای علما صدای خود را بلند کرد و اعلامیه صادر نمود که این برنامه‌ها خلاف شؤونات و موازین اسلامی است، دین اسلام، مخالف مسابقات ورزشی و حضور زنان در جامعه نیست؛ اما در این مورد از حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی، آیت الله العظمی محقق کابلی و دیگر مراجع تقلید فتوا داریم که برگزاری این مسابقات به گونه مختلط خلاف شؤونات و مؤلفه های دینی بوده و در فرهنگ اسلامی مردم بامیان جایی ندارد.

او همچنین به راه‌اندازی جشنواره‌هایی مانند جشنواره دمبوره اشاره می‌کند و می‌گوید که این برنامه‌ها هرگز با شؤونات اسلامی، سازگاری ندارد.

به گفته سید نصرالله واعظی، با آن‌که شورای علمای بامیان و مراجع تقلید، برگزاری این جشنواره را حرام اعلام کرده بودند؛ اما همین حلقات خاص نواختن دمبوره را بخشی از فرهنگ بومی مردم عنوان داده و و عده‌ای هم ناآگاهانه این عنوان را پذیرفتند؛ این در حالی است که به باور وی، در این جشنواره‌ها تنها دمبوره نواخته نمی‌شود؛ بلکه نوازندگان نیمه‌عریان را می آورند و در محضر عام به رقص و پای‌کوبی می‌پردازند.

از دید این عالم دینی، برگزاری نشست‌های مختلط با حضور دختران و پسران و برپایی رقص و پایکوبی، از دیگر مواردی است که در بامیان، آگاهانه به آن دامن زده می ‌شود.

او در این خصوص، به برگزاری یک جشن عروسی در روز شهادت امام رضا علیه السلام، اشاره می‌کند.
مسؤولان محلی چه می‌‌گویند؟

مسؤولان اداره محلی بامیان اما هدف از راه‌اندازی این مراسم را جذب توریست‌ها به این ولایت دانسته، می‌گویند که این برنانه‌ها را به منظور رونق صنعت گردشگری بامیان، راه‌انداری می‌کنند.

عبدالرحمن احمدی؛ سخنگوی والی بامیان به آوا می‌گوید: با توجه با برگزاری این برنامه‌ها در سال جاری، میزان بازدیدکنندگان از این ولایت، افزایش یافته و این برنامه‌ها صرفاً به منظور جذب توریست راه اندازی شده اند.

رییس شورای علمای بامیان اما می‌گوید:«آنچه اداره محلی بامیان برای مردم بامیان می‌گوید برای مردم این ولایت قناعت‌بخش نبوده و نیست؛ بلکه اداره محلی بامیان خود را بازی می‌دهد.»

به گفته واعظی، بامیان از مدت‌ها قبل توسط جهاد خود شناخته شده است و آثار تاریخی و باستانی که در این ولایت موجود می‌باشد، برای جهانیان معروف است و داشتن مناظر زیبای طبیعی و امنیت حاکم بر این ولایت، نظر توریستان ملی و بین‌المللی را به خود جلب می‌کند.

این در حالی است که مردم متدین بامیان نیز نسبت به افزایش آگاهانه و ملموس برنامه‌های منافی اعتقادات و ارزش‌های دینی شان، ابراز نگرانی می‌کنند.

https://avapress.com/vdcc1eqsm2bqp18.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما