تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۵
کد مطلب : 136752
مرد بحران های پایدار از راه می رسد

فرانسوا اولاند؛ رئیس جمهور فرانسه انتقاد گزنده دونالد ترامپ؛ رئیس جمهور منتخب امریکا از سیاست مهاجرتی آلمان را رد کرد و گفت:"(اروپا) نیازی به مشورت دیگران ندارد که بگویند چکار کند."

آقای ترامپ در گفتگو با روزنامه بیلد آلمان، سیاست مهاجرتی آنگلا مرکل؛ صدراعظم این کشور را یک "اشتباه فاجعه بار" خواند.

خانم مرکل در پاسخ گفت که اتحادیه اروپا خود سیاست هایش را تعیین می کند.

آقای ترامپ همچنین گفت که ناتو یک سازمان "کهنه" است؛ اظهار نظری که باعث نگرانی در میان رهبران ناتو شد.

او گفت که اتحادیه اروپا "اساسا وسیله حملی برای آلمان شده است."

ترامپ در مورد مساله مهاجرت گفت:"به نظر من پذیرفتن اینهمه مهاجر غیر قانونی یک اشتباه فاجعه‌بار بود، از هر کجایی که آمده بودند."

مانوئل وال؛ نخست وزیر سابق دولت اولاند هم گفت که اظهارات آقای ترامپ "اعلام جنگ به اروپاست."

ترامپ در عین حال، از رأی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ستایش کرد و مهاجرت را دلیل احتمالی آن دانست.

تحلیلگران می گویند که در نخستین نگاه، اظهارات بحث برانگیز دونالد ترامپ، در شرایطی که او قرار است روز جمعه رسما به عنوان رییس جمهوری جدید امریکا سوگند یاد کند، بحران های تازه ای را در روابط تاریخی اروپا و امریکا به وجود آورده و رهبران نگران کشورهای اروپایی و ناتو را بیش از پیش نسبت به آینده غیر قابل پیش بینی که در انتظار این روابط است در شوک و شگفتی فروبرده است.

کارشناسان می گویند که دونالد ترامپ همچنان مانند دوران کمپاین های انتخاباتی اش، غیر قابل پیش بینی، ناپایدار، بی ثبات و بی ملاحظه به نظر می رسد و به همین دلیل، بی محابا، اصول ثابت و پایدار سیاست خارجی و امنیتی دولت های مختلف امریکا در طول دوران های دور و دراز را به چالش می کشد، زیر سؤال می برد و وعده نابودی آنها را می دهد.

یکی از این مسایل، عرصه روابط امریکا با اروپا و ناتو است. دونالد ترامپ از همان ابتدا، نسبت به نقش امریکا در تأمین امنیت کشورهای اروپایی و تأمین حد اکثر هزینه های مالی، نظامی و تسلیحاتی ناتو، موضع منفی و انتقادی داشته و بی پروا آن را به چالش کشیده و با تأکید بر اینکه امریکا، پولیس جهان نیست، ناتو را یک سازمان از کار افتاده خوانده و به سایر اعضای این سازمان نظامی، گوشزد کرده بود که باید هزینه های بیشتری را متقبل شوند.

این اظهارات به موجی از نگرانی ها در میان کشورهای اروپایی و سازمان ناتو، دامن زد و این نگرانی ها زمانی به کابوس های هولناک بدل شد که ترامپ رسما به عنوان رییس جمهوری امریکا، انتخاب شد.

با این حال، به باور کارشناسان، کشورهای اروپایی و رهبران ناتو، طی تماس های مستمر با ترامپ، سعی کردند به او گوشزد کنند که دوران کارزارهای پرشور انتخاباتی با دوره ورود عملی یک سیاستمدار به عرصه کار و مسؤولیت اجرایی و واقعیت های غیر قابل انکار آن، تفاوت های بنیادی دارد تا به این ترتیب، بتوانند مواضع او را در خصوص مسایل مختلف، از جمله نقش امریکا در اروپا و ناتو، تعدیل کنند.

با این وصف، آگاهان می گویند که هنوز و با وجود اظهار نظرهای بحث برانگیز تازه آقای ترامپ، موج جدیدی از نگرانی های کابوس وار اروپایی ها و رهبران ناتو، از راه رسیده و با این حساب، تصور می شود که تلاش های مستمر و فشرده آنها برای تأثیرگذاری بر مواضع ترامپ در این زمینه ها، بی اثر بوده است.

اینهمه در حالی است که ترامپ به زودی رسما به عنوان رییس جمهوری امریکا وارد کاخ سفید خواهد شد و پیش از این رویداد، بار دیگر به تعبیر نخست وزیر پیشین فرانسه، علیه اروپا اعلام جنگ داده است.

کشورهای اروپایی و ناتو اکنون بر سر یک دو راهی هولناکی قرار گرفته اند؛ زیرا به درستی نمی دانند که امریکای ترامپ آيا دقیقا همان امریکایی خواهد بود که اکنون در مواضع جنجالی برگزیده انتخابات ریاست جمهوری امریکا، بازتاب پیدا می کند یا دونالد ترامپ، پس از ورود به کاخ سفید و آغاز رسمی کار اجرایی، با پیچیدگی واقعیت های غیر قابل کتمان و انکار دنیای سیاست رو به رو شده و تسلیم آنها خواهد شد و به این ترتیب، واقعیت های پیچیده سیاست، ترامپ را مغلوب خود کرده، او را از برج عاج «ترامپ تاور» پایین آورده و تابع و تسلیم خود خواهند کرد.

https://avapress.com/vdcbs0b85rhbfzp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما