تاریخ انتشار :جمعه ۵ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۱۳
کد مطلب : 143673
اقتصاد ضعیف  و نبود کتاب خانه های غنی، میزان مطالعه را در بین جوانان و دانشجویان بلخ کاهش داده است

اقتصاد ضعیف جوانان و هم چنان نبود کتابخانه های غنی در بلخ میزان مطالعه را در بین جوانان و دانشجویان کاهش داده است.

مدیر مکتب رضوان که در امتحان مسابقه "رمضان با قرآن" به عنوان ناظر حضور داشت، با ابراز اینکه جوانان به مطالعه علاقه مند هستند، گفت: اقتصاد ضعیف خانواده ها و هم چنان نبود کتاب خانه های غنی، میزان مطالعه را بین جوانان و دانشجویان کاهش داده است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) "سید ابراهیم مرتضوی" مدیر مکتب رضوان با ابراز خرسندی از جریان برگزاری این مسابقه، به خبرنگار آوا گفت: "برگزاری اینگونه مسابقات اثرات خیلی خوب را در قبال دارد که یکی از این اثرات می تواند سطح سواد و معلومات اشتراک کننده ها را بالا ببرد".

وی با ابراز اینکه اکثر جوانان به مطالعه علاقه مند هستند، گفت: جوانان ما علاقه زیاد به کتاب و کتابخوانی دارند ولی علت هایی وجود دارد که این علاقه را کمرنگ ساخته است.

یکی از این مشکلات نبود کتاب خانه های غنی در سطح شهر و مراکز است که به نیازهای جوانان ما پاسخ مثبت داده نمی تواند.

وی در ادامه صحبت های خود علاوه نمود: علت دومی که وجود دارد و میزان مطالعه را در بین جوانان کمرنگ ساخته است؛ اقتصاد ضعیف خود جوانان است که کتاب های مورد نیازشان را به قیمت های بالا خریده نمی توانند.

وی با ابراز اینکه برگزاری اینگونه مسابقات برای بلند رفتن سطح آگاهی دانشجویان کمک می کند، گفت: "از اینکه در افغانستان اقتصاد مردم ضعیف است و شاید تعدادی به خاطر قیمت کتاب، نتوانند آنرا را بخرند؛ بناء از برگزار کننده های اینگونه مسابقات خواهش مند هستیم که کتاب ها را رایگان در اختیار دانشجویان قرار بدهند".

در همین حال تعدادی از اشتراک کننده های این مسابقه نیز از برگزاری این مسابقه خوشحال بودند و می خواهند که اینگونه مسابقات در این شهر از طرف دفاتر فرهنگی، بیشتر برگزار شود.

منیره پناهی یکی از این اشتراک کننده ها با ابراز اینکه محتوای کتاب مسابقه و هم چنان نحوه سوال امتحان خیلی خوب بود، گفت: "برگزاری این مسابقه با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و با موضوع این ماه، برای ما خیلی مفید تمام شد و ما قبل از رمضان کاملا با فضیلت های این ماه آشنا شدیم و با شروع این ماه، کامل برای پذیرایی از این ماه، آماده هستیم.

وی هم چنان در ادامه سخنان خود علاوه نمود: برگزاری این نوع مسابقات، جوانان را بیشتر به طرف مطالعه تشویق می نماید و عده ای هم که اگر به مطالعه علاقه مند نیستند؛ اما به خاطر بدست آوردن جوایز هم که شده، کتاب مسابقه را مطالعه می نمایند.

در همین حال سید علی رضا محسنی مسئول کمیته کتابخوانی دفتر تبیان با ابراز اینکه در مسابقه کتابخوانی "رمضان با قرآن "۵۰۰ نفر اشتراک کرده بودند، گفت: هدف از برگزاری این مسابقه، نهادینه شدن ارزش ها و ویژگی های ماه مبارک رمضان، بالا بردن آگاهی عمومی مردم، ترویج فرهنگ کتاب خوانی در جامعه، میان نسل جوان و دانشجویان می باشد.

آقای محسنی هم چنان گفت: از میان این ۵۰۰ اشتراک کننده، بیش از ۲۸۰ نفرشان آقایان و متباقی بانوان هستند که از طبقه های مختلف مانند متعلم، دانشجو، طلاب، جوان و پیر در این مسابقه اشتراک کرده بودند.

هم چنان ربابه عادلی مسئول بخش بانوان دفتر تبیان درباره رضایت مندی اشتراک کننده ها، گفت: نظر به نتیجه گیری که ما از جریان برگزاری این مسابقه داشتیم، اکثر اشتراک کننده ها در قسمت نظریات خود از برگزاری این مسابقه خرسند بودند و بر تداوم اینگونه مسابقات تاکید داشتند.

قابل ذکر است مسابقه بزرگ کتاب خوانی " رمضان با قرآن" با اشتراک ۵۰۰ نفر به هدف نهادینه شدن ارزش ها و ویژگی های ماه مبارک رمضان و هم چنان ترویج فرهنگ کتاب خوانی در شهر مزار شریف برگزار شده بود اعلام برنده های آن در ۱۲ جوزای سال جاری در همایش بزرگی تحت عنوان "در سوگ آفتاب" ساعت ۷ صبح در سالن جلسات مدرسه عالی ثقلین واقع در چهار راهی کابل فلز در شهر مزار شریف معرفی می گردند.

https://avapress.com/vdcbzfb8frhba0p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما