یک روزنامه غربی در مطلبی نوشت : نقشه های داخلی ترسیم شده در سازمان ملل حاکی از وخیم تر شدن وضعیت امنیتی افغانستان به طور چشمگیر طی درگیریهای سال جاری بوده است.
روزنامه وال استریت ژورنال نوشت : این موضوع، برآورد خوش بینانه دولت اوباما از پیشرفت آمریکا در پی افزایش نیروهای این کشور در افغانستان را به زیر علامت سئوال می برد.
در این مطلب آمده است : دو نقشه محرمانه تحت عنوان "باقیمانده تهدیدات دستیابی پذیری" (esidual Risk Accessibility ) که یکی در اوایل مارس 2010 یعنی در آغاز دوره سالانه درگیریها و دیگری در پایان این دوره در ماه اکتبر، تهیه شده است و اطلاعات آنها در اختیار این روزنامه قرار گرفته، افغانستان را به چهار منطقه تقسیم می کنند : میزان خطر بسیار بالا - ریسک بالا - ریسک متوسط و میزان خطر اندک .
در نقشه ماه اکتبر مانند نقشه ترسیم شده در ماه مارس تقریبا" تمام مناطق جنوبی افغانستان که ارتش آمریکا در آن مناطق متمرکز است سرخ رنگ بوده که حاکی از میزان خطر بسیار بالا در این مناطق است. درعین حال از وسعت مناطق کم خطر سبز رنگ به طور قابل ملاحظه ای کاسته شده است.
به نوشته وال استریت ، گزارش پنتاگون نیز که بنا به دستور کنگره ماه گذشته انتشار یافت نتیجه گیری مشابهی داشته است. بنا به این گزارش، حملات علیه نیروهای آمریکایی از سال 2009 هفتاد درصد افزایش یافته و نسبت به سال 2007 سه برابر افزایش یافته است و در نتیجه ادامه خشونت طالبان، همچنان دولت افغانستان را تهدید می کند. این در حالی است که شورای امنیت ملی کاخ سفید از اظهار نظر در این رابطه خودداری می کند.
"کران دوایر" سرپرست بخش ارتباطات سازمان ملل متحد درافغانستان گر چه از اظهار نظر درباره نقشه های محرمانه اجتناب می ورزد، اما خاطر نشان می کند : در طول سال 2010 وضعیت امنیتی در بسیاری از بخشهای افغانستان که در گذشته در آرامش به سر می بردند وخیم تر شده و این مناطق دچار بی ثباتی شده اند. آتش خشونت در بخشهای عظیمی از کشور افغانستان شعله ور است و این مسئله انتقال خدمات و کمکهای انساندوستانه توسط سازمان ملل متحد و دیگر نهادها را دشوار کرده است . البته انتقال این کمکها با وجود وضعیت بحرانی همچنان ادامه دارد.
به گزارش مهر و به نوشته وال استریت، نیروهای طالبان، سازمان ملل متحد را حربه ای در دست امپریالیسم آمریکا می دانند و بارها به ساختمانها و پرسنل این سازمان حمله می کنند.
نیروهای بین المللی ده سال پیش با هدف مبارزه با شبه نظامیان طالبان و مبارزه با مواد مخدر به افغانستان لشکرکشی کرده اند اما در هیچ یک از موارد موفقیت کسب نکرده اند حتی خشونت و کشت مواد مخدر افزایش نیز پیدا کرده است.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)- سرویس بین الملل