تاریخ انتشار :جمعه ۲۰ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۱۱
کد مطلب : 124700
کنفرانس علمیِ ترویج تحقیق محلی و تشریک اطلاعات درباره عوامل افراط گرایی در بلخ برگزار شد
کنفرانس علمی ترویج تحقیق محلی و تشریک اطلاعات در رابطه با عوامل افراط گرایی روز پنجشنبه از سوی موسسه همکاری برای صلح و همبستگی در ولایت بلخ راه اندازی شد.
این کنفرانس با حضور داکتر سیده متقی از کشور مصر، اساتید دانشگاه ها، فعالین مدنی و دانشجویان به مدت دو روز برگزار شد.

کنشکا راسخ مشاور حقوقی موسسه همکاری برای صلح و همبستگی گفت: هدف اصلی این کنفرانس، تبادل افکار بین اشتراک کننده های برنامه روی موضوع افراطیت و عوامل آن با حضور مهمانی از کشور مصر است.

وی افزود: عوامل افراطیت در این کنفرانس شناسایی می شود و برای آن نیز راهکار پیشنهاد خواهد شد تا اینکه افراط گرایی در کشور آهسته آهسته از بین برود.

به باور کنشکا، افراطیت در جامعه افغانستان، بیشتر از سه ناحیه ی مدارس دینی غیر ثب شده ی معارف، تعدادی از مکاتب و شماری از دانشگاه ها رشد می کند.

او گفت: این نهادها بیشتر در معرض آسیب قرار دارند، زیرا یک تعداد از احزاب یا بعضی از گروه ها یا کشورها هستند که از طریق همین سه نهاد به افراد، انگیزه افراط گرایی می دهند و جامعه را به سوی افراطیت می کشانند.

مولوی محمود دانش رییس حج و اوقاف ولایت بلخ گفت: اسلام دین میانه است که در این دین نه افراط و نه تفریط وجود دارد. کسانیکه افراطی و تفریطی هستند، آنها اصلا به این دین ربط ندارند بل کسانی هستند که از دین چیزی نفهمیده و در جاهلیت مطلق به سر می برند.

وارثه سروش عمر یک تن از اشتراک کننده های این کنفرانس گفت: "عاملی که باعث ناامنی و فرار مردم از همدیگر شده، عدم آگاهی درست مردم از دین اسلام است و سبب شده کسانیکه مدرسه می خوانند روز به روز از مدنیت دوری کنند و کسانیکه مدنی هستند از محیط دینی گریزان هستند که این دو گروه هر دو دین اسلام را درست نفهمیدند".

عدم آگاهی درست از دین، رشد گروه های قومی، عنعنات ناپسند، عدم وجود مدارس مسلکی دینی که هزاران جوان ما در کشور های همسایه آموزش افراط گرایی می بینند، نبود عدالت درست در تطبیق قانون، بی توجهی سران حکومت در قسمت آگاهی دینی و حقوق مردم، فقر فرهنگی، حاکم بودن ذهنیت های قبیله ای، دخالت کشورهای بیرونی، دوگانگی فرهنگی، سرکوب کردن عدالت خواهان، رقابت های نژادی مذهبی، فقر و بی سوادی، تحمیل عقاید فرهنگ بیگانه، رقابت های ناسالم کشورها، عدم مدیریت درست در برنامه های دولت از مواردی بودند که سخنران ها به آن اشاره و عوامل افراطیت در جامعه افغانستان قلمداد کردند.

خانم سیده متقی عالمه مصری در مورد مبارزه با افراطیت چند موضوع را پیشنهاد کرد و گفت: چنگ زدن به کتاب الهی (قرآن کریم)، پیروی از فرستاده برحق او و خلفای راشدین، درست تفسیر نمودن اصطلاحات شرعی و توضیح دادن آن به مردم، فرا گرفتن علوم دینی از عالمان باعمل ومتدین و فقیه، نشرعلوم دینی، بلند بردن سطح آگاهی دینی، تربیت فرزندان به سنت رسول الله، ترک تقلید ناپسند، داشتن برنامه های مشخص برای تدریس علوم دینی در مدارس، مکاتب، دانشگاه ها و موسسه های تربیتی، برگزاری کنفرانس های علمی و یافتن راه کارهای مناسب برای از بین بردن پدیده افراطیت می باشد.
https://avapress.com/vdcbgab8grhb5zp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما