تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۹
کد مطلب : 117979
مسلمانان واقعه عظیم و تاریخی عاشورا و غدیر را محور وحدت اسلامی قرار دهند
امام حسین(ع) برای ظلم و بر علیه طاغوت قیام کرده است و از این رو فرهنگ عاشورا باید به یک فرهنگ جهانی و برای همه بشریت باشد، چرا که امام حسین(ع) متعلق به همه جهان است و همه گروههای دینی و اسلامی باید از یکدیگر برای حضور گسترده در مراسم روز عاشورا دعوت کرده و فرهنگ عاشورا را یک فرهنگ ماندگار برای جهانیان مبدل سازند.

حجت الاسلام قربانعلی محقق ارزگانی پژوهشگر حوزه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدای افغان(آوا) در قم با اشاره به احیای فرهنگ عاشورا در افغانستان گفت: فرهنگ در لغت مجموعه ای از باورها، گرایش ها و ارزشهای رفتاری است که در ماندگاری حیات جامعه و استمرار آن در تاریخ نقش مؤثری دارد.
وی افزود: اما فرهنگ عاشورا عبارت از مجموعه عناصر عاطفی، ارزشی اعتقادی و رفتاری که بر محور عاشورا شکل گرفته است.

محقق و پژوهشگر حوزه ادامه داد: عاشورا در واقع یک رویداد تاریخی، حادثه و یک نجوای غمناک نیست بلکه یک فرهنگ است که در تار و پود جامعه و مردم آن تزریق شده و ماندگار است.
حجت الاسلام محقق ارزگانی تصریح کرد: در فرهنگ عاشورا دو مسئله از جمله داستان کربلا و عوامل مؤثر آن و اینکه چگونه این حادثه تبدیل به الگوی حریت، شجاعت و غیرت برای مسلمانان شده است بسیار مهم و قابل توجه است.

وی اظهار داشت: امتناع از بیعت امام با یزید چرا که فرمود باید فاتحه این دین را خواند وقتی رهبری جامعه آن بر عهده شخصی به نام یزید باشد، دعوت مردم کوفه از امام حسین(ع) مبنی بر اینکه ما رهبر و امامی نداریم و از شما دعوت می کنیم تا به برکت حضور شما به راه حق هدایت شویم و احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر از جمله دلایل مهم شکل گیری فرهنگ عاشورا است که باید مورد عنایت قرار گیرد.

محقق و پژوهشگر حوزه خاطر نشان ساخت: فرهنگ عاشورا همواره زیر بنای عقیدتی و فکری امام حسین(ع) یاران و اصحاب ایشان بوده است که سبب شده واقعه عاشورا در تاریخ بشریت ماندگار شود.

حجت الاسلام محقق ارزگانی یاد آور شد: عاشورا مجموعه ای از باورها و پیامهایی است که هرکدام از آنها به نوبه خود قابل تامل و توجه است چرا که الگوبرداری و شناخت زوایای مهم فرهنگ عاشورا می تواند در سازندگی جامعه نقش مهمی داشته باشد.

وی با اشاره به سخن امام حسین(ع) مبنی بر اینکه اگر کسی سلطان ظالم را ببیند که حلال خدا را حرام اعلام کرده و به مردم ظلم می کند و در مقابل آن قیام نکند سرنوشت ظالم و مظلوم یکی است ابراز داشت:  مبارزه با ظلم و ستم حکومتی و ترویج آن در جامعه، عزت و شرافت، احیای سنت پیامبر و از بین بردن بدعتها و نوآوری ها، اصلاح طلبی در جامعه از جمله ارکان مهم فرهنگ عاشورا است.

محقق وپژوهشگر حوزه تصریح کرد: عمل به تکلیف و جلب رضای خداوند در مسیر جهاد و شهادت، پیروزی خون بر شمشیر، احیای امر به معروف و نهی از منکر برای بقای دین اسلام، حضور امام حسین(ع) همراه با خانواده برای حفظ دین، و تاکید بر نماز اول وقت و اهمیت آن در تربیت نفس که نماز خواندن امام حسین(ع) در روز عاشورا همراه یاران و اصحاب از دیگر موارد تأثیرگذار فرهنگ عاشورا در جامعه امروز که باید به آن توجه و پرداخته شود.

احیای محرم زنده نگه داشتن فرهنگ اهل بیت پیامبر(ص) است
حجت الاسلام محقق ارزگانی در ادامه به نحوه عزاداری مردم افغانستان اشاره کرد و گفت: وقتی صحبت از عزاداری می شود انسان بدون هیچ تفکری به یاد پیامبر و اهل بیت پیامبر(ص) می افتد که چه ظلم و ستم هایی بر آنها تحمیل شده است.

وی عنوان کرد: مذهب تشیع مذهب محبت و عطوفت است و به فرمایش امام صادق(ع) شیعیان ما یک علامت دارند که در شادی ما اهل بیت(ع) شاد و در غم ما اندوهناک هستند و این حسن وفاداری مسلمانان به ما اهل بیت پیلامبر(ص) است که در تاریخ ماندگار شده است.

محقق و پژوهشگر حوزه افزود: هر ساله در ایام و مراسمات مختلف از جمله سالروز وفات پیامبر(ص)، ایام شهادت ائمه اطهار، لیالی قدر و ماه محرم مراسمات ویژه ای برای احیای فرهنگ اهل بیت (ع) برگزار می شود.

حجت الاسلام محقق ارزگانی بیان داشت: هرچند ممکن است برگزاری این چنین مراسم ها در هر منطقه متفاوت برگزار شود اما روی هم رفته مسلمانان و شیعیان افغانستان سعی می کنند با وجود مشکلات زیادی که در کشور وجود دارد این مراسم را هرساله باشکوه تر از سال گذشته برگزار کنند.
وی افزود: مراسم عزاداری ماه محرم از ۲۷ ذی الحجه در حسینه ها و تکایا آغاز و تا ۱۳ ماه محرم و گاها تا آخر ماه صفر ادامه دارد.

شهدای مظلوم افغانستان مصداق روشنی از شهدای کربلا هستند

محقق و پژوهشگر حوزه یاد آور شد: فرهنگ سینه زنی با سبک و شیوه سنتی و خاص در افغانستان از جمله سبک پاکستانی، ایرانی و محلی در مجالس عزاداری امام حسین (ع) به نحو شایسته ای برگزار می شود.

حجت الاسلام محقق ارزگانی بیان داشت: اهل سنت هم مراسمات ویژه ای را در هنگام عاشورا برگزار می کنند چرا که ما باید عاشورا و فرهنگ عاشورا را در اولویت وحدت بخشی جامعه مسلمانان در نظر بگیریم و به آن توجه داشته باشیم.

وی با اشاره به حضور شخصیتهای سیاسی، وزرا و رئیس جمهور و... در مراسم روز عاشورا گفت: همه شخصیتهای سیاسی، وزرا، صاحب منصبان و مولوی اهل سنت باید در مراسم بزرگ روز عاشورا شرکت کنند و نشان دهند که وهابی ها و سلفی ها دشمن اهل بیت (ع) هستند و اهل سنت واقعی می توانند در کنار برادران تشیع، فرهنگ اصیل عاشورا در حفظ وحدت و برادری، عدالت خواهی و حراست از دین پیامبر (ص) را به نمایش گذارند.

محقق و پژوهشگر حوزه گفت: همه مسلمانان باید برای حفظ و صیانت از فرهنگ عاشورا، واقعه عظیم و تاریخی عاشورا و غدیر را مسله وحدت اسلامی قرار دهند و همه گروههای دینی و اسلامی باید از یکدیگر برای حضور گسترده در مراسم روز عاشورا دعوت کرده و فرهنگ عاشورا را جهانی سازند.
https://avapress.com/vdcbzzb89rhb89p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما