تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۶
کد مطلب : 138002
حدود ۲۵ میلیون افغانی بانکنوت فرسوده جمع‌آوری شده‌است

بانک مرکزی افغانستان می‌گوید که از آغاز اعلام این اداره حدود ۲۵ میلیون افغانی پول فرسوده جمع‌آوری شده است.
به گزارش خبرگزاری آوا، ایمل عاشور، سخنگوی بانک مرکزی/د افغانستان بانک این موضوع را در صحبت با خبرگزاری آوا، بیان کرد.
بانک مرکزی افغانستان با نشر اطلاعیه ای بانکنوت (اسکناس) های افغانی فرسوده را از ابتدای سال ۱۳۹۶ غیر قابل اعتبار اعلام کرد.
دراین اطلاعیه از مردم خواسته شده تا در صورت داشتن بانکنوت‌های افغانی فرسوده تا آخر حوت (اسفند) ۱۳۹۵ به نزدیک ترین بانک مراجعه کرده و در تعویض آن‌ها اقدام کنند.
بانک مرکزی تاکید کرده که از تاریخ اول حمل ۱۳۹۶ چنین بانکنوت‌ها غیر قابل اعتبار پنداشته شده و حین ارائه به دافغانستان بانک بدون معاوضه مصادره (ضبط) می‌شود.
سخنگوی بانک مرکزی به آوا، گفت: بانکنوت‌های افغانی که روی شان چسپ خورده یا مواد چسپنده مالیده شده باشد، روی شان چیزی نوشته یا نقاشی یا روی شان مهر و یا تیزاب زده شده باشد و شسته و دارای سوراخ مسلسل باشد، باید تعویض شود.
آقای عاشور تاکید کرد که بانکوت‌های اسکاشتیپ شده شامل این کتگوری نمی‌شود و قابل چلند است.
در همین حال شماری از آگاهان اقتصادی از بانک مرکزی می خواهند تا ویژگی‌های بانکنوت های مندرس را مشخص بسازند.
سیف الدین سیحون، استاد اقتصاد دانشگاه کابل به خبرگزاری آوا، گفت: بانک مرکزی ویژگی های بانکنوت‌های مندرس را باید مشخص کرده و اعلانات و آگاهی در این زمینه را بیشتر بسازند.
آقای سیحون در پاسخ به اینکه مهلت داده شده در این زمینه کافی است، افزود که در صورتی آگاهی بیشتر صورت نگیرد، این طرح به گونه کامل عملی نخواهد شد.
بااین همه، ایمل عاشور سخنگوی بانک مرکزی افغانستان می‌گوید که بانکنوت‌ها با مشخصات ذکرشده که باید تعویض شوند، بسیار کم است.
وی در عین حال یادآور شد که در زمینه بانکنوت‌های که در نتیجه استفاده کهنه شده باشد، محدودیتی وجود ندارد و مردم هر زمانی می‌توانند در تعویض آنها اقدام کنند.
بانک مرکزی از مردم خواسته تا با داشتن بکسک های جیبی و یا به هر وسیله ممکن دیگر در قسمت حفظ و نگهداشت بانکنوت‌های افغانی دست داشته شان توجه بیشتر شان را مبذول دارند، تا از یکسو از فرسوده شدن زود هنگام بانکنوت‌ها جلوگیری نموده و از جانب دیگر بتوانند به پول ملی شان ارج گذاشته و خود شان نیز متضرر نگردند.
این در حالیست که اکثر اسکانس‌های یک، دو، پنج، ده و صد افغانیگی فرسوده شده اند.

https://avapress.com/vdcbgwb85rhbfgp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما