تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۸
کد مطلب : 127473
فابریکه بزرگ پروسس شیر سویابین درکابل ساخته می شود
اولین فابریکه بزرگ پروسس و تولید شیر سویابین به ارزش بیش از ۵ ملیون دالر در پارکهای صنعتی شهر کابل ساخته می شود.
به گزارش خبرگزاری آوا، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در همکاری موسسه تغذیه و تحصیل(NEI ) با حمایت مالی کشور کوریای جنوبی اقدام به ساخت این فابریکه بزرگ نموده اند.
هزینه ماشین آلات این فابریکه به سه ملیون دالر میرسد که از سوی دولت کوریای جنوبی تهیه و به کابل انتقال داده شده اند و قرار است کار ساخت و ساز و مونتاژ ماشین الات این فابریکه تا اخیر سال جاری خورشیدی به پایان برسد.

فابریکه یاد شده ظرفیت تولید هشت متریک تُن شیر سویا( ۴۰ هزار بسته با ۳ طعم ) را در یک روز دارا خواهد بود که نظیر آن در سطح کشور های همسایه نیست.
۴۵ تن به طور مستقیم دراین فابریکه به کار مشغول خواهند شد و صدها تن دیگر به طور غیر مستقیم به کار گماشته می شوند.
از مواد اضافی بعد از تولید شیر سویابین – مواد مهم دیگری به نام (B,G ) بدست می آید که برای تهیه خوراکه مرغ استفاده خواهد شد و قرار است بدنبال تکمیل فاریکه تولید شیر- فابریکه تولید خوراکه مرغ نیز در کناراین فابریکه اعمار شود.

سویابین از مواد مهم پروتینی است و موسسه تغذیه و تحصیل تحت نظر وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در سال جاری حدود ۱۷۵۰۰ دهقان را در زمینه کاشت و برداشت نبات سویابین آموزش داده است که از این شمار ۷۰۰ تن آنرا خانمها تشکیل میدهند. نبات سویابین بیشتر در ولایت های بلخ، کندز، پروان ننگرهار و کندهار حاصل خوب دارد. در سال گذشته ۴۰۰۰ تن سویابین از سراسر کشور بدست آمده بود و انتظار میرود که امسال این رقم افزایش قابل ملاحظه ای داشته باشد.
در سال جاری ۱۶۷۰۰ جریب زمین در ۳۱ ولایت تحت پوشش نبات سویابین در آمده است.
در حال حاضر در ۷ ولایت فابریکه پروسس آرد و در یک ولایت فابریکه استحصال روغن سویابین فعالیت دارد.
نبات سویابین یکی از بدیل های کوکنار است. مزارع این نبات درسال جاری به ولایت هلمند گسترش یافت و قرار است یک فابریکه تولید آرد که به سطح زون فعالیت می نماید در آن ولایت ایجاد گردد.
بلخ، قندوز، بغلان، پروان، کاپیسا، ننگرهار و لغمان از ولایاتی استند که سویابین در آن حاصلات بیشتر دارد.

سویابین غذای کامل است که حاوی ۴۰ در صد پروتین و انواع ویتامین ها است که مهم ترین هدف استفاده آن د رافغانستان محو سوء تغذی در کشور میباشد.
https://avapress.com/vdcbzzb8frhb5ap.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما