تاریخ انتشار :جمعه ۴ جدی ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۸
کد مطلب : 120642
وحدت تنها راه نجات امت اسلامی است
به مناسبت آغاز هفته وحدت و میلاد با سعادت پیامبر اسلام(ص) محفل شعری تحت عنوان "رسول مهربانی" با اشتراک شعرا، نویسندگان، اساتید دانشگاه و دانشجویان اعم از خواهران و برادران در محل رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل برگزار شد.

آقای ناصر جهانشاهی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کابل، ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن میلاد پیامبر اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) و آغاز هفته پر برکت وحدت، رمز سعادت و پیشرفت ملت‌ هـا و دولت ‌هـا را گرد هم آمدن زیر سایه وحدت عنوان نموده و زبان شعر را در این راستا تعیین کننده خواند.

به گفته آقای جهانشاهی، پیامبر اسلام(ص) با خصوصیت منحصر به فردی که شامل مهر و محبت و دوست داشتن بود، توانست اسلام را در یک زمان کوتاه در اقصی نقاط جهان گسترش دهد.

او گفت: باید بپذیریم که اگر ویژگی مهربانی و عطوفت پیامبر نمی بود، ممکن بود اسلام به این شکل در کوتاه ترین زمان گسترش پیدا نکند. بنابراین "رسول مهربانی" بهترین واژه ای است برای پیامبر ما، زیرا توانست اسلامی را که شایسته مدیریت انسان و هدایت بشر است را با اخلاق نیکو با مهربانی و عطوفت خویش، در دلهای همه انسان ها ترویج دهد.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی گفت: امروز من و شما در این جا نشسته ایم گفتمان غالب جهان، گفتمان اسلامی است و اسلام به عنوان دین جامع در جهان می درخشد و جایگاه خودش را دارد تثبیت می کند که بخش عمده آن بر می گردد به همین ویژگی پیامبر اسلام، که این ویژگی توانست این خصلت را برای اسلام فراهم کند تا به این شکل گسترش یابد.

این کارشناس فرهنگی تصریح کرد: نکته دوم اینکه ما معتقدیم وحدت تنها راه نجات امت سلامی و ملت های مسلمان است. بر همین اساس است که شما می بینید امام خمینی(ره) که معتقد به اصل وحدت بود، از یک اختلاف ظاهری توانست استفاده کند و یک اختلاف ظاهری را تبدیل به یک فرصت استثنایی برای امت اسلامی بکند.

روز میلاد پیامبر را برادران اهل سنت ۱۲ ربیع الاول و اهل تشیع ۱۷ ربیع الاول می دانند. لذا امام خمینی(ره) با ظرافت و درایت، همین نکته اختلافی را تبدیل کرد به فرصت و گفت: اشکالی ندارد، لذا از دوازده تا هفده ربیع الاول را هفته وحدت نامید. هفته ای که به ما و شما فرصت می دهد تا بیایم و خصوصیت و ویژگی پیامبر را بهتر بشناسیم و پیامبر گرامی را محور وحدت قرار بدهیم.

او علاوه کرد: این واقعیت است که امروز همه ما به شیوه های مختلف درک کرده ایم که وحدت تنها راه نجات امت اسلامی است. هر ملتی که بخواهد راه سعادت را در پیش بگیرد باید وحدت داشته باشد و انسجام خود را حفظ کند، چه در  حوزه داخلی و چه حوزه جهانی. الان هر ملت و یاکشوری اگر می خواهد به رفاه برسد، باید وحدت و انسجام داشته باشد، اگر یک امت و یا ملت ها می خواهند در کنار یکدیگر به سعادت برسند، باید وحدت داشته باشند.

جهانشاهی گفت: مفهوم وحدت این نیست که همه ما یک چیز فکر کنیم و یک چیز را طلب کنیم، مفهوم وحدت این است که ما تاکید بر مشترکات کنیم، مشترکات خود را مبنا قرار دهیم، ما این قدر مشترکات داریم که نیاز به پرداختن به حوزه های اختلافی نیست، خصوصا در امت اسلامی آن هم با داشتن خدای واحد، قبله واحد، دین واحد و پیامبر واحد، این ها شاخصه هایی است که امت اسلامی را در کنار هم قرار می دهد. لذا با دست به دست هم دادن و در کنار یکدیگر بودن، مسیر سر بلندی خود را سپری کنیم.

او گفت: اگر امروز می بینید جهان اسلام در دود  آتش و خون دست و پا می زند، ناشی از اختلاف و پراکندگی است، این اختلافات است که اساس ملت ها و اساس رشد و تعالی را خدشه وارد می کند.

رایزن فرهنگی تأکید کرد، اگر وحدت و مبانی وحدت را در بین خود ترویج بکنیم، قطعا راه سعادت را در پیش خواهیم گرفت.

آقای جهانشاهی مسئولیت شعرا و شاعران این سرزمین را مسئولیت سنگینی دانست، چرا که به گفته وی، شعر یک رسالت سنگین است. لذا شعر بهترین وسیله می تواند باشد که احساسات وحدت گرایانه خود را به همدیگر منتقل کنیم.

به باور وی، شعر می تواند بهترین ابزاری باشد که بتوانیم گفتگو دوستی و محبت را به همددیگر منتقل کنیم. وقتی با زبان شعر احساسات خود را به یکدیگر منتقل کردیم، این می تواند تأثیرگزار باشد در وحدت دل ها و جسم ها. از این جا است که مسئولیت شعرا می تواند تعیین کننده باشد، لذا هرچه در این حوزه بیشتر گام بردارند و بیشتر حضور پیدا کنند و بیشتر سروده ها را بسرایند و در جامعه ترویج بکنند، عشق و محبت  و دوستی و برادری در بین ملت گسترش پیدا می کند. اگر ما از این ظرفیت استفاده نکنیم و رسالت خود را در همگرایی ملی در همگرای اسلامی انجام ندهیم، قطعا آن طور که شایسته است، نتوانستیم به وظایف خود عمل کنیم.

بهترین الگو هم می تواند پیامبر اسلام(ص) می تواند باشد که امروز این جلسه به نام آن بزگوار نامگذاری شده است تا  در قالب شعر دست یکدیگر را بفشاریم در کنار همدیگر باشیم با همه تفاوت ها. تفاوت ها باید باشد تا قدر یکدیگر را بهتر بفهمیم، اگر تفاوت نباشد و همه بخواهند یک چیز را فکر کنند و طلب  کند، اساسا رشدی در جامعه هویدا نمی شود.

لذا ما باید در مسیر همگرایی، در مسیر عشق ورزیدن به همدیگر، در مسیر دوست داشتن همدیگر، در مسیر وحدت و برادری گام برداریم که چرا که راه نجات ما  چه در دنیا و آخرت، وحدت و برادری است.

حال چه در درون ملت ها و چه در درون امت، ما همه باید در کنار هم باشید در درون جامعه با همه تفاوت ها، یک چیز را هدف قرار بدهیم. در امت اسلامی هم، اسلام را محور وحدت و پیامبر را الگو و پیام آور وحدت قرار بدهیم. انشاء الله این گام کوچک که ما هم خود را در آن سهیم کردیم، جرقه این کار را بزند. ولی توقع ما از از شعرا، نویسندگان اصحاب قلم، اساتید، از خواهران و برادران این است در این حوزه بیشتر گام بردارند و تلاش جدی تری معطوف بدارند.

در ادامه، شعرای کشور اشعار خویش را با موضوع رسول مهربانی پیرامون شخصیت و سیره پیامبر اسلام(ص) به خوانش گرفتند.

محفل با خواندن دعای وحدت و دعائیه آقای حیدری  پایان یافت.

https://avapress.com/vdcc0xqsi2bqie8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما