تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۳۵
کد مطلب : 118158
رئیس خبرگزاری صدای افغان(آوا) در همایش عاشورا و رسانه مطرح کرد:

دستگاه یزید بنیانگذار یک حرکت رسانه ای کثیف شد که تا حالا این حرکت ادامه دارد

رسانه های اسلامی اگر مبتنی بر حقانیت خدا صریح و شفاف عمل کنند در برابر رسانه های باطل موفق خواهند شد
دستگاه یزید بنیانگذار یک حرکت رسانه ای کثیف شد که تا حالا این حرکت ادامه دارد
بیشترین پول را فعلاً در سطح فعالیت های رسانه ای مصرف می کنند. شما تلویزیون ها را ببینید. تلویزیون هایی که هم منتسب به اهل شیعه اند و رکیک ترین حرف ها را نثار اهل تسنن می کنند که از جانب مردم مسلمان شیعه ما کاملاً محکوم و مردودند و هم از آن طرف رسانه هایی به نام و منتسب به اهل سنت چه حرف هایی را علیه مردم شیعه و مقدسات ما نثار می کنند که قطعاً موضع گیری های این رسانه ها هم از ناحیه مردم اهل سنت محکوم است/ امروز دولت افغانستان هم در معرض تهاجمات ناجوانمردانه رسانه های غربی است، از چهره این دولت، از چهره رییس جمهور، از چهره رییس اجرایی و سایر چهره ها عناصر بد و نامطلوب در اذهان جامعه جا می اندازند و تبلیغ می کنند، اینها کار آنهاست، کار گروه های افغانستانی و جریان های افغانستانی نیست. به خاطر اینکه همین مردم پای صندوق های رای آمدند و این حکومت و این نظام و این رییس جمهور و رییس اجرایی را تعیین کردند
 حسینی مزاری گفت: یزید و دستگاه یزید بنیانگذار یک حرکت رسانه ای و تبلیغاتی کثیف، پست و گمراه کننده شد که از آن زمان تا حالا این حرکت ادامه دارد. 

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاریT رئیس خبرگزاری صدای افغان(آوا) در همایش عاشورا و رسانه که روز تاسوعا در محل لیسه عترت کابل برگزار شد، به کارکرد رسانه در ایجاد حادثه کربلا و نحوه استفاده یزیدیان از ابزارهای رسانه ای اشاره کرد و فعالیت های رسانه ای استکبار جهانی در مخدوش نشان دادن چهره اسلام و مذاهب اسلامی و همچنین نقاط ضعف و قوت رسانه های اسلامی را در افغانستان و سایر کشورها مورد بحث و بررسی قرار داد.

مشروع سخنرانی حسینی مزاری در همایش عاشورا و رسانه
بسم الله الرحمن الرحیم
پیشاپیش فرارسیدن سالروز شهادت حضرت امام حسین(ع) و یاران باوفایش را محضر حضرت امام عصر(عج) و نائب بر حقش حضرت امام خامنه ای و شما عزیزان تسلیت می گویم.

تشکر از ستاد برگزار کننده این مراسم به خصوص رئیس بخش فرهنگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل جناب آقای محمدضیا موحدی و سپاس می گویم از حضور شما خواهران و برادران در این مراسم.
عنوان مراسم عاشورا و رسانه است.

دقایقی که فرصت دارم علاقه دارم پیرامون اهمیت کار رسانه در رابطه با عاشورا و وضعیت رسانه های کنونی در افغانستان و دنیا صحبت کنم و مورد ارزیابی قرار دهم.

رسانه یک ابزار و وسیله بسیار مهم است که شاید همزمان با خلقت بشر از ابزارهای مهم بوده و تا حالا هم است. در هر مقطعی از تاریخ به انحای گوناگون ایفای نقش کرده تا حالا هم شما متوجه ایفای نقش این وسیله و ابزار هستید.
رسانه، هم در ایجاد حادثه عاشورا و هم در تبلیغ اهداف عاشورا نقش بسیار اساسی و محوری داشته است.

کارکرد رسانه ای در حادثه عاشورا، امام حسینِ حق را باطل معرفی و یزید ناحقِ باطل را حق معرفی کرد
در ایجاد حادثه عاشورا رسانه های عملی نقش اصلی و اثرگذار داشته است. خاندان بنی امیه به خصوص در عصر حکومت یزید به گونه ای در مرحله اول و قبل از حادثه عاشورا عمل کردند که زمینه حادثه عاشورا فراهم شود. یعنی قبل از حادثه عاشورا و آغاز ایام محرم دستگاه یزید با تمام توان و با استفاده از رسانه هایی که در اختیار داشت تلاش کرد که افکار عامه را یا برای بیعت امام حسین (ع) و یا شهادت این شخصیت بزرگ آماده و فراهم کند.

اگر یزید به وسیله فعالیت های تبلیغی و رسانه ای زمینه را فراهم نمی کرد قطعا حادثه کربلا اتفاق نمی افتد و قطعاً امام حسین(ع) آنگونه از چشم مردم نمی افتاد که مردم امام حسین(ع) را به عنوان امام سوم شیعیان قبول نداشته باشند، با وصف اینکه بدانند که او نواسه پیامبر اسلام(ص) است در برابر او بایستند و شمشیر بکشند و حاضر به قتل این شخصیت بزرگ شوند.

اینجا شما نقش رسانه را می بینید که چگونه حق را باطل می سازد و باطل را حق، و چگونه امام را خارجی معرفی می کند و یک آدم شرابخوار، میمون باز، فاسد، فاجرِ دور از دین و انسانیت را به عنوان امیر المومنین و خلیفه مسلمین معرفی می کند.
امام حسینِ حق، باطل می شود و یزید ناحقِ باطل، حق می شود. این کارکرد رسانه است.

رسانه ای که در زمان یزید بود مرکب از اجزا و عوامل مختلف اعم از علما و اندیشمندان بودند که این علما و اندیشمندان در سمت های مختلف گمارده شده بودند اعم از دستگاه قضا، اساتید و معلمین و مدرسین به عنوان مترجم، شاعر، مولف، امامان جماعت، جمعه، مبلغین و عناصر مختلفِ از این دست در سمت های مختلفی ایفای وظیفه می کردند.

با آنکه برخی از این شخصیت ها از صحابه و نزدیکان و بستگان پیامبر اسلام(ص) بودند اینها در این سمت ها تحت فرمان یزید و والیان یزید قرار داشتند و دقیقاً همان مطالبی را به خورد جامعه ی آن زمان می دادند که یزید و والیان یزید دستور می دادند.
البته در بحث تاثیر رسانه و کارکرد این ابزار تنها نمی شود توجه به زمانِ خود یزید کرد.

بعد از پیامبر اسلام هم، رسانه های مخالف دین و حق، به گونه ای عمل کرده بودند که وقتی امام علی (ع) در محراب عبادت به شهادت می رسد مردم تعجب می کنند که این علی(ع) نماز هم می خوانده است اگر علی نماز نمی خوانده چطور در محراب عبادت به شهادت رسیده است؟!!!.

از نگاه تبلیغاتی به گونه ای در جامعه عمل شده بود که امام علی(ع) به عنوان یک آدم ضد دین و ضد خدا معرفی شده بود. سب و دشنام دادن به امام علی(ع) به عنوان عبادت و یک عمل خیر محسوب می شد.

بنابراین از همان زمان این زمینه سازی ها شروع شد تا حتی بحث کشته شدن جناب عثمان بن عفان هم به وسیله تبلیغات رسانه ای به عهده امیرالمومنین حضرت علی (ع) انداخته شد. شایعه و تبلیغ کردند که عثمان را حضرت علی(ع) به شهادت رسانده و کشته است بنابراین به خاطر خونخواهی از عثمان بسیاری از مردم را بر علیه امام علی (ع) شوراندند. جنگ های مختلف را به این بهانه علیه امام علی (ع) به راه انداختند. تا اینکه می رسیم به عصر یزید و زمینه را با تبلیغات رسانه ای فراهم می کنند تا اینکه حادثه عاشورا اتفاق بیافتد بنابراین عملکرد رسانه های یزید در سه مقطع قابل بررسی است.

اول، مقطع قبل از عاشورا
رسانه های یزیدی قبل از عاشورا وظیفه زمینه سازی و آماده کردن افکار و اذهان مردم و بسیج مردم علیه امام حسین(ع) را دارند. هم در راستای سربازگیری این حرکت رسانه ای مهم است و هم در راستای آماده ساختن افکار عمومی که اگر یک وقت نیروهایی بسیج شده، توانستند امام حسین(ع) را به شهادت برسانند در معرض اعتراضات و احتجاجات افکار عامه قرار نگیرند.

نمونه های فراوانی از این دست است که شما خودتان مطالعه کنید که رسانه چگونه در اختیار اهداف شوم یزید و خاندان یزید برای فراهم سازی ایجاد حادثه کربلا قرار می گیرد. 

دوم، مقطع روز عاشورا
در روز عاشورا هم دو حرکت جدی از سوی رسانه های یزید در پیش گرفته می شود.
یکی شدت بخشیدن تبلیغات چه در صحنه جنگ و چه در بیرون از جنگ. دوم ایجاد پارازیت در برابر تبلیغات و صحبت هایی که امام حسین(ع) انجام می دهد. چون یقیناً اگر ایجاد سر و صدا و غلغله و هیاهو نمی کردند و اگر لشکریان یزید صحبت های امام حسین(ع) و یاران او را می شنیدند قطعاً اینها اصلاح می شدند و برمی گشتند و از کنار عمر سعد و شمر و امثال اینهایی که فرماندهی لشکر دشمن را به عهده داشتند، جدا می شدند و به سمت لشکر امام حسین (ع) می آمدند.

چنانچه که عمر سعد چند نفر می فرستد پیش امام حسین (ع) که با امام حسین (ع) صحبت و مذاکره کند و زمینه جنگ اصلاً فراهم نشود چون عمر سعد به دنبال رهبری و امارت ری بود و می خواست که به هر شکلی که شده هم با امام حسین (ع) رو در رو نجنگد و دستش به خون نواده پیامبر اسلام(ص) آلوده نشود و هم از اینطرف ملک ری را به دست آورد.

برخی از افرادی که به عنوان قاصد و پیام رسان عمر سعد پیش امام حسین(ع) می روند وقتی صحبت های امام حسین(ع) را می شوند دیگر از پیش امام حسین(ع) به لشکر یزید بر نمی گردند و آنجا می مانند. اینجاست که پارازیت پخش می کنند تا صدای امام حسین(ع) به گوش لشکریان یزید نرسد.این دو حرکت جدی در روز عاشورا اتفاق می افتد. 

مقطع سوم، بعد از عاشورا
بعد از حادثه عاشورا و بعد از اینکه امام حسین(ع) به شهادت می رسد و خاندانش به اسارت می رود وظیفه بعدی حرکت رسانه ای دشمن شروع می شود، یک، خداوند بزرگ اینکار را انجام داد و کسی که یاغی بود، طاغی و خارجی بود به سزایش رسانیده شد حتی ابن زیاد و یزید و امثالهم این را به راحتی به حضرت زینب و حضرت امام زین العابدین (ع) می گفتند که اینکار خدا بود و شکر و حمد را به جا می آوردند که خداوند شما را به این روز گرفتار ساخت.

حرکت بعدی و تبلیغات بعدی این بود که این تقدیر الهی و قضا و قدر الهی بود باید امام حسین (ع) کشته شود و خاندانش به اسارت برود و بعد وقتی خاندان یزید و امرا و والیانش متوجه شدند که آهسته آهسته اوضاع دارد خراب می شود و اعتراضات از هر طرف گسترده می شود و یزید مورد لعن و نفرین قرار می گیرد و با آنکه از طرف یزید و عبیدالله بن زیاد و سایرین دستور داده شده بود که بخاطر پیروزی دستگاه امیرالمومنین برای اصلاح آنها و از بین رفتن خارجی ها شهرها آزین بندی و جشن و سرور و خوشحالی برپا شود. اگر چه برخی ها اقدام به اینکار کردند و شهرها آزین بندی شدند، اما برخی شهرها این کار را نکردند و درشان را به روی عوامل یزید بستند و مخالفت کردند و احتجاجات آهسته آهسته شروع شد و شکل گرفت و اینجا بود که دستگاه یزید مسیر حرکت تبلیغاتی خود را به سمت دیگری جهت داد و تبلیغات را شروع کرد که این کار یزید نبوده است خدا لعنت کند عبیدالله بن زیاد را که او اینکار را کرده است، خدا لعنت کند عمر سعد را او این کار را کرد.

آهسته آهسته کسانی دیگر را مقصر برشمردند و می خواستند که اینگونه خود را تبرئه کنند و نعوذ بالله ما اصلاً این کار را نمیخواستیم در برابر خاندان نواده پیامبر(ص) و اصحاب و یاران او انجام دهیم. این کار، کار یزید نیست و بعد وقتی فشار زیادتر شد اعلام کردند که یزید پشیمان شده از این کار، یزید حاضر است که توبه و استغفار کند. یزید حاضر است بهای این حرکت و خون بهای شهدا را بپردازد و آهسته آهسته رو به عقب نشینی شدند. این از حرکت رسانه ای خاندان بنی امیه و دستگاه یزید.


اگر کار رسانه ای حضرت زینب نبود، کربلا در کربلا دفن می شد
اما از حضرت امام حسین (ع) و دستگاه او هم حرکت رسانه ای اش در سه مقطع است.
هم مقطع قبل از روز عاشورا که ایشان هم حرکت تبلیغاتی داشته است، به خصوص وقتی که به مکه می رسد، در دیدارها با مردم صحبت می کند و در اجتماعات کوچک و بزرگ سخنرانی کرده و وضعیت مسلمین و ناهنجاری ها را عنوان می کند.

و ایشان هم به دنبال یارگیری و تهییج افکار عمومی است تا به سرزمین کربلا می رسد و این حرکت تبلیغی امام حسین چه بواسطه خود ایشان و چه یاران و اصحابش و چه بواسطه سفرا و فرستادگانش شروع می شود و ادامه دارد و روز عاشورا هم سخنرانی ها و خُطب امام حسین(ع) و جوانان بنی هاشم و سایر یارانش را هم حتماً مطالعه کردید که تا چه سرحد ایشان متمرکز عمل می کنند و بعد از روز عاشورا هم شما حرکت حضرت زینب(س) این شیر زن صحرای کربلا را متوجه هستید که چگونه پیام رسانی می کند.

حضرت زینب(س) و عوامل و اطرافیان حضرت زینب از لحظه لحظه و از کوچکترین فرصت های بعد از حادثه عاشورا حُسن استفاده را می کند. در منازل مختلف، در جلسات مختلف و در محافل مختلف تلاش های بسیار خوبی انجام می دهد و آنگونه عمل می کند که حادثه کربلا در کربلا دفن نمی شود. کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود.

زینب بعد از حادثه عاشورا یک حرکت رسانه ای بسیار اثرگذار را روی دست گرفت. اما شما قدرت مادی و امکاناتی رسانه های امام حسین(ع) و یارانش و بعد از حضرت زینب(س) و اطرافیانش را نمی توانید اصلاً در برابر رسانه های یزید قرار بدهید و مقایسه کنید.

کار رسانه ای مرتبط با امام حسین(ع) بعد از عاشورا اثرگذارتر از رسانه های دستگاه یزید تبارز کرد
حرکت رسانه ای یزید بسیار قوی و فراگیر بود. از هر وسیله نامشروعی برای رسیدن به هدف خودش استفاده می کرد اما اینطرف به آن سویه نبود چون اولاً آن امکاناتی را که دستگاه یزید داشت امام حسین(ع) نداشت، بعد امام حسین(ع) سعی و صحبت و حرکت رسانه ای اش بر اساس حق بود و آنچه که خدا و کتاب خدا می گفت بیان می کرد اما یزید و اطرافیانش هر چرند و هر حیله ای تبلیغلاتی ی که در دسترس شان قرار می گرفت و فکرشان کار می کرد از این فریبکاری ها استفاده می کردند.

طبیعی است که این دو تا با هم از نظر قدرت و توان ظاهری برابری نمی کرد. اما شما شاهد هستید که تقابل رسانه های غیر حق با رسانه های حق اصلاً اثرگذاری اش قابل قیاس نیست و این رسانه های حقی که مرتبط با امام حسین(ع) بود و بعد از حادثه عاشورا و از حرکت حضرت زینب(س) شروع شد و ادامه داشت اثرگذارتر از دستگاه یزید و رسانه های دستگاه یزید تبارز کرد.

دستگاه یزید بنیانگذار یک حرکت رسانه ای کثیف شد که تا حالا این حرکت ادامه دارد
تا حالا ما شاهدیم که این حرکتِ حق چگونه دارد جهانی می شود. از خاندان یزید از خود یزید و از بستگان و از عوامل یزید خبری نیست.

اما نکته ای که اینجا قابل توجه است اینست که یزید و دستگاه یزید بنیانگذار یک حرکت رسانه ای کثیف شدند. بنیانگذار یک حرکت تبلیغاتی پست و گمراه کننده شدند که از آن زمان تا حالا این حرکت ادامه دارد.

رسانه های استکباری از اسلام به عنوان دین بنیانگذارِ تروریسم معرفی و مطرح می کنند
امروز رسانه های غیر حق و باطل در سطح دنیا، رسانه هایی که در کنار سیاست ها و قدرت های جهانی قرار دارند اینها بر اساس و مبنای حرکت های یزیدی قرار دارند.

همان حرکت هایی را که یزید برای مقابله با امام حسین (ع) روی دست گرفته بود، همان حرکت ها امروز با شدت ادامه دارد. امروز می بینید که چگونه در جهت معکوس نشان دادن اعمال و برنامه های اسلامی این ها کار می کنند.

شما می بینید که چگونه بر اساس حرکت های رسانه ای، حرکت های ضد دینی را راه اندازی می کنند. حتی فرماندهی بسیاری از حرکت ها، جنگ ها و تحولات و جنبش های ضد دینی و ضد اسلامی امروز به وسیله رسانه های استکبار رهبری و سازماندهی می شود.

در سطح دنیا شما مطالعه کنید، مسایلی که امروز در عراق، سوریه، لبنان، یمن، بحرین و افغانستان جریان دارد و در نقطه نقطه دنیا در رابطه با مسلمانان کوچکترین اشتباه به بزرگترین اشتباه و بزرگترین حرکت های ضد ارزشی بر علیه مسلمانان تبدیل شده و مورد سوء استفاده قرار می گیرد. اینها آمده اند از اسلام یک دین بنیانگذار تروریسم معرفی و مطرح می کنند، از اسلام یک مکتب خشن تفسیر و تببین می کنند.

در هر گوشه ای از دنیا اگر قتلی اتفاق می افتد به عهده مسلمانان است. اگر انفجاری رخ می دهد به وسیله مسلمانان است. یعنی از طریق رسانه های غرب اینگونه تبلیغ و ترویج می شود.

چنان با بوغ و کرنا حرف حق را تحت تاثیر قرار می دهند و صدای آزادی خواهی و دین و اسلام را می بُرند که امروز کل دنیا فکر می کنند که خدای این دنیا، امریکا است و بدون اجازه امریکا آب خورده نمی شود. بدون اجازه انگلیس و کشورهای غربی هیچ حرکتی صورت نمی گیرد.

گو اینکه روزی ی ما، زندگی ما، عقل و هوش ما هرچه است در اختیار غرب است یک چنین جَوی را بوجود آورده اند. در افغانستان امروز یک چنین ذهنیتی را به وجود آورده اند. وقتی با علما صحبت می کنی اینگونه فکر می کنند، با اساتید و با دانشگاهیان و با دانش آموزان و با آدم های عادی و معمولی صحبت می کنی اینگونه فکر می کنند می گویند که هر تصمیمی را که غرب بگیرد همان می شود.
حتی در بحث انتخابات صحبت این بود. می گفتند که هر کی را که امریکا تصمیم گرفت همان رییس جمهور می شود.

منشأ تروریزم خود امریکا و اسراییل است
میگفتند، هر که را ارباب بزرگ تصمیم گرفت همان رییس جمهور می شود، این ذهنیت از کجا پدید آمد، این فکر و این اندیشه ناسالم از کجا پدید آمد؟ از تبلیغات وسیع رسانه ای غرب به وجود. در غیر این صورت، شما بیایید تاریخ را بررسی کنید. کشتارهای عظیم در دنیا اتفاق افتاده است. در این کشتارها کجا مسلمان ها دخیل بودند، در جنگ جهانی اول چند ده میلیون نفر کشته شد؟ این چند ده میلیون نفر توسط مسلمانان کشته شد؟ چقدر مسلمان در این کشتار دست داشتند؟ چرا رسانه های غربی امروز آن کشتارها را به زبان نمی آورند؟ چرا آن کشتارها را مطرح نمی کنند؟ در جنگ جهانی دوم چند ده میلیون نفر دیگر کشته شد؟ آیا در این کشتار ها هم مسلمانان نقش داشتند؟

در کشتاری که در دو شهر جاپان صورت گرفت و صدها هزار نفر با بمب امریکا کشته شد آنجا هم مسلمانان بودند؟ چند نفر مسلمان در قتل جاپانی ها دخیل بودند که نابودی صدها هزار نفر را در پی داشت؟ چرا رسانه های غربی این موضوعات را مطرح نمی کنند، اگر راست می گویند؟

رسانه های غربی اگر رسانه های یزیدی نیستند حق را باطل نمی سازند و باطل را حق جلوه نمی دهند چرا جقایق نمی گویند؟ چرا واقعیت ها را مطرح نمیکنند؟

امروز علمای ما، شخصیت های ما، بزرگان ما، رسانه های دینی ما، رسانه های آزاد اندیش ما، رسانه هایی که در راستای اطلاع رسانی شفاف عمل می کنند چرا این موضوعات را در سطح مردم افغانستان روشن نمی کنند. منشاء تروریزم خود امریکا و اسراییل است.

امروز در هر گوشه دنیا اگر تروریزم وجود دارد، منشأ همه اینها امریکا و اسرائیل است، اسلام نیست، اسلام اصلاً ترور را حرام می داند، اسلام اصلاً کشتارهای نابجا و نابهنگام و غیر حق را حرام می داند، مسلمان ها حرام می دانند، چگونه است که با این وصف اینها، ما مسلمان ها را تروریزم ساختند، کارهای عبادی، حرکت های دینی و اسلامی ما را اینها خشن معرفی می کنند.

حالا داعش را کی درست کرده است؟ گروه طالبان به وسیله ی کدام کشورها درست شد؟ به وسیله ی کی پول داده می شود؟ تا حالا به وسیله چه کسانی اداره می شود؟ آیا به نظر شما یک شخصیت و یا یک جریان افغانستانی مسلمان حاضر است که در مسجد بمب بگذارد؟ آیا شما تا هنوز خبر ندارید و نشنیده اید که مساجد مختلف ما به وسیله ای بمب ها منفجر شد؟ آیا شما خبر ندارید که امام جمعه لوگر توسط قرآنی منفجر می شود که در بین قرآن بمب جاسازی شده است؟

آیا اینکار مسلمان است؟ اگر مسلمان تروریست باشد باز می آید با کتاب خود این کار را می کند؟ معلوم است امروز تمام انتحاراتی که در افغانستان صورت می گیرد، امروز تمام انفجاراتی که در افغانستان صورت می گیرد بوسیله جریان های اسلامی و انسانی به هیچ وجهه نمی باشد، حرکت های تروریستی ی که امروز در افغانستان وجود دارد کار مردم ما نیست، مردم افغانستان مردم مسلمان اند. بله مردم مسلمان ما حرکت های خودسرانه امریکا را محکوم می کنند، جنایاتی را که این کشور، در افغانستان انجام می دهد محکوم می کنند، در برابر تمام اعمال خودسرانه غرب قرار دارند و ایستادند اما مردم ما در این جهت معقول عمل می کنند، ما نمی گوییم ما مبارزه نمی کنیم، نمی گوییم ما مخالف این رفتار غربی ها در افغانستان نیستیم، هستیم و خوب هم هستیم و بر خلاف اهداف نامشروع شان مبارزه میکنیم، اما مبارزه ما در چارچوب و چارچوکات اهداف و برنامه های اسلامی و منافع ملی ماست.


اگر ما متوجه قدرت و عظمت خود شویم، می توانیم سرنوشت خود را به دست خود بگیریم
ما اینگونه حرکت هایی را که در کشور اتفاق می افتد محکوم می کنیم. مردم مظلوم ما چه گناه دارند که توسط گروه های تروریستی سر بریده می شوند؟ مردم مسلمان ما چه گناهی دارند که در شهرهای مختلف دستگیر می شوند و اسیر می شوند و بعداً کشته میشوند؟ مردم ولایت قندوز، بدخشان، فاریاب، غزنی، میدان وردک، دایکندی، ارزگان، هلمند، هرات، ننگرهار و سایر ولایات مختلف، چه گناه دارند که مرتب توسط گروه های تروریستی دستگیر می شوند و به قتل رسانیده می شوند؟ خانه ها آتش زده می شوند، زیر ساخت های کشور مرتب تخریب می شوند.

اینها بوسیله گروه های اسلامی نیست. باید حواس مان جمع باشد و تصمیم گیرنده اصلی مردم ما هم امریکا، انگلیس و هیچ کشور خارجی نیست، تصمیم گیرنده، خود مردم افغانستان است و خداوند بزرگ پشت و پناه این مردم است، اگر ما متوجه قدرت و عظمت خود شویم، اگر متوجه منابع عظیم خدادادی خود باشیم، قطعاً مردم افغانستان می توانند سرنوشت خود را به دست خود بگیرند و خودشان را و کشورشان را و دولت شان را بسازند.

امروز تهاجمات رسانه ای علیه اسلام و مذهب به مراتب بیشتر از زمان یزید است
امروز دولت افغانستان هم در معرض تهاجمات ناجوانمردانه رسانه های غربی است، از چهره این دولت، از چهره رییس جمهور، از چهره رییس اجرایی و سایر چهره ها عناصر بد و نامطلوب در اذهان جامعه جا می اندازند و تبلیغ می کنند، اینها کار آنهاست، کار گروه های افغانستانی و جریان های افغانستانی نیست. به خاطر اینکه همین مردم پای صندوق های رای آمدند و این حکومت و این نظام و این رییس جمهور و رییس اجرایی را تعیین کردند.

اینجاست که رسانه های غربی در راستای جهت دادن افکار عمومی به نفع خودشان مثل رسانه های یزیدی عمل میکنند، بلکه من معتقدم که امروز تهاجمات رسانه ای ی که علیه اسلام، دین، مذهب و علیه خدا از طرف رسانه های کفر وجود دارد شاید در زمان یزید و خلف و سلف اش به هیچ وجه در شرایط آن زمان وجود نداشته است.

امروز به مراتب سخت تر و جدی تر و فعال تر در صحنه این اثر گذاری ها وجود دارد اما در برابرش رسانه های اسلامی هم عمل می کنند.

اگر رسانه های اسلامی مبتنی بر عملکرد امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) عمل کنند، از اسلام و مذهب یک چهره مطلوب ارائه خواهد شد
اگر رسانه های اسلامی مبتنی بر عملکرد امام حسین (ع) مبتنی بر عملکرد حضرت زینب (ص) و بعد از آن جریاناتی که اتفاق افتاد عمل کنند قطعاً از اسلام، مذهب و از مکتب ما یک چهره مطلوب ارایه خواهیم کرد. اگر چه از آن زمان تا حالا حرکت رسانه ای ما با حرکت رسانه ای دشمنان قابل مقایسه نیست.

رسانه های اسلامی اگر مبتنی بر حقانیت خدا صریح و شفاف عمل کنند در برابر رسانه های باطل موفق خواهند شد
رسانه های ما از نظر امکانات، تجهیزات و بسیاری از ابزار و ادوات با رسانه های کفار قابل مقایسه نیستند اما این را مطمئن باشید که رسانه های اسلامی، شخصیت ها و علمای ما اگر مبتنی بر حق و حقانیت خدا و قرآن و دستورات پیامبر اسلام و ائمه معصومین (ع) صریح و شفاف عمل کنند قطعاً چون رسانه ی حق اند در برابر رسانه های باطل موفق خواهند شد.

امروز رسانه های اسلامی ما شفاف عمل نمی کنند به خصوص رسانه های اسلامی ما در افغانستان، نه سازمان یافته عمل می کنند و نه شفاف و صریح، مگر یکی دو یا تعدادی محدودی از رسانه های ما اعم از تلویزیون و خبرگزاری ها و روزنامه ها، اکثراً غیر شفاف و غیر مطلوب عمل می کنند.

رسانه های سنتی و مدرن افغانستان عملکرد ناسالم دارند
اگر واقعاً در افغانستان منابع رسانه ای ی که ما داریم (اعم از سنتی مانند منابر، مساجد، حسینه ها، مراکز فرهنگی آموزشی، اساتید دانشگاه ها، معلمین، دانشگاهیان، فرهنگیان و شخصیت های متنفذ ما و در کنارش رسانه های مدرن مثل رادیو، تلویزیون ها، روزنامه ها و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی)، شفاف عمل کنند این مردم جهت پیدا می کنند و هوشیار می شوند، این مردم آگاه می شوند.

امروز اگر مردم مسلمان افغانستان نگران به نظر می رسند و تشتت و تشویش های فکری و ذهنی در جامعه وجود دارد و هی جریانات به نفع دشمن رقم می خورد و جناح و جبهه حق در حال کوبیده شدن است، به دلیل عملکرد ناسالم رسانه های سنتی و مدرن ماست.

اگر در امروز و فردای جامعه مشکلات مختلف به وجود بیاید، بلاها و گرفتاری های متعدد به وجود بیاید، اگر ما نتوانیم بر اساس وظایف دینی و اسلامی خود عمل کنیم، این گناهش به گردن رسانه های سنتی و مدرن ما خواهد بود. اینها در برابر خدا پاسخگو هستند، به خصوص علما، روحانیت، دانشگاهیان، دانشجویان، دانش آموزان،، اینهایی که اهل فرهنگ و اهل سوادند در برابر خدا مسوولیت بزرگتر دارند.

اگر اهداف و اندیشه های اهلبیت در این مملکت ترویج و تبلیغ نشود، کشور ما رو به انهدام و فروپاشی پیش خواهد رفت
دست اندرکاران رسانهای ما باید در صحنه بیایند و مطابق خط مشی رسانه ای رسول اکرم (ص) و امام علی و امام حسین و فاطمه الزهرا (ص) عمل کنند.
اگر عمل کنند جامعه افغانستان به فلاح و پیروزی خواهد رسید و اگر عمل نکنند و اهداف و اندیشه اهلبیت (ع) در این مملکت ترویج و تبلیغ نشود مطمئناً کشور ما و مردم ما رو به انهدام و فروپاشی پیش خواهد رفت، دشمنان ما هوای تجزیه را دارند، دشمنان ما هوای کوبیدن و متلاشی شدن ما را دارند.

ما باید بیدار و آگاه شویم. ما باید آگاهی خود را هم با الهام از تفکر و اندیشه اهلبیت برگیریم و بر اساس آن اندیشه عمل کنیم، در غیر این صورت اگر به غیر آن اندیشه به هر سمت و سویی برویم بدام استکبار گیر خواهیم کرد.

دشمنان اسلام هم در لباس اهل سنت و هم در لباس اهل تشیع کار می کنند
امروز دشمنان ما هم با لباس اهل سنت در میان این مردم کار می کنند و هم در لباس شیعه، شما گمان نکنید که امروز تنها از پیروان یک مذهب علیه اسلام و مردم افغانستان سوء استفاده صورت می گیرد، خیر.

امروز مسلمانان را به جان هم انداخته اند، هم با لباس شیعه و هم با لباس سنی، تلاش دشمن این است. پول های گزافی را هم خرچ می کند و بیشترین پول را فعلاً در سطح فعالیت های رسانه ای مصرف می کند. شما تلویزیون ها را ببینید. تلویزیون هایی که هم منتسب به اهل شیعه اند و رکیک ترین حرف ها را نثار اهل تسنن می کنند که از جانب مردم مسلمان شیعه ما کاملاً محکوم و مردودند و هم از آن طرف رسانه هایی به نام و منتسب به اهل سنت چه حرف هایی را علیه مردم شیعه و مقدسات ما نثار می کنند که قطعاً موضع گیری های این رسانه ها هم از ناحیه مردم اهل سنت محکوم است.

اهل سنت واقعی، پیامبر(ص) و خاندان پیامبر(ص) را دوست دارند. اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) را دوست دارند و از اوامرشان پیروی می کنند، تبعا رسانه هایی که اینگونه علیه شیعه عمل می کنند، مربوط به اهل سنت نیستند. آن رسانه ای که منتسب به شیعه است علیه اهل سنت و هم آن رسانه ای که منتسب به اهل سنت است علیه شیعه از یک کانال تقویت مادی و معنوی می شوند، از یک منبع و مسیر است، فقط وظیفه شان به جان هم انداختن شیعه و سنی است.

ما باید آگاه باشیم، ما مسیر مشخص داریم، ما مسیر خیلی روشن داریم، ما خدای بزرگ و متعال داریم، پشت سر ما است، قدرتمندانه از افراد، سربازان و عناصری که در مسیر او عمل بکنند حمایت می کند، ما پیامبر اسلام(ص) داریم، ما ائمه معصومین(ع) داریم، ما منابع غنی مادی و معنوی داریم، ما عاشورا داریم، کافی است که ما فرهنگ عاشورا را در جامعه پیاده کنیم و بر اساس این فرهنگ عمل کنیم، آنگاه ما موفق و پیروز خواهیم شد و هیچ یکی از دشمنان ما بر ما و شما چیره نخواهد شد بلکه ما قدرتمندانه حداقل در افغانستان حضور جدی خواهیم داشت و مطمئناً وظیفه ما وظیفه اسلامی و ملی تنها در رابطه با داخل افغانستان نیست، ما در برابر مردم سوریه، فلسطین، یمن، بحرین، در برابر آحاد مسلمین در سراسر دنیا وظیفه انسانی و اسلامی و دینی داریم و قطعاً نباید تبلیغات رسانه ای دشمن بر ما و شما اینگونه تاثیر کند که اگر یک شخصیتی که از افغانستان نبود و مطرح شود، ما بگوییم که به ما چه مربوط، اینکه افغانستانی نیست. اگر مشکلات عراق مطرح شد بگوییم به ما چه مربوط، این که افغانستانی نیست؟

دیروز در هرات بودم یکی از خبرنگاران برجسته کشور ما به دیدنم آمد و صحبت کرد که آقای مزاری! دو سه سال پیش تازه نام داعش در عراق مطرح شده بود، رفتم پیش یکی از شخصیت های بزرگ هراتی، می خواستم با ایشان مصاحبه کنم و نظر ایشان را در مورد داعش بپرسم، سریع گفت دوربینت را خاموش کن، دوربینم را با دست کنار زد، وی نخواست که با من مصاحبه کند و گفت که داعش در عراق است و به ما مربوط نمی شود.

آقای محترم، شما آن روز در رابطه با افشاگری چهره این جریان نامیمونِ نامقدس حرف نزدی و از برادران عراقی ات دفاع نکردی حالا خود شما گرفتار این بلیه شدید. حالا در افغانستان سر و کله این جریان نامیمون پیدا شده و بیشترین اندیشه و بیشترین فکر را در هرات دارد. و حالا شخصیت های هراتی دست و پاچه هستند که در برابر این جریان چه کار کنند.

اینجاست که ما وظیفه داریم در برابر برادران و خواهران مسلمان خود در هرجای دنیا که هستند ایفای وظیفه کنیم، حد اقل موضع گیری کنیم، حرف بزنیم، از خدا برای آنها آرامش و امنیت بخواهیم تا اینکه خدا برای ما و شما هم امنیت بدهد.

اگر این احساس مسوولیت پدید نیاید در سطح مسلمین طبعاً ملت واحده به وجود نخواهد آمد اختلافات در داخل کشور کار دستمان می دهد. اختلاف بین امت مسلمه کار دست امت مسلمه می دهد.

امروز اگر افغانستان گرفتار است، ناشی از اختلافات جریان های فکری و اسلامی و دلسوز این وطن است
امروز اگر عراق، سوریه و سایر کشورهای مسلمان، خصوصا قبله اول مسلمین گرفتار در چنگال اختاپوسی اسرائیل است ناشی از اختلافات در سطح کشورهای اسلامی است. پس بنابراین ما باید به تاسی از فرهنگ عاشورا در راستای هماهنگی خود و ایجاد وحدت در افغانستان عمل کنیم.

قدر شخصیت های خود را بدانیم، قدر شخصیت های جهادی خود را بدانیم، ولو که آنان در زمان جهاد اشتباهاتی را مرتکب شده باشند اما اینهمه تبلیغاتی که امروز در سطح کشور بر علیه سران مملکت است، کار اشتباهی است، این همه تخریب بر علیه شخصیت های جهادی ما است کار اشتباه است، بر علیه علمای بزرگ است، کار اشتباه است.

ما باید تا زمانیکه زنده هستیم قدر همدیگر را بدانیم
امروز ببینیم که حجت الاسلام والمسلمین عرفانی دار فانی را وداع گفت. اینجا چه کسی ضرر می کند؟ تا زمانی که وی زنده بود کسی از او نام نمی برد. کسی از وی تبلیغ نمی کرد، تحویلش نمی گرفت، حالا که او رفته است شما شبکه های اجتماعی را باز کنید، می بینید کسانی که دیروز بر علیه وی حرف می زدند امروز در تمجید وی می نویسند. ما باید تا زمانیکه زنده هستیم قدر همدیگر را بدانیم.

مطمئن باشیم که هر شخصیتی از شخصیت های موجود که در عرصه حضور دارند اگر از بین بروند یا فوت شوند یا ترور شوند و یا بر هر شکلی از اشکال از بین بروند، شکافی در سطح حفاظتی این مملکت به وجود خواهد آمد هیچگاه حتی ما نسبت به مرگ کسانی که با آنها اختلافات فکری و سیاسی داریم راضی نباشیم، چون مال این مملکت ستند و به عنوان یک شیعه و یا سنی مطرح هستند و وجود و حضورشان به نفع این مملکت است. منتها کاری که می توانیم این است که این شخصیت ها را هماهنگ کنیم و یکی از وظایف عمده این حرکت به عهده رسانه ها است.

وظیفه هماهنگی میان شخصیت ها و جریان های گوناگون به عهده رسانه های سنتی و مدرن است، به خصوص علمای ما، ائمه مساجد ما، خطبای ما، سخنرانان ما، همه و همه تأثیر مستقیم دارند و وظیفه دارند و اگر کسی در این راستا به وظیفه خود عمل نکند در پیشگاه خداوند مسوول خواهد بود.
بنا براین امیدوار هستم که در پناه خدا، و در مسیر امام زمان(ع) بر اساس وظایفی که امام حسین(ع) در روز عاشورا برای من و شما ترسیم کرد و بر اساس دینی که آن امام بر عهده ما دارد، بر اساس زحمات و خدماتی که آن امام متقبل شد، بتوانیم در راستای اهداف دین و اسلام، مذهب و مکتب عمل کنیم و در کشور خود قدرتمندانه و عزتمندانه زندگی کنیم و در راستای رفع مشکلات و معضلات عمل کنیم و خداوند بزرگ را راضی بکنیم و و ائمه معصومین(ع) را خشنود بگردانیم.

لینک گزارش تصویری همایش: https://www.avapress.com/vglftcdymw۶dyyp..gwwiai,y.html
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcbswb8wrhb88p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما