تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۷
کد مطلب : 127888
دام و درام طالبان و حکومت در شاهراه ها
اعضای مجلس نمایندگان از ادامه ربوده شدن مسافران از سوی طالبان در شاهراه های کشور به شدت ابراز نگرانی کرده و از حکومت وحدت ملی خواسته اند تا هرچه زودتر مردم را از وحشت و بدبختی نجات دهد.

به گفته شماری از اعضای مجلس، در این اواخر گروگان گیری، اختطاف و قتل های مسلحانه به یک فرهنگ و عادت تبدیل شده است.

سید نادرشاه بحر؛ عضو مجلس نمایندگان گفت کم توجهی حکومت در قبال شهروندان سبب شده که طالبان و گروه های دیگر تروریستی با جرأت تمام، مردم بی گناه را گروگان گرفته و در بعضی حالات به قتل برسانند.

او گفت فرهنگ گروگانگیری به حدی زیاد شده که در بعضی موارد دیده شده که والی و دیگر مقام های حکومتی نیز در این اعمال، شریک هستند.

این در حالی است که طالبان صبح روز گذشته ۴۷ سرنشین سه موتر را در مسیر قندهار – هرات به گروگان گرفتند که بر اساس گزارش ها، تمامی گروگان ها دوباره آزاد شده اند.

اگرچه اکنون بر پایه گزارش های منتشر شده، آدم ربایی روز گذشته طالبان در هلمند با آزادی کامل افراد ربوده شده، پایان یافته است؛ اما این امر، به باور کارشناسان، به نگرانی های فزاینده در زمینه گسترش محسوس ناامنی در جاده ها پایان نمی دهد؛ زیرا هنوزهم ده ها نفر در قندوز در گروگان طالبان قرار دارند و از سرنوشت آنها خبری در دست نیست.

از جانب دیگر، کارشناسان هشدار می دهند که آدم ربایی های مستمر طالبان در نقاط مختلف کشور، نشان دهنده سلطه ملموس طالبان بر شاهراه های مهم کشور و از آنسو، نمایانگر کاهش نگران کننده استیلای نیروهای دولتی بر امنیت جاده ها و شاهراه های عمومی است؛ بنابراین، با وجود آنکه گروگان گیری خبرساز دیروز در هلمند، اکنون پایان یافته است؛ اما به تعبیر یکی از اعضای مجلس نمایندگان، «فرهنگ» و «عادت» گروگان گیری از جانب نیروهای وفادار به طالبان، پایان پیدا نکرده است و این مساله است که هنوز نگرانی ها در این زمینه را حفظ می کند.

با این حساب، به باور آگاهان، ناامنی و گروگان گیری مسافران بی دفاع و بی پناه در جاده هایی که سراسر در اختیار طالبان است، همچنان یک معضل لاینحل ملی است و حکومت وحدت ملی، به رغم تلاش هایی که در این خصوص، انجام داده، هنوز نتوانسته برای آن، راه حلی ریشه ای و عملی پیدا کند.

چندی پیش، شورای امنیت ملی اعلام کرد که در صدد تدوین استراتژی جامع امنیت جاده ها و مبارزه با رویکرد تازه تروریست ها مبنی بر گروگان گیری غیر نظامیان و مردم عادی و بی گناه است؛ اما با توجه به رویداد دوباره گروگان گیری که دیروز در هلمند رخ داد، ظاهرا این تلاش های شورای امنیت ملی هم به نتیجه ای نرسیده و حکومت نتوانسته، راه حلی زودبازده و عملیاتی برای این بحران نگران کننده ملی پیدا کند.

یکی دیگر از نگرانی های جدی مردم و ناظران مسایل امنیتی افغانستان این است که تروریست ها از این رویکرد به عنوان نقطه ضعف و پاشنه آشیل حکومت وحدت ملی، استفاده کنند و با تکرار و استمرار آن، تلاش کنند تا اعتراض های شدیدتر مردم علیه حکومت مرکزی را برانگیزند.

صرف نظر از اینکه واقعا چنین هدفی در پشت پرده گروگان گیری های اخیر از سوی گروه طالبان، وجود دارد یانه، واقعیت این است که با توجه با اعمال فشارهای سنگین افکار عمومی، مردم، رسانه ها و نهادهای مدنی و اجتماعی بر حکومت در زمینه پایان دادن به گروگان گیری مردم بی گناه در شاهراه ها، این هدف، خواسته یا ناخواسته، عملا محقق شده است و اگر گروگان گیری ها کماکان استمرار پیدا کند، بیم آن می رود که احتمالا تعمدی از سوی تروریست ها در کار باشد تا به این ترتیب، مردم را بیشتر از پیش، در برابر حکومت قرار دهند و از جانب دیگر، خود را بازیگر برتر میدان نشان دهند.

با در نظرداشت این مسایل، ناامنی های جاری در جاده ها، صرفا نگرانی مردم یا نمایندگان شورای ملی نیست؛ بلکه یک مساله ملی است که به چالشی جدی در برابر حکومت وحدت ملی تبدیل شده است و اگر حکومت نتواند در کوتاه مدت، برای آن، راه حلی کارآمد و مؤثر ارائه کند، با تکرار و استمرار آن، این خطر کاملا وجود دارد که این امر، به یک بحران فاجعه بار و غیر قابل مهار در سطح ملی بدل شود.

به این ترتیب، اکنون همه نگاه ها به حکومت است که در برابر دامی که طالبان در شاهراه ها، گسترده اند، چه درامی روی دست می گیرد تا نقشه تروریست ها را نقش بر آب کند.
https://avapress.com/vdcbwzb8wrhb5wp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما