تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۸ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۸
کد مطلب : 131784
قمه زنی موجب وهن مذهب می شود

دومین گفتمان آزاد دانشجویی با موضوع "قمه زنی سنت است یا بدعت؟" در سالن اجتماعات دفتر فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان برگزار گردید.

هفته قبل نیز اولین گفتمان " قمه زنی سنت است یا بدعت؟" برگزار گردید که کارشناسان و دانشجویان نظریات خودشان را پیرامون موضوع برنامه بیان کردند.

کارشناسان این هفته حجت الاسلام و المسلمین سید موحد بلخی؛ از اساتید حوزه علمیه و حجت الاسلام حلیمی؛ مدیر مدرسه علمیه ثقلین بود که نظریات خودشان را پیرامون موضوع بیان و به سوالات دانشجویان پاسخ دادند.

موحد بلخی گفت: حادثه خونین کربلا درد آور است و این عمل توسط کسانی انجام شده که خود را امت پیامبر (ص) میخوانند.

وی افزود: قیام امام حسین (ع) تنها مربوط مذهب شیعه یا دین اسلام نیست، بلکه فراتر از موجودات زمین بوده، چون این حادثه اوج ایمان و بندگی را نشان می دهد؛ پس همه برای این عمل خونین عزادار هستند و باید این مسئله را پذیرفت که حسین همگانی ست.
موحدی بلخی علاوه نمود که از حادثه عاشورا به بعد عزاداری تا کنون ادامه دارد و در هر زمان، مکان و جامعه ها عزاداری های متفاوت بوده این عمل از قلب و باطن پاک سرچشمه میگیرد.

موحد بلخی گفت: امروز دشمن از موضوع قمه زنی ما و شما سوء استفاده می کند،پس بهتر آنست که با پیروی از راه امام (ع) ابراز عشق نماییم.

در ادامه حجت الاسلام حلیمی گفت: تمام ائمه در مسئله حادثه کربلا محزون بودن و خصوصا در ایام محرم مراسم های عزاداری برپا می نمودند تا با استفاده از این فرصت ارکان اصلی اسلام را برای مردم بیان نمایند.

وی افزود: این عزاداری ها در جریان تاریخ توسط حاکمان به انواع مختلف تحریم می شد و علت آنست که می خواهند این قیام انسان ساز و مکتب الهی را نابود یا تضعیف کنند.

حجت الاسلام حلیمی گفت: من هر چه مطالعه نمودم در هیچ جای قرآن و احادیث پیدا نکردم که قمه زنی را حلال دانسته باشد، پس برای جلوگیر از وهن مذهب شیعه در اذهان جهانیان و همچنان استفاده از خون خود برای راه های بهتر، تیغ و قمه نزنیم.

حلیمی گفت: مسئله قمه زنی در فتاوای مراجع متفاوت آمده، اما بسیاری از مراجع قمه زنی را جایز ندانسته اند؛ پس بهتر است با پیروی از مراجع اعلم و همچنان برای جلوگیری از خشن نشان دادن چهره دین مبین اسلام این عمل ناشایست صورت نگیرد.

وی افزود: اگر کسی از روی علاقه و عشق شدید به امام حسین (ع) و بدون آمادگی قبلی کدام عملی را انجام می دهد اشکالی ندارد، اما ما میبینیم که در مسئله قمه زنی افراد برای خودنمایی و نشان دادن زور بازو این عمل ناشایست را انجام می دهند.

آقای حلیمی به یک خاطره از مراسم قمه زنی اشاره کرد و گفت من یک وقتی با یکی از برادران اهل سنت در یک مراسمی رفته بودیم و اونجا عمل قمه زنی صورت گرفت و این برادر اهل سنت به من گفت "من شخصی را در بین قمه زن های شما دیدم که چندین بار مرتکب دزدی، شراب خواری، عمل نامشروع و بی بندوباری شده ولی اینجا آمده و سر دسته قمه زن ها شده است".

حلیمی گفت: اگر ما شخصیت بیشتر کسانی که قمه می زنند را بررسی کنیم می بینیم که نه تنها اهل عبادات و نماز نیستند، بلکه بسیاری از گناهان را علنی مرتکب می شوند و فکر می کنند که یک روز بیایند و قمه بزنند؛ گناهانشان بخشیده می شود.

در ادامه دانشجویان سوالات خودشان را از مهمانهای برنامه پرسیدن که به تناسب وقت به سوالات آنها پاسخ داده شد.

در اخیر برنامه از کتاب " الی الحبیب" که به مناسبت ماه محرم قرار است از این کتاب مسابقه ی کتابخوانی در مزارشریف برگزار گردد توسط مهمانهای برنامه رونمایی گردید و همچنان نیز برنامه سینه زنی برگزار شد.

 

https://avapress.com/vdcbw8b8arhbfzp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما